Tuesday, October 02, 2012

Random 021012


Minggu yang sibuk.
Minggu yang penat.


Photo: Bermain main di waktu cuti http://instagr.am/p/PBNVqAlgnP/

Dak Ajik masa beberapa minggu lepas.
Masa ni muscle Ajik macam Uncle Malik Nor jaman muda.
Lepas demam Ajik mengecik sikit.
Takpe, pasni bina 6 pax balik ye dik.




Budak tecik obses ultraman. Sikit-sikit tamen. Sikit-sikit tamen.
Sikit-sikit raktater. Sikit-sikit raktater.
Masalah besarnya cumalah mamat seorang ni tak dapat nak bezakan mama, babah, adik, buah epal, roti garlic, sudu gerepu dengan raktater.
Semua adalah raktater di mata dia.
Adik memang selalu kena attack sebagai raktater.
Agak-agak mama jadi raktater yang cun sikit bulihh?




Spectra 3 ku dah makin uzur. Sizen dah.
Nak buat double pumping macam tak berapa nak suction.
Maka buat la single pumping.
Bunyi Spectra 3 ni dah kuat sangat. Bunyi adalah sangat annoying.
Takde macam bunyi orang berdengkur dah.
Dah macam bunyi orang buat renovation rumah je.
Sebatu dah boleh dengor.




Next week - appraisal lagi.
Ntah apa yang haku nak merepek dengan Datuk kali ni.
Er...harap dapatla naik gaji. Aminnn.
Bila dah prektis banyak kali nak mintak naik gaji, last-last lain yang keluor.
Macam "Datuk, saya harap gaji saya dapat dinaikkan untuk tahun depan"
Tetiba tukar, "Walau gaji tak dinaikkan, saya tetap akan bekerja dengan ikhlas hati"
Cesss...




Coffee freak. Coffee lover.
Tak pernah jemu dengan kopi.
Cuma kena minum sekali je sehari sebab menyusukan Arissa.
Cium bau je pun dah cukup memberangsangkan.
Hari hari mau..aummmm




Ni puding roti ambe yang humble gituh.
Aritu punyala teringin nak mamp nak makan puding roti ni.
Sampai ada tragedi muncung memuncung keciwa di pagi hari..hehe.
Bila dah dapat buat baru puas hati.
Disebabkan tuan tanah rajin try and error, sebelah tu kosong je atasnya.
Yang sebelah lagi ada topping serbuk kayu manis dengan gula.
Seriusli lagi sedap buh serbuk kayu manis tu.
Err...sian kitew. Kitew takde oven tau.
Jadi kitew kukus je puding tersebut.




Ajik Arissa dah ada 2 batang gigi bawah.
Maka aktiviti gigit menggigit dia telah bermula dengan rasminya..
Adoiii..sakit tau! sob sob
Adik Arissa selalu disalah anggap sebagai boboi.
Aritu masa pegi jenjalan ada orang tanya "Lelaki ke perempuan ni?"
Masalahnya masa tu Adik dipakaikan headband warne fink lagi.
Err, mungkin bunga kat kepala dak Adik tak cukup besor untuk
menunjukkan perbezaan gender tersebut. hehe




Keje yang tak habis-habis.
Bawak balik rumah - bawak balik opis.
Bawak balik rumah - bawak balik opis.
Bawak balik rumah - bawak balik opis.
Tapi tak siap siap juga.
Bila nak siap daaa....




Ini perkara yang membuatkan kami susah hati.
Anak-anak bersilih ganti tak sihat.
Abam Ahmad demam panas - terperanjat kekdahnya.
Sebab beliau sangatlah takut nak gunting rambut..huhu..
Saya cakap dengan Encik Suami, kalau gitu kita biarkan jela rambutnya camtu.
Sampai boleh buat tocang..huhu
Demam-batuk-selsema
Tapi nampaknya beransur ok.
Syukur alhamdulillah.

25 comments:

kucingorengemok said...

cer buat puding roti gril. kalau ada gril-pan tefal mesti bertambah² sedap!

amirah said...

err....gril? camne? tak penah tengok lak orang gril puding...hehe

fiza said...

Tu dia...bermacam-macam cerita. Menjadi gak puding roti yer. Soh lah en somi belikan oven.

Badan ajik susut ker nok. Alahai...siannya dia. Sian kat abam otomen gak. Alhamdulillah...suma dah sihat.

Si qhalif plak org ingat pompuan, pada hal pakai sluar jeans pendek ngan baju belang2. Kadang2 tak faham gak dgn pandangan mata org nihkan. Ha'ah lah nok, ajik ni ada mcm iras2 qhalif sket.

amirah said...

rasa cam susut la sbb dukung dia cam ringan sket. kannn mcm muka qhaliff kan..hehe..mcm muka dak laki wei. runsing ati guwe..huhu

Kakzakie said...

Apa-apa pun kakak tetap suka tengok adik dan abam. Itu yg lebih menghiburkan. Adik semakin bijak, abam semakin ligat, bila demam sedihkan... so biarlah dia beratemen ke raktater...

Qhaifa Nur said...

mmg bizi mana dgn anak2 dan keje...
sakit macam tu kita x bole nak elak...ada anak2 depan mata buat kita hepi..
sedapnya puding roti...

Crew Fathi said...

Ala.. Comei2 semuanya.. ^_^

ieda said...

1st puding roti yg hamble tuu nampak sgt2 menarik dikk .. terasa lak nak buat , kalau buat selalu carik2kan roti , kali nie nak buat macam adik buat :))

haaa skrg nie memang musim kan , anak2 akk pun demam nie .. berganti2 ngan kaka2 mereka ..huhu

Cho Zila said...

puding roti kukus lagi sedap kot.. nampak sedaptu...
sekarangni senang nak demam cuaca kot...
tang ayat kat bostu kelakar.. memang gituler mulut kata lain hati nak kata lainkan... orang melayu memang berbudi bahasa...

Eliss Mie said...

kalau kukus dia mcm ada moist sket kan dr bakar. tapi kalau bakar letak sos pulak..simpan peti ais dulu..perghhh..hahaha

Cikgu Ma said...

tak pe....besar pahala ni..ibu yg bekerjaya....

Anamarza Sue said...

geram tgk arissa, muka cute camtu pun ada yg tanya boy ke girl? ish ish ish maybe sebab rambut kot, tunggu panjang sikit dah boleh ikat tocang nanti tiada la yang tanya soalan camtu dah... (^_^)

Sharinginfoz said...

ciannya demam, semoga cepat sembuh ya

wahida said...

puding roti tu tak buat sos kastard ke nok? kalau ada sos, lagi layan tau...

sekarang dah jadi lah ye puding roti ko nok? cayalah...

nnt aku dtg melaka aku nak rasa puding roti ko yer...

pena rozie said...

Puding roti sedap.... Pikir mkn ajer

Anonymous said...

saw a glimpse of SME Bank letter of offer in your posting. Ahaks!

amirah said...

dear anonymous, you really can see it? goshhh!!...hahaha..hope u can't read the whole content..

amirah said...

kakzakie : memang pun kak..kalo dia x sehat hilang sume tamen raktaternya. takmaula jadik camtu..kesian nengoknya..

kak qhaifa nur : takdela terer wat puding tu pun...baru nak cuba2...huhu

crew fathi : your first time here? thanks..

kak ieda : dulu saya buat carik2kan jugak kak..rasa mcm terlampau bercampur pulak. last2 buat gini jela

cho : gituuu ken. tetiba je kat mulut keluar benda lainnnn

eliss : aah nak buat sos nya tapi rotinya dah termanis sgt tu yg kansel tu..

cikgu ma : insyaAllah...

kak ana : kak, memang ramai dah ckp muka arissa macam lelaki, pakai bju kurung pun lelaki jugak

bro nik : alhamdulillah dah okey sikit nampaknya..

wida : memang nak wat sos nok tp puding tu dh manis sgt2..tkleh nak masuk dh benda manis...jom jom dtg melaka leh roger2 wei

rozie : huhu..bolehla untuk makan sendri2

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wahhh...macam2 cerita.
seronok membacanya.
dah besar si arissa ye. lama betul tak ke mari.

kak ina kl said...

sekejap dah besar anak perempuan kamu..

kecian abam ahamad..demam pasal gunting rambut rupanya

Tihara said...

haah entry ni mmg random..bab gaji tu, insha Allah akak doakan moga ami dimurahkan rezki dapat increment nanti

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

gambau si kecik meniarap tu comel! ;)

ct rahani said...

lama x jengah sini.. huhu.. adik nampak makin comel.. mngkin sbb rambutnya yg x brp nk naik lg tuh ramai yg ingat boboi yer.. hehe.. adeh la abam x abis2 ngan otomen yer.. anak2 sy pun suka tgk otomen tp x la kemaruk sgt.. cuma adik suka fire abgnya cam otomen fire reksasa.. hehe..

LiYa HaNiF :: said...

nak resipi puding roti tu.. ^_~

Kazman / Sue said...

ala haiii... siannya anak2x silih berganti sakit yee... rasanya memang musim hujan panas tetiba agaknya...

air kopi tu penenang jiwa... sama la dengan kami... heee3x