Wednesday, November 09, 2011

Kepala Tudung Bentuk '~'

Hari ni dah start kerja lepas cuti panjang.
Jumaat - Emergency Leave sebab anak bujang trang tang tang saya demam panas.
Selasa - sambung tido, eh sambung raya kat Kuala Kangsor lepas raya pertama di Melaka.


Semalam tiba di Melaka lebih kurang tengah malam.
Dah jadi ala-ala Cinderella dah kitorang laki bini ni.
Asal balik rumah dari Kuala Kangsar je mesti dah dekat tengah malam.


Jadi, penat punya pasal, bangun pagi tadi lambat ko.
Dekat 6.40 baru terjaga.
Mana sempat bai nak sampai sekolah sebelum 7.45.
Nak kena mandi - iron baju - solat - kemas beg anak ..


Maka terpaksa la merempit.
22 minggu dan merempit...ermm..
Pening ke apa adik baby melambung-lambung dalam perut mama..hehe


Punya lama tak naik motor. ~ Gayat ~
Masa mengandung Ahmad dulu sekali je pun naik motor.
Tu pun mak mentua dah bising.
Nampak sangat menantu kesayangan..ahaks..
Maka perlulah rasa simpati pada orang yang takde kenderaan lain..  : (

Jadi tudung awning saya hari ni daripada bentuk Ω
Dah jadi macam ni
Sebab pakai helmet...huhu..


*gambar tudung tiada sebab rupa agak mengerikan*


Selamat hari Rabu semua...

18 comments:

bujal X said...

keh keh~~lenkali merempit pakai tudung bawal sudah~

Fitri Senin said...

Jgn la merempit dgn adik baby... Saya pun gayat juga

amirah said...

pakai tdung bawal mau terbang sume bujal oi..huhu

amirah said...

fit : gayat + pening..takleh sebab dah lambat sgt pagi tadi fit..nanti guru besar dia marah pulak,..hehe

fiza said...

Hahahahaha...aku dpt bayangkan mcm mana rupa awning tudung ko tu. Memang buruk lah sbb aku pernah kena...muahahahaha...

AKu dari awal pegnant sampai sarat masih naik motor gi keja. Pastu transit plak naik komuter...hazab nok.

ayu said...

aiyooo..tak mau la merempit2 ni..hehe..bahayo..bahayo..jap2 nak imagine jap tudung awning tu..hehe

Kakzakie said...

Tak kisahlah Amie janji sampai sekolah selamat. Tapi mesti budak-budak tengok senyum semacam...

amirah said...

fiza : haha...ko dpt memahami la keadaan tudung tu..haha..ko tolong la bayangkan yg cun2 sket...

camne ko sarat2 bleh naik motor..kalo naik motor rasa mcm bergetar semua benda...hahaha

amirah said...

ayu : aah..dah jali kata kena naik moto..bini ngikut je la..haha

amirah said...

kakzakie: aah la kak..camne akak leh bayangkan ni...akak tau dak kat pintu pagar tu segan sgt2 sebab tersenyum2 sume nengok bini cikgu dorang..

lydzar said...

hahaha comel pulak bentuk tudung yg baru tu

nurbeena said...

harap2 tudung tu akan elok balik la bentuk dia

k.h.a.l.i.l.a said...

huhuu... comel penerangan akak. xpe, boleh iron kan?

tuan blog, sy nak mntak tlg boleh? vote sy kat link ni kalau sudi. sampai 14 nov 2011 je. huhu... TQ

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=275396459166164&set=a.275394759166334.63684.165933393445805&type=1

Sharinginfoz said...

hari ini jumaat, selamat bercuti.....esok

Ros said...

Salam,

Tak dak gambar pun,Kak Ros tau macam mana rupa bentuk awning tudung tu....tak pa la kan janji sampai kat tempat yang di tuju....naik moto tu hati2 bahaya jalanraya la ni....

Hanis MY said...

takpe adik baby kuat hehe.. ala kak nak ler nengok tudung "cun" tu...

armouris said...

info tentang tudung di SIHAT SELALU - Cara Mudah Pilih Tudung Untuk Dipakai

wahida said...

masa ngandungkan adik dulu, sepanjang 8 bulan ngandung aku rempit gi keje naik moto nok...masuk bulan ke 9, dah tak sanggup sbb patah pinggang aku ni ha...ye la...45 minit umah ngan tempat keje...dah tak larat sgt baru aku naik keta...huhu...