Friday, July 06, 2012

Karenah Abam Ahmad

Tadi baru dengar suara Incik Suami.
"Ada, dah jumpa dalam playpen adik.."
Lega...handphone yang telah diculik dan dibuat harta sendiri oleh Abam Ahmad telah dijumpai dalam keadaan selamat.
Dah lega hati baru boleh buat entri baru..keh keh

Hai la anak, kalau handphone mama hilang macamana awak nak main game Angry Birds pastu Bowling 3D pastu Shark 3D pastu Zombie pastu bermacam-macam game lagi? *nampak sangat conquer kan?*
Banyak lagila benda kelakar yang dia buat.
Nanti kita cerita lagi - *kalau cerita semua dah takde modal nak buat entri baru..keke*

Ni lagi satu hasil karya Ahmad Raif minggu lepas.
Memang macam tau tau aje nak kena beli yang baru.
Entah apa yang dia tekan, tv gemok telah berubah warna.
Tv gemok ni penuh dengan nilai sentimental tau.




Maklumlah, dulu masa zaman bertunang, Incik Tunang berusaha segagah Badang nak mengangkut tv gemok ni naik tangga seorang-seorang.
Ke tingkat 3 rumah abang masa kat KL dulu.
Berat nauzubillah tv gemok ni .
Kalau jatuh timpa kaki, memang punah harapan nak pakai kasut peep toe lagi. 
Tapi demi tunang tersayang yang comel dan bersopan santun ni la kata kan.
Kalau tak kahwin memang rugi..
Okeh, encik dan puan boleh muntah sekarang. kekeke...

10 comments:

fiza said...

Anak dara aku pon sama nok. Klo ipad habis bateri...HP aku jadi mangsa. TAk habis2 ngan game angry bird dia tu.

Kesian tv gemok mama, nak soh beli baru lah tu. Kan nak masuk umah baru ☺☺

Tihara said...

hehe, comey je nama tv gemok :)

Kazman / Sue said...

barang lama memang jadi sentimental tu... cantik TV tu punya warna... heee3x

Azian Elias said...

untung badan ye.. sanggup buat apa saja kan..

Ardini Humaira said...

waaa tv gemok umah dni ado lagi tau. masih berkaler lagi boleh guna.letak kat sudut tmpat we ols lepak2. ruang tamu baru tv baru hehehe

Hanis MY said...

Kan dah nk masuk rumah baru. Tp comel pulak nm tv gemok hihi

Bionic women said...

kita pun pakai tv gemok tau...
ase best jer gambar dia kan..x sama feel tengok tv lcd..hhahaha

faraherda. razalan said...

X muntahlah....feeling sweet adelah.

=p

ct rahani said...

budak2 zaman skrg mmg terer main games ngan henpon.. kiter pun kalahkan sis.. hehe..

Eliss Mie said...

magis btol yer tangan encik ahmad kita :)