Friday, October 21, 2011

Panggilan Sayang...


Rasanya semua pasangan ada panggilan sayang, kan?
Ada yang panggil sayang, honey, baby, bi...
Darling..
Ada juga yang panggil sesama pasangan panggilan sayang mama papa babah umi..


Tapi teringat seorang kakak masa kerja kat KL dulu.
Asal datang keje pepagi je nangis.
Asal nangis je mesti waktu datang keje pepagi.


Pastu bila tanya, rupanya gaduh dengan suami dia.
Tau tak sebab apa?
Sebab suami dia panggil dia 'mama'.
Dia taknak sebab dia kata dia bukan emak kepada suami dia.


Sungguh la tak paham masa tu.
Maklumlah suci lagi waktu tu...
Sekarang dah paham sangat dah...heh


Panggilan sayang kami...
Biarlah rahsia...huhuhu



14 comments:

Fitri Senin said...

Kami ni family YANG. Sy pggl Redza 'Yang'. Redza pggl saya 'Ayang'. Kdg2 saya pggl Raif 'Yang'. Kdg2 Raif pggl Redza 'Yang'..... so pelik x??

Anamarza said...

Rahsia eik? akak pun biar lah rahsia jugak hehehe

Syigim said...

kak penah dgr org panggil suami dia "hubby". mcm pelik "hubbyyyy, oooo hubby..." hihi tp panggilan manja ni masing2 punya, mesti ade special reasons tersendiri kan? ;)

ayu said...

ayu , ayang atau sayang
suami , abang..hehe

tapi, masa bercinta dolu222..hehe..dia , ku panggil B for baby...haha..manjos gila a.k.a anak omak la katakan...

♥ Elin ♥ said...

sikit lebih kurang jer n3 sy sebelum nih...

;)

mari lah singah page sy.. ;)

What cute names do you call your HUSBAND?

Kakzakie said...

Alahai kalau ye pun kenalah berterus-terang dgn hubby tak payah dok pendam sampai berjuraian airmata.

Cik CT said...

kak amie, awat rahsia2 plak.

Hanis MY said...

auww rahsia gitu mesti super duper special hehe.. comel je nangis sebab panggil mama huhu...

a.samad jaafar said...

kalau panggil isteri 'si tompok' ok tak? panggilan sayang jgk tuh !

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me pulak sayang ajer. tapi skang tak ekslusif sebab my nuha pun tetiba panggil abah dia sayang jugak..hahahahahaa

fiza said...

Ala...tu pon nak rahsia erk...ekekekeke...

Aku tak der sayang² der. Aku panggil somi aku 'abang', somi aku panggil aku guna nama jer...

Tapi nak kena tukar lah, bila aku panggil 'abang', somi ngan anak bujang menyahut. si iman dok tanye aku kenapa panggil abah dia 'abang'...fengsan...

wahida said...

lor...pasal tu pun nak nangis...ckp lah kat hubby yg awak tu tak berkenan ngan panggilan gitu...adoi la...


aku rasa aku tau panggilan apa yg suami ko panggil ko..ahaks...mesti honey kan? kan? kan?

amirah said...

hahaha...kelaka2 la komen korang..tp sesungguhnya memang panggilan sayang ni perlu la kan..;tambah2 lagi time2 nak mintak belikan henbeg baruuuu..hihihi

D_08 said...

hehehe....
kenkadang tu ade kengkawan yang siap ade 2 - 3 panggilan utk laki/wife deme.... bukan ape..... segan dengan kengkawan ..... depan kawan deme gune panggilan lain...depan famili...lain pulak.... tapi pade awok....bio le.... udah kite sayang pasangan kite..... panggei je le ape yang kite ghase 'romantik'....