Friday, December 16, 2011

Breakfast RM8 ku..









Sarapan pagi ini.
Cornflakes - kismis-  madu - honeydew (selalunya apricot) dengan susu.
Milo ais.
Sihat kan sarapan kita??!


Cenggitu je dah lapan hengget.
Kalo beli cornflakes sekotak pun dah lepas ni.
Tapi sebab rajin sangat, beli jelah.


See, see, elit tak elit kawasan opis aku ni.
*tangan di dada mata ke atas*
Harga makanan kat sini..phewww...
Kalau lunch kan, kalau tak cecah RM8 tu kira ambil lauk yang paling basic kut.
Padehal kira dah habis diet sihat dah.
Tak ambil nasi.


Sambil breakfast baca pulak berita hot.
Kisah rumah tangga artis.
Jimmy Shanley dengan Nursuhaila Eliani Suhaimy.
Ermm..


20 comments:

lydzar said...

owhh ada jugak eh jual breakfast cereal macam ni. memang sihat.

standard jugak kalau kt sini utk lunch tu. tak abes rm10 memang tak sah

Qhaifa Nur said...

bestnya bekfes ni...bole buat sendiri ni hu3..

aduh, cerita baru pasai jimmy pulak hangat2..

fiza said...

Kelas breakfast ko nyah. Kat sini tak pernah plak aku jumpa cafe/kedai yg jual cereal bley tapau mcm tu. Memang elit ah kawasan ofis ko ☺☺☺

ayu said...

peghhhhh...terbaik la breakfast ami ni..

mmm..kes artis tu..rupa2nya ada cerita di sebaliknya kan..

Hanis MY said...

ya ampunnn mahalnya kak, boleh pengsan... la tak habis lagi kes jimmy ni kan lepas satu2 perkara ddidedahkan semoga yg benar akan menang...eh ape kes ayat mcm skima aje ni hehe...

sahromnasrudin said...

RM 8 pd sy adalah brekfest plus lunch huhuhhhhh

Kakzakie said...

Kalau kakak tak nak beli mahal sangat. Baik bawa bekal roti ke pun tak apa. Air buat sendiri yg foc kat office....

Cho Zila said...

wau kawasan manakah ini memang elitni.. tengahari kalau gitu punya mahal memang sengsara ler gak..
jimmy... jimmy.. kesian gak kedua2nya harap wartawan janganlah duk syiok nak tulis cerita gini muka depan lak tu... kalau kat ms dalam boleh tahan lagi... adatler kat mahkamah memang macam2 ada...

amirah said...

lydzar : aah kat restoran tu sume ada..tp mmng tak tahan la kalo cenggini..boleh bengkrap

amirah said...

qhaifa nur : hihihi..aah bleh buat sendiri kan...tu ler, sian kat dorang ni habis terkeluar semua cerita

amirah said...

fiza : haha..kan kan..memang elit tak hengat ler..

amirah said...

ayu : arini je anak tekak nak makan cenggini..mengada2...hehe

amirah said...

hanis : hahaha..nasib baik sedar ayat skema sendiri tu kan..

amirah said...

bro sahrom : saya rasa dah lama saya tak makan nasik lunch yg murah.. : (

amirah said...

kakzakie : selalunya takdela jugak beli mahal camni..ni je harini nak makan benda ni lak rasanya,,.ada bawak bekal roti ni tapi mengada je..

amirah said...

chozila : ye kan..sianla jugak kat famili masing2...kesian la kat mak ayah depa..ish ish

bujal X said...

rm8 sarapan~telan air liur je la saya~keh keh~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnya.. tapi klu pekena nasi lemak lg best... wah, jimmy, biar betul dia punya wife berjudi?

Cik CT said...

amboi kak ami,8hengget bleh beli koko krunch tau.

cik kodok said...

weh sedapnya.. ni rasa mcm duk telan2 air liur je nengok gambar tu hahaha.