Wednesday, October 19, 2011

I wish..

Saya okey cuma sekarang saya sibuk :

--- buat kerja sampai malam di ofis tiap-tiap hari. Selagi tak siapla kerja ni kirim salam jela nak balik sharp-sharp pukul 6. Dahlah hari-hari jadi pekerja cemerlang punch in pukul 7.30 pagi..Babai-babai dulu akak-akak yang nak balik tengok cerita Soffiya...arghh..stress ok;

--- layan keletihan badan tiap-tiap hari lepas balik kerja. Waaa..dah makan vitamin tapi penatnyaaa...nasib baik acik dah gantung kuali periuk semua sehingga "notis yang akan dimaklumkan kelak"..heh;

--- uruskan rumahtangga ...tipu sket..heh..tapi heran la sungguh apsal kain baju tak surut-surut. Balik kerja basuh baju, lipat baju. Esok pagi sidai baju. Grrr..makhluk Allah dalam rumah baru ada 3. Kalau seploh harus pengsan. Tak pun buat-buat macam tak nampak je menimbun..silap-silap masuk rumah kena kuis-kuis dengan kaki..hehe

--- berulang alik ke KL menjenguk emak yang sedang buat fisioterapi. Mak saya masih belum boleh berjalan dan masih gunakan wheel chair. Tapi syukur emak saya nampak makin ceria lepas boleh berdiri dengan bantuan tongkat.

--- layan perasaan maki hamun seranah dalam hati pasal semua peristiwa berkaitan dengan baby/toddler sejak menjak ni. Eh, kejadahnya dorang semua ni ek? Ada masalah mental ke hape? Jiwa ai kacau okey tengok gambar-gambar video-video baby yang tak bersalah tu. Tolonglah ada sifat perikemanusiaan sikit pada baby-baby yang tak bersalah tu. Video budak perempuan kat China kena langgar tu memang mengganggu emosi. Lepas tu, kalau taknak bagilah pada orang lain baby awak tu. Janganlah buang merata-rata macam takde nilai je nyawa. Takpun letak kat babyhatch.

I wish :

--- i have more time with my Ahmad. Rasa macam lamanya bertapa dalam opis ni. Tetiba balik kerja anak dah besar. Paling sedih bila balik je rumah mesti Ahmad lari dan hug mama. Sedih okey. Rasa macam nak resign je. Tapi tak dapat nak bayangkan pulak keadaan kewangan keluarga macamana nanti. Jadi impian "Educated Fulltime Housewife" Cita-cita Yang Makin Kabur dan Makin Menghilang?? memang betul la??!!...huwaaa

--- dapat pergi bercuti...nak bermalas-malasan dan bersenang-senangan..

--- dapat naik gajila harapnya next year..sikit pun syukurlah..

--- dunia aman damai dan dijauhkan dari malapetaka...

--- dapat makan roti Saint Cinnamon..teringin sangat-sangat tapi tak jumpa-jumpa lagi..sesiapa yang tahu lokasi kedainya boleh tak roger-roger?



19 comments:

lydzar said...

adoi kalau jenis terpaksa blk keje kol 9 tu, mmg kompom la badan letih kan ami. tak sangguuupppp!

amirah said...

lydzar, selagi tak siap, selagi tu la sume orang duk kejarrr...tak dan nak lari mana dah...penattt

Anamarza said...

amie, akak baca pun terasa penat ni plak amie yg terpaksa lalui semua tu...

mmg perlu pergi bercuti..kalau tak bleh terganggu emosi dek kepenatan yg melampau

Kakzakie said...

Kakak rasa mira kena beritahu boss beban kerja mira tu. Mana boleh hari-hari balik malam. Ahmad belum sekolah lagi tu. Kelak dia semakin bijak mesti dia komplen tau...

Kalau mira kerja under kakak lama dah kakak bagi satu asst.

fiza said...

Kesiannya. Memang penat ah hari² balik lewat. AKu yg balik awal ni pon penat gak. Bab baju jgn ckp ah, tinggu gunung dah, nasib hubby tak complain...ahaks...

Tak per lah, bila dah tak bz nnt ko amik lah cuti rehat, habiskan masa ngan ahmad ☺☺

bujal X said...

kemain bizi dia~~kerja la selagi larat~~asal jangan abai diri sendiri dengan keluarga~he~~

Fitri Senin said...

mira camtu la kita terasa..walaupun saya selalu dengan raif tapi hati ni bagai disiat2 bila ayahnya seminggu sekali je balik.. Raif memang totally inherited my peel yang akan merajuk dengan ayahnya for a night.. hahahah =)

Kalo masih boleh bertahan usahle berhenti. Tapi memang jeleskan tgk dan baca blog kawan2 yang dok rumah jadi high educated housewife

wahida said...

aku setuju ngan ko part basuh baju lipat baju tu...aku pun pelik napa tak surut2 baju tu...adoi la...mcm kat umah ada 7 org kekdahnya...


semoga mak ko cepat baik...

sahromnasrudin said...

itu nama roti ker??? sy yg org kampong nie tak pernah tahu pun itu nama roti huhuhhhh

amirah said...

kak anaaaa...tolong approve kan cuti sayaaa...plis...hahaha

amirah said...

kak zakie, environment kerja agak ok sebab ada masa sibuk ada masa sgtla tak sibuk..sibuk2 saya pun sempat jugak saya berblog ni ekkk...hehe

amirah said...

fiza : sedih nok bila tengok muka dia time tidur..mujurlah laki kerja cekgu nok..dia balik awal sket bleh main2 ngan ahmad..

amirah said...

bujal : ni tengah membelen la ni...silap aribulan berat sebelah..hihi

amirah said...

fit : tu la,...lelama nanti anak dah pandai komplen memang nasib la mcmana nak handle nanti..oh, yg tu memang cita2 sejak dr sekolah..hehe

amirah said...

wida : kannnnn...pelik la..asik byk je baju..heran2..

mekasihla..nampak pun dia makin sihat..

amirah said...

bro sahrom : iyeee..sejenis makanan ruji berbentuk roti..hehehe..saya pun sama jer..

ayu said...

Ami, datang kl tak bgtau pun..rumah kakak tu dekat dah dengan rumah ayu..waaaaa..dapat pi bercuti best kan..jum..jum..

amirah said...

ayu, hehehe..aritu ada jugak nak call ayu tp takleh gi mana2 pun ayu sbenrnya sebab kakak amie selalunya weekend dia nak kuar, nanti xde orang jaga mak..huhuhu..tapi ayu baru je pergi cuti2 kan..bestnya kalo dpt gi cuti

D_08 said...

awok yang mace entri cik amirah ni pun ghase mase tak peghenah2 nye cukop..... ade je koje yang tak siap lagi.... tapi selagi tak pejam mate....selagi tu le kite bermain dengan mase..... sabo je le... cik Amirah...