Friday, November 18, 2011

Nak bagi hadiah apa ek?

Syukur pada Allah.
Minggu ini saya menerima 2 berita gembira.


Semalam results UPSR keluar kan?
Anak buah saya Shafiq pun salah seorang calon.
Syukur Shafiq dapat 5A.
Dengar khabarnya tahun ini ramai pelajar lelaki dapat 5A.
Ni kalau Shafiq tak dapat 5A, saya dah dapat agak dah siapa yang emo lebih.
Gerenti mak dia -- kakak saya..heh
Parents sekarang memang macam ni ke?
Taktau la nanti kami macam ni juga ke tidak..heh


Kakak saya hantar SMS semalam.
"Alhamdulillah, satu dah lepas, tinggal sabrina pulak lepas ni. Ada hadiah tak untuk ibu yang cemerlang ni"
(*Sabrina anak sulung dia yang ambik PMR tahun ni*)
Perasan tak perasan kakak aku sorang ni..hehe
Pastu over nak hadiah handbag Coach.
Tak mengagak kan? Macam adik dia kerja cop duit..heh


Tak koser ai nak bagi hadiah kat dia.
Baik bagi kat anak dia kan.
Agak-agak nak bagi hadiah apa ye pada Shafiq?
Takde idea. Barang-barang sekolah mesti mak ayah dia dah belikan.
Kalau bagi cash je karang diperkotak katik dek mak dia plak. : P


Lagi satu berita gembira....
Yeayyy..dah dapat surat untuk salary increment.
Syukur pada Allah. Nikmat kesabaran dan keyakinan pada Nya.
Rezeki Adik Baby.
Mama promise, will buy something nice for you...  : P





16 comments:

Daddylicious said...

belikan rumah atau kereta laa....hehehe

amirah said...

daddy, tolong sponsor bleh? hehehe

Yan said...

tahniah utk anak buah awak tu..

parents mmg cam tu. but akak maybe bit diff.. i just ikut rentak anak2.. but still kena awas lah..

lydzar said...

ekekeke mmg over mintak coach tu hahaha

ermm hadiahkan dia seluar jeans. sebab apa? sebab SAJE bak kata hadif hihihih

Anamarza said...

Susah jugak nak kasi hadiah kat budak lelaki ni ya...tgk apa yg dia suka la kot.

Tahniah utk amie, mmg rezeki baby sungguh la..sbb tu jgn merancang sgt, sbb Allah dah janjikan setiap anak tu ada rezeki masing2

amirah said...

kak yan : saya rasa kami pun gitu jugak kut nnti..camne kita nak memaksa anak kita pulak?ermm

amirah said...

kak yan : saya rasa kami pun gitu jugak kut nnti..camne kita nak memaksa anak kita pulak?ermm

amirah said...

lydzar : sukaaa jawapan hadif tu..hihi

amirah said...

kak ana : tengah berfikir2 lagi ni..apa benda yg seswai..

tu la kan kak, takbleh merancang sgt, biarkan je ikut perancangan Allah

ayu said...

baru form 1 kan? mmmm..maybe belikan dia set buku2 ke beg2 baru ke .haha..nampak beno daku ni tak reti pilih hadiah...sbb dia baru je nak naik form 1 kan..

btw, congratsss...mesti naik banyak kan...

ct rahani said...

salam kenal amirah.. sy follow yer..

tahniah utk syafiq dan awak jugak.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

belikan educational aids kot.

Nurul said...

amirah,

dia minat football team maner?
Cer belikan jersey atau snickers..

atau paling best bwk dia keluar suruh pilih sendiri..(bg budget lah tapinya)

atau...
bg dia 'hobby kit'... cth : burglar alarm ke, sensor ke.. harga tak mahal dlm RM2+ - RM1++. depends la...

Biasanya bdk2 lelaki dia suka benda2 mcm nie...hehhehe

Qhaifa Nur said...

result periksa anak meningkat, makciknya hadiah apam palkodat...itupun bolehlah..

bujal X said...

hoyeh~~~` naik gaji~~manyak syok~~

fiza said...

Tahniah...rejeki ibu mengandung.