Thursday, September 20, 2012

Arissa Rifhana dah 6 bulan..yeay..!

Hari Selasa 11 September 2012 dah genap dah Arissa 6 bulan.
Tetiba rasa macam kejap je dah besar dak adik ni.
Ni disebabkan beliau adalah seorang baby yang teramatlah baik.
Sampai tetiba rasa macam nak bagi adik pada Arissa pulak secepat mungkin.
okkk ... tak kelakar


Photo: Hi..semalam kita dah 6 bulan tau! Kita dah boleh makan macam macam dah. Ermm...kita nak makan aiskrim coklat la nanti. 

Mama kita excited sebab kita dah tak payah exclusive bf lagi tau..pasni kita dah tak payah nak makan sampul raya lagi..huhuhu


Arissa dah 6 bulan bermakna tamatlah perjuangan fasa pertama.
Tamat berjuang untuk exclusive breastfeeding anak kedua kami ni.
6 bulan pertama bayi tanpa air kosong, makanan pelengkap.
Fuhhh..lega mama!
Maka lepas ni banyak la nak kena study menu-menu mantop untuk dak adik.
Kalau Arissa taknak makan, Mama boleh tolong habiskan..hikhik


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Saya amat sibuk.
Tapi saya taktau apa benda yang saya sibukkan.
Siang sibuk dengan pergi kerja-kerja-sembang-makan-balik rumah
Malam sibuk tengok tv-main dengan  anak-masak-tidur-lipat baju-lipat baju-lipat baju *ehhh..banyak pulak ye lipat baju tak habis-habis ... : ) *
Dari minggu lepas tak habis-habis lagi kerja ni.huwaa
Tapi kesimpulannya, kalau law firm takde kerja, maka takdela gaji.

Semoga sahabat semua ceria-ceria selalu, berbahagia selalu hendaknya.
La tahzan ye..jangan bersedih, yakin dengan Allah, hidup dalam keredhaanNya..
Selamat hari Khamis ....

16 comments:

LiYa HaNiF :: said...

tgk gambar arrissa teringat kat qalesya ms umur arissa sekarang nie... lagi2 tang rambut sama je... ^_~

Kakzakie said...

Semakin tembam pulak anak dara ni Amie. Rambut boleh tahan hihi... kakak rasa pun macam baru je tak sedar dah 6 bulan.

Alhamdulillah mudah dijaga dan moga terus sihat hendaknya..

fiza said...

Bambamnya anak dara nih. Baby yg baik yer..bley gang ngan qhalif nih.

Hehehe...byk kain nak lipat yer nok. Aku nya kain hari ni lipat esok dah bertimbun balik.

Qhaifa Nur said...

kejap dah 6 bln...
lepas mama kena fikir menu yg sedap2 utk Arissa....
senang hati jika anak tidak meragam....

kalau citer bab lipat baju ni akak lagi banyak tapi tak bole elak kena buat juga.......

Anamarza Sue said...

Mesti arissa berat pada ainul... hihihi anak akak tu tah bila la nak ok beratnya, makan banyak, membuang pun banyak, berat? Hmmmmmm....

Mommy_Cha said...

kak insyallah nanti mesti akak meriah kan buat makanan baby..nanti share resipi ngan cha eh?eh?eh?...

lydzar said...

arissa main ng spiderman ye...tak geli ke ngn spider tu?hehehe

lepas ni mama kena masak sedap2..kalau tak sedap arissa tulis surat komplen ye :P

bujal X said...

kalau minum susu tepung da ble tukar ke step dua ni~~jimat duit sikit~keh keh~

Crew Fathi said...

Alahai comeinya.. Bila la nk ada anak sendiri.. Hehehe

ieda said...

kejap je dah 6 bulan yee ..
geram tgk arissa ..
comel .. tembam !

yelah dikk kerja diii x pernah habis
nak2 kita isteri dan ibu , di pejabat dgn kerja .. di rumah dgn kerja2 rumah dan anak2 huhuh

Cikgu Ma said...

hapi bzday arissa...cakap kat mama nak adik..hehe

wahida said...

dah 6 bulan dah ye...sekejap betul...aku rasa ko baru je bersalin..

comel betul anak dara ko ni nok...aku nak buat menantu, boleh? :)

Cho Zila said...

sibuk.. akakpn rasa sangat sibuk.. kdg pelik tengok orang yang banyak dibuatnyer padahal masa kita sama jerkan.. rifhana dah setengah tahun besar anak mama...

Eliss Mie said...

part mama yang tolong makan tu selalu terjadi kan.hehehehe

LYAfrina said...

dah 1/2 tahun......
montelnye..geram tgk

ct rahani said...

kejap je masa berlalukan.. lepas nih adik dh blh makan.. besh2.. :)