Thursday, March 29, 2012

Buah Cinta Hati Kedua Kami - Arissa Riffhana


Inilah Adik Baby yang ditunggu-tunggu. Arissa Riffhana. Tapi caya tak kalau kata masuk hari ini (hari ke 19 Adik Baby), babah tak sempat lagi nak buat MyKid beliau. Sian beliau kan..huhu..dah teka dah mesti jadi macam Abang dulu juga..Maka bila tak daftar lagi tu bermakna nama tu pun tak final la jugak lagi..adoyai
















Macamana pun kami bersyukur proses bersalin berakhir dengan selamatnya dan Arissa sihat. Lagipun kali ni suami dapat kesempatan untuk tengok kelahiran Arissa. Syukur pada Allah sebab berikan kami kesempatan untuk jadi 'new parents' untuk kali ke 2. Nanti nak cerita la pengalaman bersalin Arissa. Takde orang terasa nak baca pun nak cerita jugak..tak kira..hehe


Setakat ni Arissa baik je. Syukur. Tapi Arissa memang punch in shift malam la. Malam berjaga macam langsung tak tido je. Sebab bila saya  terjaga je tengok dia tengah terkebil-kebil sorang-sorang. Lepas tu kerap benar membuangnya. Pastu kelakar bila dia kentut kuat macam orang tua, dia terkejut dengan bunyi kentut dia, pastu nangis kuat-kuat.


Kawan-kawan semua, sila ucapkan "Selamat berjaga malam" untuk saya ye..hehe..


23 comments:

a.samad jaafar said...

Aduhai.... Comelnyeeeee...!!!

Kentut kuat pun xpe .. Menurun dr sape ntah laa.. Hihihi..

Selamat berjaga malam!!!

Dieyna said...

sukanya tengok baby.. huhu bulat arissa ni... comey2x

Wan Anie said...

Tahniah, comel baby Arissa...

Selamat berjaga malam dan tak tentu waktu tidur :) tapi takpe, janji happy!

Pok Amai-Amai said...

Aydin dulu jenis tido mlm. Dr kul 8 smpi le 8 pagi esoknye. Tapi siangnye...aduh mak! Susah beno nak tido. Nak bt pe pun takleh...hahahahah!

fiza said...

Tomeiiii...tembam.

Dah jadi mcm mata panda lah yer ☺☺. Tak per...arissa berjaga mlm tak meragam kira ok lah tu.

Kakzakie said...

Heee. cutenya Arissa Amie. Lama tak dapat cecahkan hidung kakak kat pipi baby...

Selepas satu bulan nanti barulah dia lena di malam hari Amie. Kebanyakan baby lepas lahir suka jaga malam.

Yg penting kalau menangis cepat-cepat action, jgn biarkan menangis lama supaya tak jadi habit.

ayu said...

Selamat berjaga mlm ye

Kazman / Sue said...

aiiii.... comelnyaa arissa.... masa ni memang seronok nak cium selalu kat muka dia...

Tihara said...

eeee comel nyerr..suke tengok..tahniah ya, alhamdulillah bby sihat :)

YATZAKIE said...

tahniah ye..comel baby..=)

Sharinginfoz said...

comelnya arissa...

Kazman / Sue said...

wahh... dah malam sekarang ni.... tengah berjaga malam jugak ker....
heee3x....

p/s : pkl 11:30 malam baru dapat berkunjung balas... siang tadi kami merayau menyambut ulangtahun kat pantai bagan lalag aje...

Hanis MY said...

ala comeiiiiinyaaa geram nk cubit pipi dia... cntik Nama adik baby I loikeee...

Dieyna said...

buzy berpantang ye.. selamat berpantang ..

Dieyna dah lancarkan GA, jom bertindak Wardah-Persona GA Fever

sahromnasrudin said...

selamat berpantang dan selamat berjaga malam ya hehehheee

wahida said...

comel giler...hepi aku tgk baby girl tau...hehe...

kelakar la arissa ni, dia kentut kuat2 pastu nangis...so sweet...rasa nak cium je budak kecik ni tau!!

Princess Solehah said...

comelnya baby ni.. :)

a.samad jaafar said...

ada orang tgh sibuk tukar lampin baby !!.. hihihi.. idok ke mike balik kampung amirah weih..

..::Mama Chrysalis::.. said...

comellnya arissa.....tetiba teringin nak baby gurl pulak....:-)

Eliss Mie said...

rindunya bau baby. kalau dak, kita tengah tunggu masa nak beranak skang ni, esok due tu :p

Jemari Oren said...

cerah arissa nih. tahniah ye ami :)

Reena said...

tahniah..jd ibu bapa bru utk kli ke 2....bru follow sni...huhuh

ct rahani said...

comelnya dia.. nama pun cantik.. sonok dh dpt sepasangkan sis.. :)