Thursday, July 22, 2010

Makaroni Goreng Mamak Style

Suka suki je nak letak nama kat resepi sendiri yang main hentam je..sebabnya tak pernah pon masak makaroni..makan selaluuuuu...ala nak masak nye senang je rupanya (sebenarnya suka ati je...)..ini aktiviti hari Sabtu..dah lama tak main masak2..



bahan utama




Bahan-bahan: cili kisar (tidak kelihatan di dalam gambar ye..), fishball, fishcake, sosej, isi ayam, daun sup, sos cili, sos tomato, udang, sayur-sayuran, garam


konsep : agak-agak ler sukatannya asalkan sedap..

cara : tumis bawang merah, putih ngan cili kisar mcm masak sambal, pastu masuk semua bahan-bahan td ikut kesesuaian...

rasa : boleh tahan sedap laaaaa...hahaha..(tak mengaku tak sedap..)

tapi Mr Husben suruh bukak kedai..(tu kira jaga hati kah?)...

6 comments:

fiziskandarz said...

waahhh nampak sedapnyer macaroni goreng tuhs *gulp*

Huzn said...

wah...i'm impresssss...!!!

Lady of Leisure said...

salam.. wah kalau husband suruh buka kedai tu maknanya sedap lah tu hehe.. tengok pun tau memang nampak sedap...
:)

amirah said...

fiziskandarz..thanks sudi menjenguk blog saya ni..ermmm..macaroni tu kena tnya org lain, kalo diri sendiri komen sedappp..sbb tolak kayu nagn batu jer..hihihi...

roho, aloooo...see the leg...ok..hahahaha

lady, thanks for following..: )..niway,..first time buat, sbnrnya wktu makan tu, takde perasaan, maybe sebab tktau apa rasa dia ....hahaha

ayu said...

ami : peghhhhh.. sedapnyaaaa.... teruja melihatnya...ami, nak resipi ye..ami, follow blog lady..best wooo..byk koleksi resipi ^_^

fiza said...

Dah lama tak masak macaroni nih. Bila tgk amirah masak, rasa mcm nak msk macaroni plak.