Tuesday, September 27, 2011

Kenapala Nafsu Selalunya Tak Selari Dengan Kemampuan.*sigh*

Besok baru dapat gaji September. Tapi dah buat list segala hutang piutang dah ni. Adalah lebih sikit. Sikit jelah pun. Simpan pun adalah jugak sikit.


Tapi kan....tapi kan...teringin nak beli handbag baru. Takdela nak yang mahal ribu riban, tapi teringin nak beli baru la. Senang kata, hati dah tergedik-gedik-gedik (triple gediks) nak beli handbag baru walaupun handbag yang ada ni elok je lagi pun.





COACH AUDREY LUREX SIGNATURE TOTE




COACH AUDREY LEATHER GOLD LEIGH SLIM TOTE..


Asyik termimpi-mimpi je nak beli handbag Coach. Tapi takut lepas beli kang nyesal pulak. Ada lebih baik buat beli makanan kan. Nampak sangat la ada benda lain yang kena dahulukan. Eleh, cakap jelah diri sendiri tak mampu...*sigh*


Terkecualila pada sesiapa yang dah memang ada rezeki lebih. Itu lain cerita. Bak kata orang, kalau orang ada kereta Ferrari, tak berapa nak 'in' la kalau pergi shopping dekat M**in. Tapi kalau nak apa salahnya. Tak dosa pun kan. Ermm...nak sambung mengeluh la...


Eh, eh..entri ni macam entri nak mintak pelempang je...Mengada kan. Agak-agak orang Somalia yang kebuluran tu pernah ada handbag ke? Moga-moga Allah menyelamatkan mereka-mereka itu.


p/s : Agak busy. Tak sempat nak reply komen. Tapi insyaAllah akan mengomen.

p/s/s : Bro sahrom, kenapa tanya bila gaun pengantin Memey Suhaiza nak dilelong? Nak beli ek...hehe..


14 comments:

fiza said...

Kalau dah teringin sgt coach tu, beli jer lah. Pejam mata...ahakssss...

Aku memang tak mampu nak beli handbag mahal nih. Klo yg palsu tu boleh lah...ekekekeke...

Kakzakie said...

Orang Somalia tu kendong baby, masuk segala benda yg diusung guna kain batik pun boleh...

Anamarza said...

bestnya org ada gaji nih, boleh berangan nak beli apa...beli je amie nanti termimpi-mimpi pulak hehehe

Huzn said...

amie...jgn beli...i jeles!

ayu said...

hehee...beli mana yg mampu je ami ..

sahromnasrudin said...

nnti sy jumpe coach sy dulu heheheheee

amirah said...

fiza : takut kan kalo pejam, takut nampak benda lain lak...hehe..

amirah said...

kakzakie : aah kak...susahnya hidup dorang kat sana..menengok pun rasa mcm dah azabnyaaa

amirah said...

kak ana : nak beli tp nanti x dpt kelulusan ahli majlis lak..hehe

amirah said...

roho : hahaha...jom beli sesama!

amirah said...

ayu : hehe..teringin punya pasal kan..kang kalo beli kang sayang je nak guna..hehe

amirah said...

bro sahrom : jgn lelama sgt...lama karang baru saya dpt beli..

a.samad jaafar said...

ada kawan saya handbagnya rm800..tp selalu je minjam duit orang ..ceh !

Sharinginfoz said...

memang seronok beli2 kan..