Thursday, November 03, 2011

November Rain..

Mendungnya permulaan November tahun ni..
Mendung dari pagi hari membawa sampai ke petang/malam.
Semalam hujan lebat turun selebat-lebatnya.


Ada sesetengah tempat dah mula naik air banjir kan?
Tapi yang paling teruk sekarang banjir di Bangkok, Thailand yang nampaknya tak surut-surut dan dijangka berlanjutan sampai sebulan lagi..aduyai.
Mau kecut semua kaki asyik terendam dalam air je.


Harapnya semua yang berada dalam kawasan berjaga-jaga banjir dapatlah siapkan apa yang patut...
Dan sediakan payung sebelum hujan..



Picture taken yesterday.



November Rain - Gun n Roses

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin’ when I hold you
Don’t you know I feel the same

‘Cause nothin’ lasts forever
And we both know hearts can change
And it’s hard to hold a candle
In the cold November rain

We’ve been through this such a long long time
Just tryin’ to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one’s really sure who’s lettin’ go today
Walking away

If we could take the time to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin’ that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin’ don’t refrain
Or I’ll just end up walkin’
In the cold November rain

Do you need some time…on your own
Do you need some time…all alone
Everybody needs some time…on their own
Don’t you know you need some time…all alone

I know it’s hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn’t time be out to charm you
Sometimes I need some time…on my
own Sometimes I need some time…all alone
Everybody needs some time…on their own
Don’t you know you need some time…all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there’s no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
‘Cause nothin’ lasts forever
Even cold November rain

Don’t ya think that you need somebody
Don’t ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You’re not the only one
You’re not the only one

11 comments:

sahromnasrudin said...

i love this song very much....but the video clip tak berapa best la...ada scene dlm gereja huhuhuhhhhh

Anamarza said...

Sekarang ni tak kira musim dah banjir, cuaca tak menentu sepanjang tahun. Harapnya dapat la balik kampung jgn banjir di tgh jalan sudah, seksa nak kena ikut jln alternatif

ayu said...

bila hujan petang2, nak ambil anak2 pun payah gakkkk..huhu..lagi2 bila kilat2 ni..kena tunggu hujan renyai2 sikit baru la boleh ambik..
tapi yg bestnya...malam sejuk jeee..hehe

D_08 said...

takpe cik amirah...
rahmat Allah tu.... sabo jee..... sejuk sikit...

Kakzakie said...

Hujan tempat kita dijangkakan akan berlanjutan hingga Mac 2012. Bimbang juga kakak sebab plan nak jenjalan cuti sekolah ini. Harap tak banjirlah hendaknya...

wahida said...

eh, ada sorang blogger pun buat tajuk yg sama...hehe...


kesian sgt pada mangsa banjir..huhu...

bujal X said...

baru semalam basuh kereta~haih~redha~

fiza said...

Kat tempat aku pon sama gak. Petang jer hujan. Takut aku nak drive hujan² tu, pastu mulalah jalan sesak. Bila hujan jer jln sesak...bila jln sesak jer hari hujan....muahahahaha...

Daddylicious said...

haha...siap lagu gun n roses lagi...cayalah!

Hawa Ahmady said...

wahhh..!! suka lagu november rains..!!

jom join contest...

http://hawaahmady92.blogspot.com/2011/11/contest-apa-benda-tu-part-1.html

Sharinginfoz said...

suka gak dengar lagu ni