Thursday, April 04, 2013

Kembalilah padaku..


Mood adalah sangat susah hati.
Sebab cincin kahwin hilang.
Selama ni tiap hari pakai without fail kemana-mana pun.
Tapi dah 3 - 4 hari tak jumpa.
Aisshhh...susah ati!

Sedih tapi redha la kalau tak jumpa sampai bila-bila.
Berdoa sangat-sangat Allah 'pinjamkan' semula cincin tu pada saya.
Risau kalau ada orang yang terambil sebab hari Ahad lepas kami
buat kenduri di rumah baru.
Takut ada orang lain terjumpa atau terbuang ke.
Takdela mahal tapi sebab kan sentimental value nya tu.
Cincin nikah la katakan.

Salah satu gambar lama masa pakai cincin.
Dalam gambar tu adalah Ahmad.


Dear Cincin,
please come back soon.
I miss you already.
Yours faithfully,
Your loyal wearer


16 comments:

Fiza Rahman said...

Alahaiii...siannya amie. Smoga jumpalah cincin tu yer.

Eliss Mie said...

selalu pakai buang ke cincin tu ? alahai..semoga jumpa balik. kena baca doa ayat barang hilang. semoga jumpa balik tapi kalau tak jumpa moga Allah gantikan dengan yang lain yang lebih. In sha Allah.

Qhaifa Nur said...

pernah alami keaadan begitu...
nasib baik jumpa...
sekarang fobia nak pakai...
moga ada rezeki jumpa balik...

Kakzakie said...

Amie buka ke masa tu dari jari? Betul bukan nilai harga yg jadi ingatan tapi entimental value ada disitu.

Solat hajat moga dipertemukan semula Amie.

Anamarza Sue said...

Solat hajat amie, mudah-mudahan kalau terselit kat mana-mana berjumpa balik, kalau ada yang mengambil moga pintu hatinya terbuka untuk kembalikan semula

wahida said...

ish...sedihnya kalau tak jumpa nok...aku harap ko jumpa balik cincin nikah ko tu...

Cho Zila said...

walau murah atau mahal ttp kita nak kan.. lebih2 lagi kalau penuh ngan sentimental value... akak doakan moga cincintu kembali..

Tihara said...

Insha Allah moga2 berjumpalah dengan cincin tu yea..tc :)

Kakzakie said...

Masih belum jumpa ke Amie? Kesiannya kalau tak jumpa.

Syigim said...

ala kesiannya...paham perasaannya hilang, kak xnampak kejap pun terus panik..

kdg2 ade je terselit mana2 tu..harap2 can find it soon!

lydzar DN said...

alahai sedihnya. mmg sedih kalau hilang...ataupon kan, mintak kt hubby cincin lain sebagai ganti :)

dari cincin ke gelang ke..fuh mmg best :)

aTieYusof Family said...

uwaaaa... sy pula dok tercari2 mana cincin masa tunang..dah 2tiga hari juga tercari-cari..sedihh tau...
harap2 cincin awak terjumpa ye..

Sharinginfoz said...

Alamak ciannya, semoga jumpa kembali

aizamia3 said...

kalau terjumpa balik Alhamdulillah..
kalau tak jumpa redha jelah.. minta en. suami belikan yang lain sebagai ganti.. ;)

LYAfrina said...

alahai.. mmg la terkilan..lg2 cincin tu melakar sej penting kan.. ins shaa allah, klo ade rezeki mesti akn jumpa smula

aTieYusof Family said...

singgah Jumaat :)