Tuesday, February 28, 2012

Jom Heboh Melaka



Aktiviti minggu lepas. Okeh ini adalah sangat awkward sebab teringin sangat-sangat nak pergi Jom Heboh tv3 kali ni. Kaedahnya macam mengidam la sebab sebelum-sebelum ni memang tak pernah teringin dan tak pernah pergi pun.


Katanya nak exercise berjalan banyak-banyak supaya dimudahkan bersalin kan. Pergi masa last day hari Ahad. Sebelum tu hari Sabtu dah nak pergi tapi sebab jalan sangat lah jem, terus tak jadi singgah Jom Heboh.


Muka budak hepi sebab dapat jalan-jalan.


Medan selera dalam Melaka International Trade Centre (MITC).
Okey juga ada food court ni sebab takdela panas.

Sikit punya ramai orang. Heran apa yang orang lain cari kat sini.
Heh, agaknya orang lain tu pun pandang slek kat aku.
"Apala mak buyong jalan cenggini ni buat kat sini?"

Orang tak berputus asa walaupun cuaca sangatlah terik.
Rupanya nak hujan lebat petang tu.
Incik Husben kata " Takpe, latihan sebelum pergi Mekah nanti"
heh...

Babah nak tangkap gambar style cenggitu, dia pun sama.

Ahmad suka sangat "nano".. (read : ambulans, kereta bomba, kereta dan motor polis).
Lama-lama akan jadi "nano nano nano".
Pengaruh lagu Awan Nano barangkali.
Mama tumpang sekaki. Bulat kannnn??

Agaknya apa la yang diterajang dek sup ni?
Nota kaki :

1. Kebanyakan orang datang Jom Heboh ni nak jalan-jalan je dan nak tengok artis kut. (kut??) sebab tak ramai yang pegang beg/plastik pun. (Termasuk kitorang).

2. Susah nak jadi artis rupanya. Tengah panas kena senyum depan orang ramai. Tak senyum orang kata sombong. Baju ketiak habis basah. Make up cair. Uii..tabah. huhu

3. Tak sesuai la untuk baby kecik sangat. Ada yang bawak baby kecik sangat. Macam newborn baby je. Kut ye pun sian la baby tu kat terik-terik panas.

4. Banyak juga kedai ye di Jom Heboh ni. Yang cari rezeki lebih pun ramai. Terutamanya yang jual payung..huhu..

5. Taktau la next time nak pergi lagi ke tidak..


29 comments:

Masya said...

tak pernah lagi pg jom heboh huhuhuhu.. walaupun dah 10 tahun dianjurkan..

man yusoef said...

saya tak pernah pergi jom heboh..dan tak de perasaan pon nak pergi..haha

Kakzakie said...

Kakak belum pernah pergi Jm Heboh tu Amie walau kat JB dah 2x tapi belum terbuka hati nak pergi...

fiza said...

Ganasnya nama sup tu ☺☺

Semangat ko yer nok gi jom heboh.

amirah said...

masya : sblum ni tak pernah pergi pun..nila first time pun..sebab teringin je..kalau dak memang malas nak redah orang

amirah said...

man : cubala bersosial sket..asik bc buku je..hahaha..larikkk

amirah said...

kakzakie : entah kenapa nak pergi sgt kali ni kak..padahal dah lama pun duk melaka ni...sebab kat melaka ni senang sket nak pergi..huhu

lydzar said...

pernah pergi sekali je dulu2 kt bukit jalil. lepas tu tak teringin pegi dah pon.. heheh exercise jgn tak exercise..semoga dipermudahkan. amin

amirah said...

fiza : aah..semangat ko..padehal jalan sket benti..jalan sket benti sebab sakit kaki kan..bukan beli apa pun..jalan sekali lalu je terus balik..hehe

amirah said...

lydzar : tu la,..asik nengok kat tv kan..nak la tengok apa yg menarik sgtnya..aah, memang mencabar la jugak nak exercise mcm tu

Hanis MY said...

cmel gambar first yg ahmad senyum tu..kawaii sgt...akak sungguh berseri2 hokay... kurus je, perut je ke depan wuwuwu...

amirah said...

hanis : berseri ke? haha..akak rasa muka semakin gelap, kulit badan pun sama..ye, berat bdn makin turun tp adik baby boleh tahan la jugak beratnya..huhu..takutt

Qhaifa Nur said...

ramainya yang datang, memang seronok pergi jom heboh tapi penat sikit nak jaga anak2, takut hilang...

a.samad jaafar said...

tu bukan buyung..tu labu sayong ! kihkihkih..

wahida said...

kalau hubby aku diajak pegi tempat ramai org mcm ni, sure dia tak nak nok...huhu...

Totie@Tomy said...

first time dengar sup terajang...

ayu said...

rajinnya ami..hehe..pernah pergi dulu2 masa bujang..

ayu said...
This comment has been removed by the author.
ayu said...

rajinnya ami..hehe..pernah pergi dulu2 masa bujang..

Kazman & Sue said...

sup terajang ni kalau tak sedap mahu kena penerajang agaknya... haaa3x... memacam nama orang bubuh untuk lariskan jualan... pernah pergi sekali dulu masa kat nilai... ok gak seronok angkut barang yg promosi....

Anamarza said...

akak tk merasa la amie nk pergi, tak dilayan pun permintaan nk pergi jom heboh ni, sesak katanya

ct rahani said...

klu sy gi jom heboh suka beli2 kt booth2 tu.. murahkan.. nk tgk artis x la sgt kot.. klu ternampak tu bonus la.. bkn apa malas nk bersesak2 kejar artis.. hiks..

Daddylicious said...

apa yg terajangnya sup tu yer...hehe

Fitri Senin said...

tak pernah jejak jom heboh..apa benda yg best sgt..??

Cho Zila said...

ko menghilangkan semangat akak nak gi jom heboh.. akakpun tak penah sampai lagi.. padahal rumah akak ngan stadium bukit jaliltu dekat amat (tiap kali hujung tahun kan jom heboh kat situ)

sahromnasrudin said...

semenjak kawin tak pernah jejak jom heboh nie huhuhuhhh

Tihara said...

ohh nampak dah mama dia..hehe :)

sup terajang tu mmg menarik perhatian kan :)

Pok Amai-Amai said...

Sy pnh g Jom Heboh Melaka ms belaja kat Lendu dulu. Tp tulah 1st n last sy pegi. Bukan serik tp tak berkesempatan nak pegi. Heheheh...

Alalalalal...tomeinye si kecik tuh!

suziesanji said...

ada parents yang bawk anak kecik. sangat xsesuai..