Friday, August 19, 2011

Tak Baik Tau..!!

Kadang-kadang kami terpaksa beli makanan untuk si kecik seorang yang tak puasa tu memandangkan tak masak.
Tapi kan si kecik ni kan..
Pandai pulak dia makan over-over mengalahkan orang berpuasa time buka puasa..grrr..tambah nasik 2 pinggan lagi!!


Last week masa nak window shopping baju raya, kami singgah ke KFC.
Bukan..bukan saya yang teringin nak makan.
Modus operandi di kaunter KFC adalah bawa sekali budak kecil bagi menunjukkan prima facie evidence - bukti jelas kenapa KFC dibeli pukul 2 petang.


KFC lengang.
Di hujung sana ada seorang akak dan anak perempuan nya.
SEDANG MAKAN ok..
Sehingga menjilat jari..!!
Kakak tu senyum-senyum kambing.
Akak, taulah akak sesungguhnya tak cool okay senyum-senyum gitu sambil minum air coke..


Di kala itu, agak bergoyang imanku ini.
Ada juga la datang perasaan nak rampas peha drumstick KFC Ahmad dikala itu.
Ahmad jeling-jeling tak puas hati..hehe


Kak, tak baik tau kak..
Menggugat keimanan saya..
Kut ye pun mana boleh makan camtu.
Cover cover la sikit lain kali kak...


Sekian cerita saya yang takde idea nak update apa..
heh...


23 comments:

Anamarza said...

Dulu masa kat Kl selalu tengok budak-budak muda beli nasi dalam kul 2 - 3 petang kat kedai, helmet tak tanggal konon nak cover ke hapa ke tah la. Diaorang ni tak de rasa malu agaknya..

wahida said...

ko mkn ayam kepsi tu ada rasa tapak kasut tak?

muahahaha!!

bujal X said...

siut punya kakak! pepsi tu!! slurpp~~

kucingorengemok said...

'abc' bukan lesen untuk makan in public, insaf lah kakak dan anaknya... :|

mekchu said...

selamba ke dia makan kat situ? kot iye pon, tak yah la kat situ jugak.. kat dalam kereta ke... kan....

lydzar said...

amboi akak..tak cover lgsg ko ye..cian ami ni haaaaa..gulp gulp telan airliur hihihihi

fiza said...

Memang tak patut lah. Makan lah kat umah ko iyer pon tak posa...haihhhh...

Sambil baca n3 ko ni, aku siap terbayang kesedapan ayam KFC, adoiiiii....nafsu..nafsu...

Kakzakie said...

Walau sedang ABC pun kenalah hormat. Allah beri kelonggaran bukan bermakna boleh makan sesukanya sebagaimana bukan bulan ramadhan.... Tak ada perasaan ke?...

sahromnasrudin said...

pas nie awak kene buat affidavit plak kenapa perlu masuk KFC sebelum pukul 3 ptg...hehehehhee

azzey said...

sapekah kakak itu? hu3..

eRaY said...

huh siap senyum kambing kakak tuh..sib baik mira x join sekaki keh keh keh..dugaan di bulan pose

eelobor said...

hahahaha....lain kali tanya akak tuh dah bayar ke belum. kalau dia belum bayar boleh belanja dia sekali.

huhuhuhu...walhal KFC bayar dulu baru makan

kasihredha said...

salam kenal
melompat dari blog wahida my all
akak dah follow...follower ke 133 :)

Hanis MY said...

wahhh akak tu tak posa pastu ilek2 je dia mamam ke? betulkan kalau kesimpulan hanis salah huwaaa tergugat hokay i loikeee kay-ep-chi

Jemarioren said...

akak bendera jepun. boleh camtu? hiks..

Bigdaddyz said...

se elok2nya datang dekat dan kasi ...phanggg laju2...tak tahu malu yer kak!


sumpah dia insaf...hehe!

Fitri Senin said...

hahahaha..saya pun suka buat taktik camtu...raif penyelamat keadaan.

a.samad jaafar said...

saya pernah lalu di luar KFC.. nampak perempuan bertudung makan selamba je.. saya jadi konpius !

velasrizal said...

mmg byk btol dugaan skrg ni

Sharinginfoz said...

dugaan, sabar ajalah kan bulan puasa

Lady of Leisure said...

hehe sabo je lah, baru ni jenjalan kat mall, dudul jap sbb lenguh kaki, tetiba jer ada budak pompuaan kecik dtg dok sebelah sedap jer dok menikmati eskrem.. saba je lah.. :D

ayu said...

sekarang ni ramai macam tu kan..alahai..sabar je la ..kut ye la tak boleh puasa pun, makanla secara sembunyi2..

D_08 said...

bile shopping ghaye....penat bejalan...tekak ghase keghing....peghot menggelegak..... mase ni bukan kate ayam...tulang ayam pun nampak sedap...ditambah dengan ayo aeh (ais) yang sejoknye sampei ke telinge.... kekeke.... sabo... sabo... ni semue akak tu punye pasei...