Tuesday, May 28, 2013

Mr Mama..


diam lamaaaaa....tetiba muncul.....
diammmm lamaaa...tetiba muncul balik...
dah macam misteri nusantara dah



sebenornya taktau dah nak cerita apa.
nak letak muka sendiri - tak cun cam Heliza Helmi
nak letak muka anak je - asik dorang je enter frame - kes mak dengki ke anak...
nak letak gambar suami - karang ada orang makan hati berulam jantung ..



memandangkan sekarang ni dah start cuti sekolah, maka Encik Boss lah yang kena jadi Mr Mama untuk 2 minggu yang mencabar ni..
opah pulak pergi Umrah, jadi memang babah aje la harapan terakhir..
mama mana leh cuti lama, ni pun cuti dah nyawa-nyawa ikan..
nak bajet cuti raya lagi...(memikirkan masa depan..kiki)


Photo

Gambar masa anta opah kat KLIA.
tak paham  apsal beria ambil gambar sefamili padehal gambar dengan opah takde.



setakat 2 hari duduk dengan babah ni rasanya keadaan terkawal lagi.
setakat semalam babah punya report masih okey lagi la.
yang Abam okey lagi, senang je nak handle.
yang kecik ni hah, asikla jadi mandur kulu kilir.
maklumlah, orang baru nak test power kaki katanya.



Photo: benda ni jd recliner sbb budak ni nak tgk tv seat dpn


Pastu boleh tahan la ..asik nak bertekak dengan Abam.
bercakau, berebut mainan.
tak padan dengan badan kecik.
tak nak mengalah.


Photo: hi dah mkn mlm ke semua



Photo: saya itek kwek kwek kwek kwek kwek


Photo: their saturday morning..pengsan!!..sukatila asal bahagia anakkk...


Rasanya inilah aktiviti dorang paling banyak masa cuti sekolah ni...
Menyepahkan rumah  Bereksperimen dengan cara menyelerakkan mainan!!
Nak buat eksperimen apakah warna muka babah bila tengok sepahan itu..hehe
Masih ada belen 8 hari lagi sebelum sekolah buka...
Bertabahlah wahai hati suamiku..!! ngeee...

23 comments:

ayu said...

Hehe..caiyok2 mr mama!!!

Fiza Rahman said...

Ada 8 hari lagi tu. Good luck Mr. mama. Aku ni gi USS ni pon terpaksalah tinggalkan anak2. Laki aku soh bawak yg kecik tu. Tapi acaner nak bawak. Dgn dinner & aktiviti kat sana. Biarlah...sekali sekala dia jadi Mr. mama plak. 2h1m jer pon ☺☺

Bestnya anak dara tu dah berjalan. Qhalif masih belum boleh jalan lagi.

D_08 said...

naseb abek awok udah poskan anak2 (kakak dengan Abang) ke kg mem awok.... tinggei le si kenit tu sorg dengan Ummi & Ayah die.......yg sorg ni pun bile udah sorg lain pulak kerenah nye.... asik nak berkepit jeee....... tapi jgn riso walo macammane en hasben nye jage.... anak2 tetap akan 'selamat'..... ye le ....anak kan....... sape tak sayang anak..... yg penting sbao je layan kerenah deme..... uhukkkk

aTieYusof Family said...

Sabar lah Mr mama kat rumah tu..hehe..
biasa lah kan, gaya budak2 mcm2..:)

faraherda.razalan said...

Eh? Pic duck tu pic edit ke? Hehehehe...

Cik abang jdk Mr. Mama? Cool! Hehehehe...

lizz said...

mencabar tau jadi mr mama ni...hehe
nasib baik boleh dikawal lagik...
ala tomey2 gaya adik tu kemain kan...

wahida said...

takpe, lagi pun kan anak2 ko rapat dgn ayah dia kan...mesti dorang enjoy je dpt mengepit dgn ayah dia tu....heheh...

Qhaifa Nur said...

mak akak pun 18/6 nak pergi umrah...
tengah fikir sapa nak jaga anak2...

Eliss Mie said...

mencabar btol yer cuti2 sekolah ni. nasib baik tadika nuha memang sekaligus day care kalau tidak, pening la mana nak campak mana...keh keh keh

aTieYusof Family said...

salam Jumaat Mira:)

LYAfrina said...

hehe... sesekali jd MR MAMA... kna pnuh kesabaran la layan anak2

Kakzakie said...

Bila lagi nak uji kesabaran papa kan Ahmad dan adik. Kalau di sekolah papa kena uji dgn anak murid laaagi ramai ini baru dua ok lagi...

Boleh tahan adik buli abang dia ye Amie:)

ainnoraini said...

sesakali jd Mr mama..ok la tuu..baru tahu macam mana dok rumahkann...

LiYa HaNiF :: said...

sekali sekala apa salahnya bg diaorg lak jadi mr mama... hehe

aTieYusof Family said...

salam singgah Selasa:)

aTieYusof Family said...

salam singgah Rabu..:)

Nia said...

Salam ziarah ya,

Betul tu, masa saya tengok gambar satu family tu, saya mencari-cari gambar opahnya..hehe

Anak saya pun banyak aktivitinya masa cuti sekolah ni, kekadang tu tunggu diaorg dah tido, baru la boleh kemas rumah,..huhu..

Jemput Join Lucky Draw

Jemput baca Info Supplement

eray said...

dear, lama tak kesini..dah beso dah baby tu ye...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/06/kebaikan-mealshake-terbukti-100.html

Sharinginfoz said...

Comelnya gambar pakai bj itik tu

Tihara said...

mujur ada babah dia :)

Cho Zila said...

susah nak bergambar sefamili sebenarnya... oklertu..
tak senang nak jaga anak2nikan... takper sekejapjer lagi...

aizamia3 said...

hehehe.. tolong-menolong tu kan baik.. ;)

a.samad jaafar said...

gambo yang last tu mengingatkan saya pada main dango mase kecik dulu.. patutnya deme tu main masak2 jugak tuh..!