Friday, December 30, 2011

Tetanus Toxoid yang tak menyelesakan..

Semalam ada check up kat klinik ibu dan anak.
Saya ok-ok je. Adik baby pun ok. 
Berat badan terus naik dengan jayanya - 1.1 kg in 2 weeks.
Hah, amik kau. Aritu naik 200 gram je kan.


Pastu kena jab tetanus toxoid untuk elak kancing gigi semalam.
Pagi ni bangun terus sakit tangan.
Nak angkat sket pun susah.
Memang injection ni akan buat kita sakit/tak selesa untuk beberapa hari.
Ni yang tak boleh nak masak ni..eh, alasan plak...hehe


Hari Rabu check up di klinik swasta, estimated weight adik baby is 1.49 kg.
We saw adik baby on monitor, she is healthy and super active dan agak tembam..huhu
Tapi doktor tak boleh nak capture gambar terbaik 4D adik baby.
Jadi may be next visit boleh print scan 4D adik baby.


Tapi pagi ni sehingga la entri ini ditulis, saya tengah bergelut dengan sakit perut.
Suspected as "Braxton Hicks Contraction".
Sakit perut tak selesa macam contraction tapi sangat-sangat mild.
Rasa macam takdela makan apa sangat pun semalam.
Makan macam bese je.


Adik baby please sabar ye dik, not now please....

12 comments:

Anamarza said...

semoga semuanya okey-okey amie! take care

Jemarioren said...

macam2 pekataan omputih ada

amirah said...

mekasih kak ana..

amirah said...

JO : aah kan..dah merojak dan merosak bahasa dah ni

Fitri Senin said...

Adik baby gegirl..!!!

Kakzakie said...

Inilah satu ujian bila nak dapat zuriat. Kena hadapi juga... ada yg lebih teruk Amie...

Azian Elias said...

semoga cepat sembuh..

ayu said...

ami....she.....she......WOW weee..CONGRATS DEAR..akhirnya..muahhh...take care kay..

Hanis MY said...

wahhh adik baby gegirl la mesti chumillsss...

Daddylicious said...

sabar je laa...

Tihara said...

salam singgah, semuga cepat sembuh ey :)

ayu said...

ami, jum join!!

http://ezurin.blogspot.com/2012/01/ladies-photographer-giveaway.html