Monday, June 18, 2012

Ayat yang biasa ku dengar, tapi di mana ye..?


"Mama...cepatla...dah lapo ni. Kata nak tangkap gambar makanan ni"

"Fuiyooo...blogger terer tangkap gambar"

"Mama, gambar air sirap ni tanak ambik ke letak dalam blog? 

"Gambar-gambar yang mama ambik beria-ria haritu takde pun..?"

-
-
-

Ayat-ayat di atas sila baca dengan nada menyindir..
Tangan di dada mata ke atas..

-
-
-

Inilah cabaran seorang blogger tak berapa tegar..
Kena sindir sikit dah sentap...
Merajuk tak update status...kih kih kih


n/b gambor takde. kamera masuk bengkel.


36 comments:

Anamarza said...

macam pernah ku dgr ayat camtu.. hihihi

lydzar said...

ahahaha...sama lahsangat. tiap kali bwk keluar teponnk amek gamabr, mesti ada ayat " sekarang ni mmg sblm makan kena amek gambar dulu.." nada sayu

Eliss Mie said...

kalau hubby eliss dah tau dh skang, snap siap2 sebelum isteri suruh :p hahaha

fiza said...

Hahahaha...mak pon sentap nok bila baca. Biasa la...buat apa pon suma nak amik gambo kan ☺☺☺

Kakzakie said...

Amie kalau anak kakak siap dia ambilkan gambar dan akan kata "dah snap dah mama boleh masukkan blog" sebab kakak kadang malu nak tangkap gambar bila org ramai.

So. Bila free buat N3 pada gambar yg dah ada lama pun tak apa. Lagi-lagi gambar anak dara baby tu kakak dah rindu..

ieda said...

ahahha budak2 nie kann
memang keletah ..
org tua2 punn selalu je kuar ayt nie
ekek sbb hubby akk selalu sindir macam tuu
haaa tunggu2 ibu nak amik gambor dulu .. muahahha ;)

pok amai-amai said...

Hahahahahaha! Sy lak tergelak baca entri ni. Disebabkan sy jarang msk gamba dlm blog, maka sy tak le kene sindir mcm tu. Ada masa, suami lak yg tlg amik gambo tanpa perlu sy suruh. Hahahahah!

Sbr jelah ye?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehhee dah biasa sangat ayat camtu...


asal amek gambar je.. mesti nak masuk dlm blog kan.. sampai semua org dah tau... konpem2 selalu kena perli camtu...

amirah said...

kak ana : selalu la sangatttt smp dah imun dah...hehe

amirah said...

lydzar : sayu takpe jgn dgn muka2 sekali menyindirrr okeh..haha

amirah said...

eliss : wah, bagus la hubby eliss..huhu

amirah said...

fiza : dah katanya blogger kaannnn..haha

amirah said...

kakzakie : huhu..bagusla akak ada fotograper sendiri..insyaAllah nanti saya update gmbr anak dara saya yg muka mcm abg dia tu..huhu

amirah said...

ieda : itu orang tuala yg brcakap tu. anak x reti ckp lagi. kalo dak dia pon mesti komplen..hehe

amirah said...

fara : kengkonon amik gambar beria, tp uploadnya tidak juga..hehe

amirah said...

moon: aah, selalu sgtttt kena perli. panasss panass...hehe

Kazman / Sue said...

haaa3x... ayat tu sinonim dengan blogger tu... haaa3x...

wahida said...

kahkah...dulu2 aku pun selalu kena sindir ngan anak aku si abang tu, lama2 anak2 dah faham dan tak kan mkn selagi aku tak amek gambor...ngeee...

hubby aku pulak sgt support dlm hal ni..kadang2 dia pulak yg tukang snap gambar...

amirah said...

kazman/sue : kih kih kih...dugaannnn..

amirah said...

wida : bagusnya dorang ye. menyupport betul

etiey.com said...

hahahha ayatnya yng ringkas, pedas dan padat dengan isi! hehehhe...

Blogger tegar kan gitulah gamaknya. :p

man yusoef said...

dulu time awal2 blog, mak pon asyik buat ayat perli camni..sikit2 nak amek gambar..kahkahkah tapi skrg dah xda lagi

Sharinginfoz said...

ambil semua gambar ya tak kira semut atas lantai pun boleh dijadikan entri

ct rahani said...

ayat yg biasa didengar.. hehe.. sabo jelah kan..

Ardini Humaira said...

heheh jangan la merajuk :D

eelobor said...

hehehe....dah selalu gak kena ayat cam gitu

Fitri Senin said...

hahahaha... biasala tu mira..
nak wat cmne..hadap jela

Hanis MY said...

Hehe comel je takpe kak amek je gmbr upload ke tak lain cerita

Terima kasih byk2 kak amirah

Shawn Razaleigh said...

wkakaka. tajam jugak kena hehe



salammm :)

Aju Mohit said...

Hihihi Anak blogger cenggitulah kan, diorg pon dah tau asal gi makan mesti nak amik gmbr hiji

LYAfrina said...

heheh...
sape tu???
g2 la... tp fain dh memahami..kalo lya x ambik..dia y ambik gmbr...

Tihara said...

haha..lucu lah bc komen ni..bese saya dapat komen ni dari abah :)

lieyalatif said...

kehkeh keh ...tu le dugaan seorg blogger kan...kene tahan telinga je laa ngan laki atau anak2 heehehehe....

kayna said...

ehehhehe... now semua org suka amek gambar dulu utk semua occasion kan.. hahaha

Mrs. Norrie said...

blogger dan gambar mana boleh dipisahkan...hehehehhe!!!!

salam ukhwah pagi Jumaat yang damai

Dieyna said...

haha sabo jelaa.. vtau entri tertunda