Tuesday, March 06, 2012

Diari Hamil Saya : 39 minggu hamil..bila adik nak keluar ni??


Dah masuk 39 minggu pun. Masih takde show nak bersalin. Agaknya selesa Adik Baby duk dalam perut mama ye.

Sangat ajaibnya sakit urat dah makin kurang dan boleh berjalan catwalk! *Baca boleh percaya jangan*. Jalan sikit punya la laju - kata nak exercise kan.

Dah tak boleh fokus dah nak kerja ni. Adik ohhh adik, bila nak tengok mama, babah dengan Abang Long ni?

Mama yang berdebar dan risau sebab tanak kena induce..sob sob sob. Hari-hari kena jalan la ni nampaknya..

37 comments:

lydzar said...

adik nk keluar on EDD la mama, nk sama birth date ngn kak hilda :) hihihih

amirah said...

ye ke lydzar? sama date ngan hilda?..

Dieyna said...

dia tak bersedia lagi nak mengharungi dunia yang penuh pancaroba ni hehe.. sabo2.. jangan sampai kena induce sudah..

amirah said...

tu la dieyna..huk huk mama yang berdebar sbnrnya ni...adoiila

kayna said...

Good Luck meneran nanti ye amirah... hehehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kuar week 40 nanti, Insya Allah - bagi pihak adik..hehehehe

Kakzakie said...

Walau macam mana mesti dia akan keluar Amie... jgn risau cuma buat sebagimana yg Amie buat sekarang, rajin berjalan...

bujal X said...

ainul dulu 40 minggu baru keluar.tu pun nak kena paksa.ni adik dia da 38 minggu..pun taknak keluar jugak lagi~~he~~

*semoga semua selamat~~

lisa said...

lagi berapa hari je kan..adik cepatlah keluar =')

wahida said...

anak2 aku dulu semua genap 40 minggu nok...

jap lagi keluar lah tu...sabor ye...hehe..

Anamarza said...

tak lama dah tu amie, sabar dan jgn stress Insyaallah boleh bersalin normal

Sharinginfoz said...

masanya akan tiba.......

a.samad jaafar said...

saya doakan amirah akan selamat bersalin..sihat mak dan bayi yg bakal dilahirkan.. jgn lupa kongsi gambonye nanti..

RADIOKITA said...

salam, sekiranya tidak menjadi keberatan, dapatlah kiranya dimasukan code html radiokita kedalam blog ini ..
terima kasih

http://radiokita-malaysia.blogspot.com

#Siaran RADIOKITA boleh didengar melalui blog anda apabila siarannya on air.

LYAfrina said...

lya doakan moga di permudahkan sgalanya..

fiza said...

Semoga selamat semuanya yer amie...good luck.

ayu said...

alaaa..ingatkan keluar semalam..hehe

ayu said...

laaa..ingatkan bersalin semalam..hehe

sahromnasrudin said...

kami senantiasa berdoa agar urusan bersalin awk dipermudahkan ya

ct rahani said...

adik baby tgk syok menikmati hari2 terakhir duk lam tummy ibu yang besh tuh.. sabar ye sis.. semoga semuanya selamat.. amin.. kami pun x sabar2 nk tgk adik baby gak.. :)

Syigim said...

tak saba je nk kluakan baby ye, bila dah klua nanti rindu tgk perut besa hihi...

betul, bykkan berjln senang nk bersalin. xyah induce2 pun :) kak doakan semuanya selamat ye.

Cho Zila said...

sabar amirah... tak sabar nak tengok gambar ahli baru ini nanti... moga dipermudahkan belaka yerk..

Kazman / Sue said...

memang kena senam berjalan tu selalu.... semoga selamat hendaknyaaa...

Totie@Tomy said...

saya dulu 40 minggu 4hari..hehe keluarlah damia..semoga semuanya selamat..selamat datang orang baru..

Tihara said...

Semuga semuanya selamat yea..Insya Allah :)

tahniah awak menang teka teki..jum ke blog jap, pilih hadiah

http://herba-tihara.blogspot.com/2012/03/pengumuman-pemenang-teka-teki-blog-ht_07.html

Jemarioren said...

semoga selamat semuanya amie. selamat kedua-duanya. amin.

Munnafendy said...

selesa agknya duduk kat dalam...hihi..semoga semua selamat k =)

Rtp Farra Arisha said...

semoga selamat bersalin in advance. and semoga baby dalam kandungan dan ibunya juga berada dalam kondisi yang baik. :)

Cik CT said...

Adik blum siap mekap, sikat rambut buat pacak kut mama..sabarla nak touch up lg idung bg mancung.

Hanis MY said...

semoga semua berjalan lancar... akak dah start cuti ke? adik baby keluarlah, aunty nak tgk jugak ni eceh sibuk je haha...

anisalya said...

akan keluar minggu ni. sabar ye mama.

Wan Anie said...

amirah, akak doakan semuanya selamat, bila nak keluar tu soal ke-2 yang penting kelua mudah, dan semuanya selamat baby dan mama :)

take care

eelobor said...

Semoga semuanya akan selamat.... tak sabar mama adik nih.... hihihihi

Daddylicious said...

cuba lompat tinggi2 sikit pasti keluar punya...haha

Dieyna said...

Lama tak update.. dah bersalin yer... :))

wahida said...

nok...lama tak update, ko dah bersalin ke?

Kazman / Sue said...

ha'ah laa... dah bersalin la ni agaknya.... tahniahhhh...