Wednesday, April 02, 2014

Hari pertama Ahmad sekolah...







Amboihhh..dah setengah tahun baru nak citer kisah anak masuk sekolah....kehkeh
First day sekolah...fuhhh...memang akan diingatila..
Mengamuk sakan...sampai teacher terpaksa kuarantin nanti terjangkit kat budak lain..
Bagai nak tercabut tudung mak jemah!!
Butang baju babah dia pun dah tercabut dah..
Anak sape la niiiii...takut sangat pergi sekolah ni?? Cepat ngakuuu..kihkihkih
Maklumlah, memang duduk rumah opah je, mana ada kawan lain selain Iecha.


Sekarang ni dah 4 bulan pergi sekolah, ok sket la.
Dah nampak perubahan positif..suka sangat dia dengan nombor.
Setakat ni dia boleh kenal nombor dah.
Dah boleh sebut fully in English. Lagipun nombor kan repetitious.
Huruf rumi jawi dan Iqra' pun dah boleh la sket2 ikut mood dia.


Harap positif sampai bila-bila...insyaAllah...
Tak harap dia akan jadi straight As scorer pun, jauh lagi masa depan dia..
cuma sebab kita ni kerja tak boleh la nak ngajar akademik sepenuh masa pada dia. 
Tapi sampai sekarang ni pun nak pegi sekolah tu ada liat sket la.
"Abam penattt" "Abam pening.." "School gelap cuti.."...Ayat stended...
Doakan yang terbaik je untuk Ahmad..


Salam Rabu... 

Tuesday, March 25, 2014

Dari Allah kita datang kepadaNya kita kembali... Remembering MH370


Semalam Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak dalam kesedihan yang mendalam mengesahkan penerbangan MH370 telah berakhir di kawasan terpencil di selatan Lautan Hindi di mana tiada kawasan pendaratan yang mustahil berdasarkan siasatan badan penyiasat kes-kes kemalangan penerbangan.

Boleh dikatakan andaian adalah MH370 terhempas di Lautan Hindi. Sedih..walaupun takde saudara atau kenalan yang menjadi kru atau penumpang, tapi kesedihannya bukan kepalang. Masih menantikan sidang media terkini berkenaan dengan serpihan-serpihan yang dijumpai oleh pihak berkuasa Australia.  

Remembering MH370, semoga seluruh keluarga tabah menghadapi dugaan. Salam takziah.
: ( 

Juga berita sedih pejuang Ikhwanul Muslimin penyokong bekas presiden Morsi seramai 529 orang dihukum mati. Sedihnya mengenangkan macamana sesama Muslim jadi macam tu..

Truly heartbreaking...

: (