Tuesday, January 31, 2012

Dan akhirnya...



...telur ikan telah selamat masuk ke perut saya dengan jayanya..hehe
 
Terima kasih banyak-banyak untuk suami yang sanggup meredah rimba membelah lautan semata-mata nak mendapatkan telur ikan ni...
Ai terharu yu..sob sob
Makan sambil terasa nak menitis airmata terharu kata kau. 
Pastu nak nari-nari ular..heh


Suami beli dengan harga RM7 seekor rasanya.
Dapat beli 2 ekor.
Mula-mula suami sanggup tunggu nelayan kat tepi pantai untuk dapatkan ikan duri ni.
Tapi malangnya masa tu takde musim lagi.


Nasib baik suami dah pesan dengan kawan dia (yang kampungnya dekat dengan laut) untuk dapatkan ikan duri yang ada telur.


Mempersembahkan....telur ikan duri masak pedas masakan suami...!!
Suami ai masak untuk ai yu ols.
Sedap...diri sendiri pun tak pernah makan masakan ni.
Bukan..bukan ai malas yu, tapi incik suami buat surprise untuk ai.
Bila balik kerja je dah ada telur ikan siap dimasak.
Terharu...


See..see..incik suami saya romentik bukan?
Kalah abang Remi Sehak *bukan nama sebenar* dengan Seth Tan..hik hik hik


 




26 comments:

Hanis MY said...

Wewittt cayalahh I loikeee...

fiza said...

Untung ko nok dpt somi baik & romantik.

Yeay...tak meleleh lah air liur adik baby nanti, hajat nak mkn telur ikan duri dah tercapai ☺☺

Anamarza said...

bertuah adik baby dalam perut lg dah merasa air tangan ayahnya ya :)

Pok Amai-Amai said...

Sy yg tak preggy nie pun tibe2 teringin nak mkn telur ikan mayong tu. Eh, ikan duri ke ikan mayong?

lydzar said...

bestnya ami...kalau saya pon mesti makan sambil meleleh2 air mata sebab terharu dan gembira.

kayna said...

hahaha... bagus tuu... pasni request lain plak. kihkihkih..

Sharinginfoz said...

tercapai hajat nak makan telur ikan ya....

Sharif said...

Nice

sahromnasrudin said...

masak asam pedas ke??? pandainya hubby awak masak...

Kakzakie said...

Alhamdulillah inilah dia telur ikan masak asam pedas kasih-sayang Amie...

Dah lega dah bila apa yg diidam mendapat. Tak ngenceslah baby jgn takut:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

first time dulu beli ikan duri ms bujang, eliss buang semua telur2 tu sebab geli. hahahaha. bila tahu sedap, lepas tu tak buang dah.hahahahha
lomantik laa suami you, jelez mak :p

Ahmad Sabree said...

like :) like :) like :) like :)

Ahmad Sabree said...

like :) like :) like :) like :)

Tihara said...

sedap nye telo ikan..akk ske juga :)

ayu said...

cayalah!!hehe

MaryaYusof said...

Salam,
Pandainye hb die masak... sy bkn pengemar telur ikan :)

Tapi masak asam tu mengancamlah :)

Salam kenal~

Cho Zila said...

memang lebih romantik dari siapa2pun... bestnyer kalau ler akak dapat layanan gitu...

kak ina kl said...

baguslah dapat suami yang baik..untung memang beruntung


wah org melaka dah beli pankek durian tu..akak gak yang belum terjah kedai tu

man yusoef said...

sy kawen nanti rasanya pon jadi suami yg romantik..ok tak nak kalah kan

Cerita Alam said...

maassyyuuukkkkkkkkkkk

Fitri Senin said...

confirm tak pernah makan

Daddylicious said...

nasib baik ikan duri jer...hehe

ct rahani said...

sweetnya.. tu yg besh preggy nih.. nak apa pun sure dapatkan.. hehe..

a.samad jaafar said...

cuba nari ular tengok.. boleh ke?

LadyBird said...

nmpk sgt sedap...

Totie@Tomy said...

sedap semestinya sedap..