Thursday, February 23, 2012

Memerap Sebab Nak Dapat Adik??



Sejak menjak ni si abang long ni asyik la memerap.
Sikit-sikit nangis. Sikit-sikit nangis.
Paling tak best malam-malam menangis taktau hujung pangkal.
Bila tanya, tak faham apa yang dia nak.



Mata pejam macam mengigau, nangis kuat-kuat, tak tidur lena.
Aduhai, dugaan sungguh.
Yela, dah la mama memang asyikla melawat tandas memalam kan.
Ditambah pulak dengan cik abang ni menyanyi, memang rasa macam tak cukup tidur je semedang.
Semalam siap kami laki bini duduk bersila menghadap dia yang tengah menangis tu.
Sebab taktau dah nak buat apa.




Datang ofis pukul 7 lebih tu siap boleh sambung tido tu.
Pepagi lagi dah kritikal tahap mengantuknya tu.


Ini ke namanya merap sebab nak dapat adik?
Bila agaknya nak hilang camni ni?
Pastu kalau dukung baby lain memang melalak peluk kaki kita la.
Jeles.
Aish...camne nak ada adik cenggini??

19 comments:

fiza said...

Hehehehe...sabo jer lah. Nanti dah kluar adik dia ok lah tu.

Tihara said...

fenomena biasa ni..kesian kan :)

amirah said...

fiza : adoi...kalo camni susah hati nak tinggalkan dia masa nak bersalin nanti

amirah said...

kak tihara : tu le..bila la nak berakhir kalo camni..hu huh hu

Anamarza said...

anak akak tak de camtu cuma kalau bab tak kasi pegang baby lain tu ada la jugak :)gp[op[

Kazman & Sue said...

Oooo... itu mood peralihan nak dapat adik tu.... lama2 ok la tu... heee3x

Qhaifa Nur said...

jeles yup..

lydzar said...

hha macam gitu la lagaknya..nnt dh dapat adik, kurang sket la peelnya

amirah said...

kak ana : anak2 akak takdek ek camtu? ni taktau ape ke ragamnya jadik camni lak..

amirah said...

Kazman & Sue : berapa la jangka masa lama tu..huk huk huk

amirah said...

qhaifa : sgt la jeles..lagi2 kalau dukung baby girl..

amirah said...

lydzar : harapnya takdek la adegan adik kena babab dengan abg nanti..huhu

kayna said...

dia nak perhatian kot. Bagi dia mainan laa.. hehehe...

Hanis MY said...

sebelum adik baby keluar dia nk manja abis abisn dgnakak

Dieyna said...

Budak2 mmg nak tarik perhatian.. Dia dapat rasa kot kasih sayang umi dan abahnya nanti terbahagi dua nanti... hehe

ct rahani said...

nanti bila dh dapat adik ok kot.. tp amik masa sket la.. ank sy yg sulong pun sama.. dekat2 nk bersalin macam2 hal yg dia buat.. nak tarik perhatian benonya.. agaknya dia dpt rasakan pas ni kasih syg ibu ayahnya dh kena bg sama rata ngan adiknya.. sebelum nih x yah kongsi2kan.. tu yg wat pangai tuh.. sabo ye sis.. :)

ayu said...

ami..yezzaaa...hariz pun macam tu..tak pe, kejap je tu..nanti dah keluar adik, insyaallah ok..

Syigim said...

takpe sis...... manjakan la sementara dia sorang ni :) at the same time, puji2 dia when he helps you around the house, so that bila dah ade adik, dia akan bangga jadi abang yg bole tolong2 :)

a.samad jaafar said...

bapanya tak nangis sama ke? hahaha...nanti bapanya pun 'bercuti' panjang tuh..oppp ! kena lari ke nih ??? kihkihkih..

dalam pantang nanti, kat kampung ke?