Thursday, October 03, 2013

Update


 
 
Ahmad : "Mama,nak golesh".
Mama : "robot polis ke?"
Ahmad : "Butannn.."
Mama : "Habis tu..abang nak tulis2?"
Ahmad : "Butaaannn la mama.Yang air tu.Minum2 tu..."...

Mama : "Air? laa.. Horlicks ke. Kenapa abang tak cakap betul2?"
Ahmad : "Betul2 laa.."

 ...................................................................


Punya hazab nauzubillah pemalasnya nak menulis sekarang ni.
BW blog orang je rajin.
Seronok pulak baca blog orang komen-komen tapi tak update blog sendiri..hehe
Perkembangan terkini kami, saya makin kembang!
Serius! Nak kena diet dan bersukan (la sangattt..)
Bukan taknak bersenam bagai. Tapi......
Keluar rumah matahari belum keluar.
Balik rumah bulan dah keluar.
Ater cer citer..cer citer...camne nak hidup sihatnya ntah.

 
Anak-anak okey-okey aje.
Tapi bulan Ogos haritu Iecha kena chicken pox.
Abis muka badan anak dara berparut...huhu
Ahmad masih macam biasa.
Obses dengan toys dia, lego, robot transformers sedara mara mereka.
Pastu bulan lepas pulak babah lak demam virus.
 
 
Dah masuk bulan sepuluh dah.
Dua bulan lagi nak masuk tahun baru.
Rasa tak sabar pulak..
 

24 comments:

Qhaifa Nur said...

kak nur baru ni naik basikal pusing taman dengan hubby pun semput amirah...lama tak bersenam ha..ha..

lecha kena chicken pox ya..dah sembuh lega kan..parut tuakan hilang...
abang makin bijak sekarang...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tu la rindu nak baca citer Amirah, rajin-rajinlah update ye hehhe :)

Alhmadulillah keluarga Amirah sihat ye :)


tasekM said...

kesian, kan anak kecik kena chicken pox?


.

Kakzakie said...

Tapi setiap kali Amie komen N3 kakak pasti kakak akan klik ke sini - sedihnya tak ada N3 baru..

Tapi itulah kalau dah sibuk memang tak terlayanlah blog ini semua kan..

aTieYusof Family said...

Hahaha..comel je Ahmad ni kan..lebih kurang Pa'e lah pelatnya..
sy pn makin kembang..adui bersenam punya malas ni...susah hati ni..:)

s a r a h said...

Camane bole detect pkataan sbnrnya adelah horlicks? Kiuttt..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hahaha.... sama la kita, makin bam bam...lagi2 lepas bersalin anak ke5.
nak excercise jugak, rasa buat kerja2 rumah dah keletihan amat, berpeluh sana sini, tapi makan tahap gaban punya org. hahahaha....
bila mau turun berat, kan? nak2 menyusukan baby, asik la rasa lapar. adeh!

adrianna syaz said...

Salamjumaat dan salam kenal..saya folow blog ato z..jika sdi snggah ke blog sya ya :) #256

Crew Fathi said...

Peace yawwwyy.. COmei.. hehe

lizz said...

jauh beno bunyi horlicks tu...hehe...ingatkan gelas tadi...
samala kiter pergi bulan balik pun bulan ...hujung minggu jerla aerobic tu pun liat hehe...

aizamia3 said...

hanya kita yang faham bahasa anak kan.. ;)

LiYa HaNiF :: said...

liya pun mood nk mengupdate tu ke laut... hehehe...

kekdang qalesya bila dia nk mntk sesuatu tu pun liya tk paham bahasa dia... tp okle bukan semua... cuma sesekali je... :)

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat:)

cindyrina said...

comey...golesh!!!

LYAfrina said...

hehe.. ahmad. ahmad.. buat auntie tsenyum ... same r dgn lya, krg jgk update.. klo ade n3 smua autopublish. hihi.. hdup mcm burung mcari rezeki.. kluar pg... blik senja

Cik Nor said...

holik rupanyer..ingat gores n menang takdi, huhu..

MaMa Rey said...

hehehe..butann ka Ahmad.:)rupanya nak horlicks hehe..

tak sedar dah nak hujung tahun kan..tggl dua bln je lagi.

Fiza Rahman said...

Susah juga nak detect apa yg ahmad sebut tu kan. Hanya ibu2 jer yg faham bahasa anak2 kan. Aku pon kekadang fening gak dgn sebutan qahirah. Ada yg jelas ada yg tak.

Sianya icha kena chicken pox.

wahida said...

alahai...sian anak dara aku tu....dah baik ke dia nok?


ahmad ni kelako la...ekekek...horlicks rupanya...

Cho Zila said...

tuler punyaler lama tak menuliskan... takper akak ni pun ada masa malas sesangatkan...
semoga tahun ini macam2 impian dah jadi kenyataan...

aTieYusof Family said...

Salam singgah selasa...pekabar? :)

ct shah said...

saya pun dh bulat!!huhuhu..

hai,i'm your new reader.:-)

GREENJADE said...

hihhi sian abam..penat mama nk translate hehehehe

Norhasniza Khalid said...

hai adik comel,... :)