Friday, February 17, 2012

Minggu yang sibuk


Minggu ni sikit punya sibuk. Banyaknya nak cerita tapi tak terluah dengan perkataan gituu..


Sibuk dengan check up antenatal adik baby. Kejap kena pergi hospital. Kejap klinik ibu dan anak. Pulak tu sibuk dengan kerja. Meeting sana sini. Bos dah risau dah kalau bersalin awal. Asyik tegur "hidung dah kembang".."hidung dah kembang". Heran jugak sebab selama ni hidung memang kembang kuncup tak pernah mancung pun. heh. 


Minggu ni dah nak masuk 37 minggu dan dah dikira sebagai "full term". Keadaan kesihatan masih tahap baik. Cuma kalau tengok cara jalan memang lain macam je. Ada ke patut bos kata haritu "Nape Amirah jalan macam ketam ni? Ok ke tak?" Dah kejap jadi penguin, kejap jadi ketam pulak dah.


Nasib la siapa yang ada kat sebelah. Kena rentap tudung Ariana mahal pun nasiblah. Asal ada apa yang boleh pegang la kiranya. Dah mak yong ni tak boleh nak jalan elok kadang-kadang kan.


Ada je orang tegur "dah nak beranak ke?" Ni kalau 44 kali orang tegur memang terbersalin awal la pulak kang. Dah jenuh menjawab, bukan, bukan sebab sakit nak bersalin, tapi sakit urat.


Hari tu doktor O&G hospital cakap : "If you opt for normal delivery, don't worry. We will monitor your condition closely unless kita nampak tanda-tanda awal  rahim pecah" -- ok ini tidak scary. Kita anggap jela doktor tu gurau manja..heh


Tapi blogwalking blog sahabat-sahabat tidak akan dilupakan. Sebab kalau tak baca dan komen rasa serba tak kena.

23 comments:

Sharinginfoz said...

kejap aja dah 37 minggu, semoga semuanya ok ya

LadyBird said...

dah dekat nk dpt baby baru..

smg dipermudahkan.. :D

Hanis MY said...

antenatal check tu apa kak amirah
insyaAllah semoga dipermudahkan…

a.samad jaafar said...

nasib aku oghang jantan.. susoh woo nok jadi penguin jadi ketam !

ayu said...

amie, moga dipermudahkan ye..

Kakzakie said...

Ready Amie... bila-bila masa aje baby akan menjenguk dunia. Siapkan barang masuk dlm bakul siap-siap dan letak tempat yg mudah dicapai bila nak ke hospital...

Kakak dah tak sabar nak tengok baby..

Tihara said...

salam amirah, kesian akak baca apa yg mira tanggung skrg ni tp Insya Allah, dah selamat semua nt,lega rasanya..semuga dimudahkan segalanya yea mira :)

Dieyna said...

Ibu mengandung mmg kena aktif.. mudah skit bersalin...

fiza said...

Kejap jer erk. Semoga selamat semuanya.

sahromnasrudin said...

kami doakan urusan awak dipermudahkan ya

LYAfrina said...

smoga dipermudahkan segalanya ... byk2 kan berdoa yer

ct rahani said...

dah x lama lg tu.. x sabar gak nk tgk adik baby yg comel tu.. semoga sumernya dipermudahkan.. amin..

Jobless Girl said...

Sudah dekat bersalin anda mesti beria - ria nak tengkok rupa anak anda. Selamat bersalin

Pok Amai-Amai said...

Eh, awak senyap je....ade gud news ke? Hiks!

Kazman & Sue said...

haaa3x....jalan macam penguin yeee.... banyak pahalanya tu utk setiap langkah....

Syigim said...

take care dear... thanks byk2 sbb sakit2 pregnant ni pun xlupa nk blogwalk ke blog kak. so sweet of u :)

kalo kak dulu asyik la dok sapu tiger balm kat blakang n then baring bubuh bantal satu kat blakang, satu bwh perut... ;)

Kakzakie said...

Dah cuti belum Amie? saje kakak nak tahu...

wahida said...

perut ko besar ke nok?

anisalya said...

tak lama lg dah nak dpt baby baru. best ada baby. hehehe...

Totie@Tomy said...

best dapat baby..dunia keibuaan buat kita bertambah matang..

LYAfrina said...

take care dear.. moga dipermudahkan segala urusan ya.. sibuk2 juga..kesihatan msti jaga

man yusoef said...

dah nak beranak ke? ok saya tambah cukupkan 44 kali..hehehe..smoga kak amirah dan anak dlm kandungan sentiasa sihat

Cho Zila said...

rasa macam cepatjer yerk... tapi orang yang menanggungnyer.
tak tahan bab hidung dah kembang.. klu akakni pun dahler hidung kembang mmg kalau mengandung lagi kembang sesangat....