Tuesday, December 31, 2013

Cerita 2013 yang akan tinggal kenangan...

Assalamualaikum...

Lahai lama nya tak update blog ni. Dah terabai lagi. Sori pada sesiapa yang mengomen tapi tak berbalas lagi tu.

Berapa jam je lagi nak masuk tahun baru 2014..moga tahun baru 2014 ni kami laki bini berjaya dalam kehidupan dan anak-anak sihat, cergas cerdas. Plan macam2 ada dalam kepala tapi taktaula time execution nanti camne. Harapnya semua yang di plan kan menjadi dan sukses..bukan per nak carik side income ler pulak memandangkan harga barang dijangka naik..dahla macam2 akan naik harga kan.. 

Lagi satu nak rajin-rajin ngaji la rasanya tahun depan. Sekarang ni kalau tak carik ilmu agama malu la. Semua kat hujung jari je. Kat facebook, kat you tube, internet, macam2 bahan ada. Tekan sini, tekan sana, slide sini, slide sana. Tapi belajar ni macamana pun  paling bagus kena ada cikgu.

Tahun 2013 rasa macam kejapppp je pulak. Taktau pasaipa. Agaknya sebab tak pregnant kot..hehehe..kalau ada rezeki tahun depan alhamdulillah..best jugak kalau dapat cuti bersalin, lama tuuu...hehehe..(verangan)

Seperti biasa, saya takde azam pun. Camne nak berazam, belum abis bulan 1 nanti azam dah ke laut dah..huhu..Cuma harap kalaupun sibuk dengan kerja, saya harappp sangat saya dapat spend masa lebih lagi dengan anak-anak. Sebab depa membesar cepat sangat rasanya. Kecik cinonet macam ni pun kadang2 tak bagi mama kiss tau..huhu..Tu je..

Tahun ni benda-benda penting yang jadi pada saya dan family:
  • kena demam denggi..kenangan sedih hiba air mata hingus;
  • masuk rumah baru..alhamdulillah...buat kenduri aqiqah dengan housewarming;
  • arissa kena chicken pox.. kena cuti unpaid lama..
  • dapat 2 orang anak buah baru..
  • mak mertua masuk IJN dan masukkan pacemaker..
Baru perasan tahun 2013 tak pergi bercuti kat mana-mana..adoii..ini boleh menimbulkan stres..takpe..takpe..2014 boleh bercuti puas-puas..hehe

Selamat tahun baru untuk semua..moga tahun 2014 ni tahun cemerlang gemilang terbilang..

9 comments:

Kakzakie said...

Selamat tahun baru Ami..
Kakak dapat murid baru utk mengaji tahun ini - azam anak itulah agaknya hihi... comel aje baru 5 tahun.

Nanie said...

Selamat Tahun Baru! Semoga apa yang diidamkan akan tercapai tahun ni. Amin.

Sharinginfoz said...

Selamat tahun baru

lizz said...

selamat tahun baru..
banyak kenangan manis dan pahit 2013 dah jadi kenangan..dan januari 2014 dah muncul moga tahun ni lebih baik ceria n sihat selalu..
sama la kiter inat tahun ni nak pregnant gak hehe

aTieYusof Family said...

Salam tahun baru Mira..insyaAllah moga segala azam akan tercapai.. Mira, btul lah tu yg mira teka kat N3 sy tu (salah satu azam sy yg tersembunyi)..haha..amin..amin..

Fiza Rahman said...

Happy new year amie. Smoga apa yg di rancang menjadi kenyataan. Dah tak sabar nak bagi arissa adik ker. Meh join da club #ibu3anak...hehehe...

aizamia3 said...

Moga tahun 2014 ni lebih happening.. lebih gembira.. lebih bermakna..

D_08 said...

errr....awok komen bulan 2/2014 ok kan??? takdele lame sgt kan jarak masa nye kan?? hikhihkhik.... awok pun sama mcm mike.... kekadnag culas nak update blog ni.... idea ada... tpai nak menaip tuu... alahaiiii....... tp kekadang idea tgh byk ..masa tu le ada je koje nyeee.... sabo je le.... moge2 ape yg mike citakan tahun 2014...Insyallah tercapai!!!

D_08 said...

errr....awok komen bulan 2/2014 ok kan??? takdele lame sgt kan jarak masa nye kan?? hikhihkhik.... awok pun sama mcm mike.... kekadnag culas nak update blog ni.... idea ada... tpai nak menaip tuu... alahaiiii....... tp kekadang idea tgh byk ..masa tu le ada je koje nyeee.... sabo je le.... moge2 ape yg mike citakan tahun 2014...Insyallah tercapai!!!