Monday, December 19, 2011

Anak punya birthday, mak yang excited..


Hari Ahad ni birthday Ahmad kan.
Jadi mak bapak nya dalam seminggu ni haruslah sibuk nak mem prepare apa yang patut.
Mula-mula tak mahu celebrate tapi tetiba rasa macam nak celebrate pulak.
Ngengade kan, padehal Ahmad tak dapat nak menghayati pun itu birthday dia.
Mahupun memahami betapa banyak pengeluaran wang tunai di mesin ATM telah dilakukan untuk birthday dia.


Celebrate yang simple-simple jela memandangkan 2 anak buah baru dah selamat melihat dunia.
Adik perempuan Incik Husben lahirkan baby girl 16 Disember 2011.
Beras Biras saya lahirkan baby boy 18 Dis 2011.
Gembiranya bila semua dah selamat.
Tengok baby sangatlah geram.
Bau baby wangiii..
Kita juga yang berdebar-debar menunggu saat-saat ituuu... 


Sebenarnya kalau majlis sambutan harijadi, waktu makan mana yang paling sesuai?
Minum Pagi?
Makan tengahari?
Minum Petang?
Makan Malam?

9 comments:

Kakzakie said...

Kalau kakak biasanya kalau anak-anak buat waktu petang atau selepas maghrib...

Qhaifa Nur said...

buat simple je, makan anak beranak je...

ROZILA said...

Salam Amirah,

Kalau birthday anak2 biasanya buat ptg....

fiza said...

Biasalah tu, klo bday anak mak yg over...hehehehe...

Biasanya tgh hari atau ptg.

cheqna said...

salam
buat petang..macam santai sket....=)

lydzar said...

petang..2-6pm :)

padahal jarang pon buat makan2 nih..

Anamarza said...

akak tak pernah buat amie, setakat bawak anak2 keluar mkn dan buatkan kek tuk diaorang je, hihihi tapi rasanya sebelah petang okey tuk buat majlis.malam boleh rehat hihi

Sharinginfoz said...

yang penting bergembira kan

a.samad jaafar said...

mak-mak mmg gitu ke.. itu tanda kasih sayang la tu.. pak-pak ??? kami cool..hihihi..