Friday, June 22, 2012

Sungguh aku tak faham kenapa..??


Sungguh daku tak faham...

  • anak auntie rumah sebelah - muka ganas, badan penuh tatoo, balik pagi-pagi buta dengan radio kereta sikit punya kuat, kuat minum *ini bukan assumption ye sebab jumpa muntah banyak dalam longkang depan rumah - nasib baik dia tak muntah depan rumah kitorang* TAPI dalam kereta dia ada teddy bear, hiasan-hiasan perempuan gitu. hi hi hi.. 
  • kenapa kutu-kutu beras semua nak berkenduri kat dalam bekas beras kat rumah kami?!! Camne dorang boleh masuk dalam bekas tu ek? Wahai kutu beras, korang faham tak daku geli nak makan nasi bila terbayang sedara mara korang yang kat atas kepala tu? Korang menyindir daku lama tak masak ke apa? heh...*tolong bagi petua camne nak menyahtinjakan kesemua kutu beras tersebut selain daripada letak cili kering?* 
  • susah nak cari orang yang sudi jahitkan baju kurung raya Arissa..bukan lagi kecik lagi senang ke? Memandangkan daku golongan orang-orang yang sangat "pandai" menjahit, rasanya macam senang je..
  • kenapala daku ada kat ofis hari ni sedangkan patutnya tengah menikmati hari cuti yang indah kat rumah dan dating berdua-dua dengan Incik Suami...berkorban cuti demi kerja kekdahnya. ni kalau tak naik gaji ni sajela niii..heh

Tak faham dan buat-buat macam tak faham walaupun faham adalah 2 perkara berbeza..
Selamat Jumaat semua!!

21 comments:

wahida said...

ko lempang sikit anak auntie sebelah umah ko tu nok..dah la suka pasang radio kuat2, muntah kat longkang lak tu...

tak bau busuk ke nok? adoi la hai pun...

ala nok, beli baju kurung baby yg dah siap je...kalau tailor mmg tak nak amek, aku pun confuse kenapa, kalau ko beli, ada byk pilihan tau...comel2 lak tu...

Anamarza said...

Beli je amie, bukan setakat tukang jahit tak nak terima tempahan baju kurung baby tapi la ni dah banyak tukang jahit yg dah tak nak terima tempahan raya kan

lydzar said...

hehe mak saya pon selalu komplen kalau ada org nk hantar buat baju baby, baju cucu dia gagahkan aje. dia kata lagi susah buat baju kecik dari buat baju besar.

fiza said...

Beli baju dah siap jer lah utk anak dara ko tu.

Sian ko, cuti2 pon kena dtg office gak.

Tihara said...

anak jiran tu org ape..ada tatoo bagai...mesti menyampah je kan

kutu beras tu..kutip la seko2 buang..tak pun jemur kat panas bagi lari..agak2 membantu dak ni..kalau tak, ignore je..hehe

mmg ramai org stop ambik tempahan kan skang ni

Dieyna said...

1. anak auntie tu dalam jiwanya ada taman, tak pun aweknya punya..

2. kutu beras tu bukan spesis kutu atas kepala

3. jahit sendiri hahaha

4. saya sedang bercuti skang, sila jeles haha

ieda said...

eee ewwww wierd nyeee dah lah ada bear .. mabuk lak .. ape podan ke ekekek .. alah sound balik dikk anak nyonya tuu huhuh

huhuh kutu beras , biasanya dia tgk jenis beras dan dah lama mana beras tuu .. cer cek dik , bila beli ;)

Kakzakie said...

1. Nampak macho tapi lembut ye hihi..
2. Ada org letak cengkih dan lada kering dlm beras Amie
3. Beli aje yg dah siap agak-agak sama warna dgn mama/papa dan abang sudahlah. Banyak tau baju baby comel-comel
4. Tak buat sendiri juga yg tanggungkan. SO kerjalah...

Qhaifa Nur said...

siap bertatu budaya manalah yang dia ikut, kita yang tengok lagilah takut...

bubuh cili kering selalunya dah tak datang...

beli aja...ala comei bila dipakai...

cuti kerna kerja..aduh apa nak buat, terima saja...

etiey.com said...

suka statement ke4 u! hahahha... napelah ada depan pc kat opis nih hah? pelik, pelik dan sgt pelik...ha ha ha

ct rahani said...

pasal kutu beras tuh leh letak kulit bawang putih sis.. nih dgr petua dr org tua.. tp sy x penah praktiskan sbb x byk kutu lam beras.. ader pun sekor dua je tu pun bila beras dh last2.. kutu sesat kot.. hehehe.. pasal baju baby tuh beli je yg dh siap.. lg senang.. tp susah la klu nak sedondonkan.. :)

pok amai-amai said...

Sy pun selalu ade mslh kutu beras tau. Mencik!

L said...

hehe.. statement 1 mmg kelakar.. kah3..

jom baca kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aishhh ada je perangai jiran yg kita menyampah kan..kan...

sleamat jumaat..selamat berhujung minggu...hehehe


*berkorbanlah cuti demi kerja yerkk.. ngee~

nurbeena said...

1. slap laju2
2. jangan beli beras dlm kuantiti byk, beli 5 kilo nya udah la.
3. agak leceh nak jahit baju dak kecik. anak saya punya saya jahit sendiri la. beli pn ok, banyak pilihan
4. sian dia....berkorban apa saja d hari yg sepatutnya berhoneymoon d rumah

Azian Elias said...

beli baju kurung siap je lah dear. cantik2 kan..nak sedondon ye..

Hanis MY said...

Kak amirah jahit la bj arissa bila lg nk tunjuk bakat terpendamsss gtiew...

man yusoef said...

mak saya pandai jahit baju..sampai baju raya anak sendiri pon kadang2 dia tak buat..okay

LYAfrina said...

heheh..anak auntie tu ganas..tp dlm hati ada taman,,, ngeh2

LiYa HaNiF :: said...

kutu beras tu letak cili kering kt dlm tu 2 @ 3 tangkai.. liya amalkan petua ni kt umah.. memang tk ada kutu besar tue.. :)

Kazman / Sue said...

bab kutu beras tu bubuh je lada kering dalam bekas tu... insyallah dia lari... heee3x...