Monday, January 28, 2013

Penyakit was-was kalau datang hari Isnin memang menyampah sungguh..


Pagi tadi kelam kabut sikit sebab Encik Husband kena bertugas minggu ni.
Bangun tidur pukul 5 pagi. 5 pagi okeh.
TV tak off sebab nanti senang nak bangun pagi.
Maklumlah kat tv tu ada jam kat bawahnya kan. 
Punya semangat nak datang kerja katanya.

Masak nasi goreng (sotong), mandi, solat Subuh etc etc.
Berlenggang kangkung Mak Jemah katanya lagi.
Sekali, tengok dekat pukul 7..hah, hambek kau!
Maka, Adik Cha Nana yang melalak nak ikut terpaksa di pass baton pada mak je.
Karang di layan karang makin lambat pulak.

Boleh pulak tengah jalan dah nak sampai opis, TENGAH JALAN okeh...
Teringat suis iron dah tutup ke belum.
Shaitonnnn nyaaa.
Tengok, tengok, betapa shaitonnya perasaan tu sebab kenapa bukan masa tutup pintu ke, masuk kereta ke.
Dah nak sampai opis pulak tu...

Maka, hari Isnin dimulakan dengan sedekah uncle teksi tu RM40.00.
(Untuk pengetahuan umum, acik dah lama tak bawak kereta dan kat sini memang mahal sebab teksi tak bermeter)
Tu tambang untuk to fro balik umah - semata-mata nak tengok suis cepat cepat.
Yela, karang kalau lambat sangat terjangkit rumah sebelah (banyak sangat tengok drama la ni)
Encik Husband tak boleh nak patah balik dah.

Dan betullllll...suis tu tutup ye encik dan puan..
Elokkkk je dia tertutup.
Padehal dalam cab tadi dah terbayang macamana nak tadah air sorang-sorang kalau betul la ada api. NAUZUBILLAHIMINZALIK
Shaitoonnn nyaaaa.

Pastu pastu pastu kan, nasik goreng kita tinggal dalam kete Encik Husband.
Pastu pastu kita tak dapat makan nasik goreng kita yang ada sotong tu.
Pastu pastu kita sedih sebab kita tergopoh gapah lambat tadi sebab masak beliau la.

Tapi sebab optimis je, redha dan gembira je anggap itu rezeki uncle tu di hari Isnin.
Ntah ntah ada hak orang lain yang kita ambik tak sedar la tu.
Yela, macam tau-tau je hari ni hari gaji..  : P
tapi Encik Husband bagi balik tambang tu. hoyeehhh

Senyum gembira di hari Isnin, syukur masih bernyawa.

24 comments:

Pen Biru said...

sma cm sy..kdg2 dh klua umah boleh masuk balik p tgok dkali lagi..memnag pnyakit ni paling myusahkan

Kakzakie said...

Bila kocoh-kacah akan jadilah macam itu Amie. Rasa was-was memang kerja syiaton yg perlu direjam..

Redholah dah terjadi nak buat macam mana kan..

kucingorengemok said...

saya simpati... *gosok² bahu*

Tihara said...

sekali line tenet akak slow abis tertinggal entry mira..
penuh adventure yea your monday semalam :)

Fiza Rahman said...

KO tak cuti ker semalam nok. Ok...aku nak balik sebab aku rasa aku lupa nak tutup suis periuk nasi. Aku tak tau ini penyakit was was atau careless. Tapi aku rasa aku tak tutup lagi suis tu.

mama ila said...

hihi..kalau tgh kelam kabut camtu mmg ada jer nyalit was-was muncul...hihi.. salam kenal..ila follow sini #236

Cho Zila said...

Syaitonnnnn memang akan memerangkap kita... akak bacapun rasa semput... isyh memang kalau dah kelam kabut gituler...

lydzar said...

betul! sangat tension bila penyakit waswas ni timbul. padahal sebenarnya dh tutup pon. seb baik la, saya drive sendiri. maka kalau waswas, patah balik je, lari2 naik atas, bukak pintu check. kalau ok semua..legaaa alhamdulillah. lepas tu turun selow-selow, singgah g beli kuih reward diri atas kelupaan dan kewaswasan tadi. hihihih

sal-nurbeena said...

kekadang terkena jugak penyakit was2 nih

sahromnasrudin said...

semoga kita semua dijauhkan dari penyakit was-was nie......

Qhaifa Nur said...

bila was-was datang semua tak menjadi dibuatnya.....takut

Cikgu Ma said...

so, len kali prepare awal yea..hihihi

Kakzakie said...

Jenguk sini manalah tahu ada cerita putera/puteri Amie..

Moga sihat semuanya.

aTieYusof Family said...

wah..kalut jugak ya..biasa lah kan klu Isnin.. sy ni dah smpi opis mood monday blues plak..buat keja jd lambat..hehe..
Takpe, bagi2 rezeki kt pakcik teksi tu:)

LiYa HaNiF :: said...

sudahhh... kita yg baca ni pun rs kelam kabut dibuatnya hehe....

wahida said...

x pasal terbang rm40...huhu...

lepas tu sian ko nok, dah masak nasik goreng sotong, tertinggal pulak...adoi la...

Sharinginfoz said...

bila kecoh-kecoh macam2 boleh jadi

LYAfrina said...

selalu jgk terkena pnyakit was2 ni..biasa klo kelam kabut sgt..mulalah... itu tak ingt..ini tak igt

Mimi Azirah said...

menyampah kan kalo kite was was buat sesuatu

aTieYusof Family said...

singgah hari rabu:)

ieda immi said...

ekekke memang tersiksa kan dik
akak pernah patah balik rumah bila lagi 5 minit nak sampai pejabat .. tertekan kan huhuhu

Ardini Humaira said...

hehe mak dni slalu was2 bab suis iron

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

dtg nk jamah biskut kering kt cini heheheeee

mekchu said...

alaaaa... mana update baru ni?