Wednesday, September 14, 2011

Battle of Revenge...

Situasi A

10 September 2011, ulangtahun kelahiran saya ke *tut*.
Tahun lepas, 10 September jatuh pada 1 Syawal.
Potong lemang letak lilin birthday kaedahnya.. heh...


Tapi, entah kenapa saya tak terasa diri sendiri dah makin tua...


Mungkin ... sebab jerawat yang masih hebat menguasai muka..??
Mungkin ... sebab gelak saya masih boleh didengar dek budak staf tingkat 2.
Mungkin ... sebab saya jeles bila Ahmad dapat mainan baru..hehe


Suami saya post di wall Facebook saya... 

hepi birthday laling.semoga menjadi lebih sihat dan dipermudahkan dlm segala urusan.umur yg meningkat hanya menjauhkan kita dari angka 1 tetapi ketahuilah ia mendekatkan kita dgn kematian.sentiasa gandakan amalan sunat dan menjaga amalan2 wajib. I Really love you.
 
Semalam lepas balik kerja, Incik Husband saya ajak ke shopping complex. Nak beli kad birthday saya katanya.


Saya kata, "Eh, abang nak bagi kad birthday kat mama ek? Boleh mama belikan sekali kad birthday abang. Mama tak beli lagi pun. Dah lama dah.." 

Beliau balas, "Eh, mama tak bagi kad birthday kat abang..?? Ye ke?? Kalau camtu abang tak payah beli la. Kita seri ek.."


sob...sob...sob...pembalasan berlaku..



Situasi B


Saya masih didalam mood tidur-mimpi ngeri-terkejut-terkejut..
Semalam lagila serius. Langsung tak boleh tidur lena.
Asyik mimpi pasal kerja, pasal dokumen aje.
Last-last bila terjaga terus menghadap tv sampai pukul 4 pagi.


Huwaaa...puas nak menjawab dengan klien ni nanti kalau dia kena penalti.
Ribu riban ok. Puluh-puluh ribu riban.
Kalau potong gaji haruslah beli stok megi untuk 3 tahun.
Tambah lagi penyebabnya bukan saya.
Owhh..kenapa saya pulak yang harus tak tidur malam...!!


Situasi A + B = oh...di manakah keadilan..

Tolong doakan saya selamat dunia akhirat ye... : P

22 comments:

kucingorengemok said...

kad tak penting, yang penting keluar makan, hehehe

happy belated birthday + semoga selamat dunia akhirat

Anamarza said...

baca situasi pertama tu bleh lagi nak senyum2 tapi bila baca situasi ke-2 tu ngeri pun ada, mmg patut la klau amie tak bleh nak tido, harap semuanya dipermudahkan...

fiza said...

Happy Belated birthday nok. Sweet jer msg hubby ko yer. Smoga sihat selalu, murah rejeki dan bahagia selamanya.

Smoga urusan keja ko di permudahkan olehnya.

wahida said...

tak boleh blah betul situasi A tu...boleh lak hubby ko nak seri lak ye...haha!!

hepi belated beday nok...semoga panjang umur murah rezeki hendaknya...semoga berbahagia selalu...amin...

bujal X said...

jangan stress sangat kak~~nanti tak nampak jalan pensetelan~~keh keh~~

amirah said...

mekasih KOG...aminnn ya rabbal alaminn..

amirah said...

kak, bukan takleh tido je..makan pun tak bertambah tauuu..hihi

amirah said...

mekasih fiza..mudah2an semuanya dipermudahkan...aminnn

amirah said...

mekasih wida... : P

amirah said...

bujal : kakak? mana? mana? sape kakak? haha

lydzar said...

happy belated bday amie.. betul2 kad bday tak penting, yang penting hadiah bday hehehe..

kenapa dgn situasi 2..siapapunya angkara?

sahromnasrudin said...

kad dan makan??? haruslah pilih makan kan..huhuuhuhh

Hanis MY said...

happy belated birthday akak cuns!!! eh boleh pulak tak jadi beli kad...lomentiknya asben akak wish kat fb so sweeeeetttt

ayu said...

happy belated besday ami ..alahai..so sweet la jali kata mcm tu..hehe

yg situasi ke 2 tu, harap2 tak de apa2 yg teruk kay

diana said...

mimpi pasal kerja adalah mimpi paling ngeri..
heheeheh..
bagi yang bekerja la..:p

amirah said...

lydzar: aah nak gelang emasss...huhu..klien tu refused to sign the docs mula2nya..last2 nak proceed dah jadi kelam kabut dan tak sempat nak kejar dateline..ermm mcm2 manusia..sah2 nnt la dia salahkan kita gak

amirah said...

bro sahrom : makan tu rasanya takyah pilih,..ianya MESTI!

amirah said...

anis : lomentik ke? hehe

amirah said...

ayu : hehehe.. : P ... harap2nya lah takde pape..

amirah said...

diana : setuju sgt2..!!

Bigdaddyz said...

dugaan dan cubaan sentiasa berada dekat dgn kita cuma kita perasan atau tidak sahaja....

a.samad jaafar said...

ohhh.. besday yak..
selamat hari lahir buat amirah.. moga panjang umur murah rezeki.. selamat di dunia apa lagi di akhirat..mana gambo kek?? nok tengok angka ataih kek tu hihihi..