Tuesday, February 07, 2012

Suaminya Berkursus...

Suami dia pergi kursus.
Mulai hari ini hingga hari Khamis.
Nampaknya dia sudah mula termenung.


Sebab sekarang dia berjalan macam penguin.
Hendak mengejar dan melayan kerenah si anak sulung.
Yang kadang-kadang mahu didukung.
Mahu buka peti ais setiap kali ke dapur.
Harus "ditangkap" setiap kali selepas mandi untuk dipakai baju.
Yang tak jemu menonton Boboiboy untuk ke 400 kalinya.


Hendak melayan sakit di sini sana lagi.
Alangkah eloknya kalau dia berani bawa kereta sendiri ke mana-mana.
Dia terasa hendak mengeluh.
Tapi mengenangkan ada insan lain lebih lagi dugaannya.
Arghhh..semputtt

25 comments:

Anamarza said...

ciannya amie, sbb tu la akak beria pujuk hubby nak blajar kereta, biar pun setiap kali request setiap kali tu jugak dia bagi alasan

Hanis MY said...

huhu siannya... takpe kak kejap je tu... uish ahmad dah macam bobiboy dah keaktifannya...

EZAD AMIR said...

haha..bdk2..xpe mse kecik2 ni kita jga nanti dh besar,dia lak yg jga kita..
alang2 dh singgah sy follow trus la..hihi

eRaY said...

sabar amirah, insyaallah u can do it :) kdg2 kudrat boleh mengatasi segalanya bila dalam keadaan menekan...:) kire ini good stress lah..

ayu said...

sabar ye ami..lepas dah ada 2nd baby nanti, pi ambil lesen..

sahromnasrudin said...

semoga boboiboy bisa membuatkan ahmad tenang dan menjaga akan ibunya ya

kayna said...

hehehe. best aper boboiboy... ngeh3.. kayna pun rasa sonok je duk umah, kalau hubby kerja.

Kakzakie said...

Amie... lepas ini kena belajar drive kereta. Tak boleh rely dgn abang je tau... tengk bila dia outstation kan ke susah kalau jadi apa-apa...

Moga segalanya ok... jaga kesihatan ye.

eelobor said...

alamak..... saya boleh imagine la macam mana keadaan tersebut.

Tihara said...

duk baik2 ea mira :)

mekchu said...

kena amek lesen keta gak ni.. pssttt best woo kalo dah ada lesen.. ckp je nak pegi mana.. bedesuppppppp dah smpai.. hihihihi

hari ni dah rabu.. ehh esok cik abang pulang lah ye..

Azian Elias said...

siannya...sabar ye...

Daddylicious said...

takpe2 kita buat lilek jer...hehe

Sharinginfoz said...

tak apa slow-slow belajar nanti oklah kan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Alhamdulillah, encik hubby paksa bawak kereta ms mengandungkan nuha. sekarang nak gi mana2 vroommm ajer..hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alahai..ciannyerr

Cho Zila said...

nak buat camnerkan inilah sebahagian dugaan kehidupan.. sabojerleer...
kena belajar bawak kereta.. adik2 akak semua akak sponsor belajar lepaih spm...

ct rahani said...

alahai ciannya.. sabar ye sis.. x lama kan..

fiza said...

Siannya kawanku sorang nih. Jgn sedih2 yer. Nanti belajar memandu yer. Nak gi memana pon senang.

Qhaifa Nur said...

memang susah kalau kita tak tahu drive...samalah dengan saya harap hubby aja..

nak belajar tapi takut...

wahida said...

alahai sian ko...kalau aku dekat ngan ko, sure aku temankan ko nok...serius!!

ko take care tau sepanjang hubby tak de ni...jaga diri dan jaga ahmad bebaik ye...

Kazman & Sue said...

dugaan tu..... besar pahalanya di sisi Allah...

a.samad jaafar said...

Ya..jangan biarkan penguin itu itu memandu kereta..bahaya ! kihkihkih..

LadyBird said...

smg Allah memberi kesabaran dan kekuatan kpdmu.. ameeennn

pena rozie said...

kene ambik lesen ni...