Wednesday, October 05, 2011

Jom Tengok...



Dah tengok video ni?
Seorang sahabat berkongsi video ini di Facebook.
Temuramah mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir dengan BBC World. 


Bak kata sahabat saya itu, ketepikan fahaman ideologi politik jika ianya bermanfaat.
Dengar dan fahami apa yang dikatakan..


Petikan ucapan Tun Dr Mahathir semasa persidangan OIC tahun 2003,
"Jews rule the world by "proxy". They get others to fight and die for them"


Selepas ini "Do you believe in democracy?"


14 comments:

Hanis MY said...

wahh kellas entry akak hari ni... tp takleh nk tgk full... ramai bebeno kat lab ni... mlm nanti la jawbnya huhu...

bujal X said...

da tengok~rilek je pakcik ni jawab soalan~~

a.samad jaafar said...

cukup bijak dan berani..dahulu pernah mengagumi dia.. dia yg merosakkan namanya.. tetapi dia tetap PM yg terbaik setakat ini..

Bigdaddyz said...

dia hebat kerana dia berani cuma org malaysia yg tidak ada rasa bersyukur ....memiliki beliau...

velasrizal said...

ramai btol org share video ni kt FB kan

mekchu said...

suka lah komen bigdaddyz tu... :)

amirah, tak LIKE gmbr tu pun bleh aje masuk.. mekchu tak kejam.. jom lah join..

fiza said...

Alaaaaa...lambat beno loadingnya. Tak bley nak nengok.

Kakzakie said...

Kakak pun dapat melalui fb....

wahida said...

no komen...

Sharinginfoz said...

jom kita tengok

sahromnasrudin said...

respek dgn tun m..dia mmg sgt berani selain memiliki pemikiran yg sgt kritis...

anamizu said...

zaman TUN pegang malaysia
mmg rasa kental gila..
jwb pun cool je..



luv,
cik ana

tasekM said...

la ni dh 80 lbh pun pemikiran dia masih ok.
setengah org dh nyanyuk..


.

eelobor said...

memang suka video nih....