Thursday, June 03, 2010

SOLID FOOD


Ahmad dah 5 bulan skrg..sebelum ni memang pernah berkira-kira nak introduce solid food pada Ahmad bila dia dah 5 bulan...kesian sangat tengok dia yang macam nak makan sangat2..tiap kali kami makan, mulutnya pun macam nak makan juga..tapi bila dah baca lanjut rasanya tak sesuai nak introduce sekarang...tambah2 lagi Ahmad susah nak poo poo..kadang-kadang sampai 3-4 hari tak poo poo..alamatnya nanti lagila susah kalo bagi dia solid food sekarang..
masih dalam proses nak memahami macamna nak introduce solid food pada ahmad nanti..dan tengah mengumpul resepi-resepi yang sesuai nak bagi pada Ahmad nanti...
yang pastinya kena bangun awal pagi masak untuk Ahmad. Memang pagi waktu bekerja waktu yang paling terkejar-kejar sebab Mr Hubby masuk kerja awal..dan yang pasti kena displin bangun awal...come on Mama..hehehe..

2 comments:

ayu said...

ami, nanti ayu buat entry pasal pemakanan ye..khas utk ami sbg persediaan nak kenalkan solid food pada anak ami..^_^

amirah said...

mekasih ayu... : )