Monday, January 30, 2012

Keroncong Kuala Lumpur..


Assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1Malaysia (harus ke??) semua..
Walaupun hati saya digaru nak pergi bercuti, tapi saya tak bercuti pun.
Nak balik kampung aduyai..dah tak larat nak travel jauh sangat.
Pastu rasa macam tak larat nak menempuh jem.
Kesian kan.
Tapi takpe..kita kenyit mata lebih-lebih minggu ni.
Mana tau dapat pergi A Famosa Resort hujung minggu ni pulak..hehe


Konon-konon nak bercuti masa cuti Tahun Baru Cina.
Tapi akhirnya ke mana..??
Lastnya pergi Key El..diulangi..pergi Kuala Lumpur ok.
Saje jalan-jalan kat KL.
Dapat jalan-jalan KL pun sikit punya happy.
Dah lama meracun Incik Husben nak pergi Mid Valley Megamall.
Sebab anak tekak nak sangat makan durian pancake kat Sweet Chat tu.
Dapat jugak akhirnya ko.










Peminat dong dong ce..sampai tanak bergerak dari situ..


Ramainya manusia kat Mid Valley haritu.
Memang tengah sale Chinese New Year kan.
Mid Valley pun dah banyak yang berubah.
Maklumla, orang Melaka sekali sekala turun Key El kan..heh


Inilah makanan yang diidamkan sangat.
Rasanya? Dah namanya Durian Pancake, mestilah rasa durian.
Sedap bila tang krim nya tu.
Tapi overall memang sedap la duriannya. yummehh..



 
 

 


Masa ni rupanya dah tak menarik dah sebab dah lebih sejam.
Staff Sweet Chat tu bagitau, paling best makan sebelum sejam.
Kalau tak Durian Pancake ni jadi lembik sikit.
Lupa pulak harganya.
Ingat-ingat lupa macam RM7.90 - 3 pieces.


Ok. Bai durian pancake. Nanti kita jumpa lagi di lain masa dan waktu..heh





Restoran Sweet Chat ni ada macam-macam dessert.
Nampak sedap-sedap semuanya.
Mujur tak haloba sangat time tu.



23 comments:

fiza said...

Dpt gak mkn DP yer nok. Sedap kan ☺☺

Kakzakie said...

OK dah dapat pancake durian tak bimbang ngences baby tu bila keluar kelak hihi... macam-macam kakzakie nie ye Amie...

ayu said...

sedap ke ami? hehe..tak pernah try

lydzar said...

Midvalley memang bukan pilihan my hubby hukhukhuk!!

Tak pernah gak rasa pancake ni, gambar tu dh rupa isi durian kan..mesti sedap ni

Anamarza said...

hubby akak bukan dalam list dia la klau mid valley ni, biasa klau turun Kl pergi jumpa kawan2 je tak de makna nak shoping2 or window shoping kat mid valley ke sogo ke KLCC ke :(

wahida said...

aku pernah mkn durian penkek kat midvalley tu, tapi bukan kat sweet chat ni...aku beli kat stall luar tu...

nnt nak try la sweet chat ni...mcm geram lak aku tgk...

Huzn said...

bile pegi midvalley mie?sweet chat tu kat mana eh?teringin jugak.cam sodap...confirm halal eh?nak beli kena sorok2 nih...takut laki i marah...hehe

kayna said...

bagusnyer sampai jalan2. Sy tak suka pi midvalley sebab sesak. Tapi tgk durian tuu.. alaa, ni yg nak kena carik ni...

amirah said...

fiza : sedapla...kalo la dekat sure beli byk2 wat setok..huhu

kakzakie : bukan kakzakie yg macam2..makyong ni yg sume nak makan...hehe

ayu : sedpla ayu..tp sape yg minat durian jela...

lydzar : sedappp..sbnrnya pun tak suka nak jalan kat midvalley tp ntah nape teringin lak..huhu

kak ana: jarang2 pegi kak..teringin plak sebab nak mencarik durian pancake tu je..hehe

wida : terai jgn tak terai nok..best best..

roho : alaaa...masa sabtu cuti raya cina aritu..ape lagi nak melahap nyer pasal kan..sanggup redah orang ramai..ni kat 1st floor..dekat2 nak entrance metrojaya..tu dekat ngan kedai soda tu..ni memang confirm halal JAKIM tu..kalo x tak brani gak nak makan sebb kebykan durian pancake orang cina yg buat..

kayna : kalau teringin elokla cuba..huhu

a.samad jaafar said...

saya pulak tak makan apa2 mende y diperbuat dari durian.. makan yg asli je..

sahromnasrudin said...

lama gile tak turun mid valley...payah cari parkir kan huhuhhhh

Pok Amai-Amai said...

Dah lama sy tak mkn penkek durian tu. DUlu mmg addicted. Tp nak msk Midvalley tu...mmg bercinta la. Huhuhu!

Qhaifa Nur said...

menarik betul penkek durian...

Hanis MY said...

terliur la pulak tengok makanan tu wuwuwu... comel je ahmad khusyuk tgk tarian naga...

Huzn said...

sabtu?patut la...aku pun tgk tarian singa yg sama...huhu...x dak rezeki nak jumpa..

amirah said...

yob mad tak makan tempoyak? ish ish ish..camne orang kaghei dah jadi orang key el ni?

amirah said...

bro sahrom : betui la..tu pun round brape kali ntah..maklumla cuti tahun baru cina kan..penuhhh

amirah said...

mommyfara : aah sgt la bercinta nak parking nya la..tp sebab teringin punya pasal kan..

amirah said...

qhaifa nur : rasa pun menarikkk..sedapp

amirah said...

hanis : hanis makan durian ke? hehe..tu untuk peminat durian tu..aah, berminat sgt tengok naga

amirah said...

roho : laaaa... ye ke?tapi org ramai kan masa tu..kalo jumpa pun taktaula hang ingat ke dok muka amie lagi la ni

Akim Iqbal said...

nakkk

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lama gila x makan ni. pdhal midvalley cinonet ajer :p MV pun lama gila x pergi. dasarrr..