Wednesday, August 17, 2011

Semangat Nasi Lemak Sudah Maiii...



Ni pagi lagi ni. Baru pukul 11 lebih.
Tapi rasanya anak tekak dah senaraikan calon-calon pilihan dia untuk berbuka petang ni.
Calon-calonnya adalah...jeng jeng jeng...


Dan pemenangnya jatuh kepada nasi lemak sambal ikan bilis dengan telur mata kerbau!!
Mantapnya pilihan..kelasss kau tekak..!! hehe


Fuh, punyala teringin nak makan nasik lemak ni.
Nasi lemak dengan sambal ikan bilis yang sambal dia kaw-kaw pedas.
Dah lama tak makan nasi lemak.


Lama bermaksud ermmm...lama.
Ye, ye, sangat lama sampai tak ingat bila kali terakhir makan nasi lemak best.
Yang last rasanya masak sendiri..heh..


Yang saya paling ingat, nasi lemak di RnR Nilai arah utara.
Mak oi..sedapnya nasi lemak dia..owh, terharunya..!
Kalau sedap, mesti rasa macam terharu bila makan..huhu..over


Tabahnya aku google resepi nasi lemak pagi-pagi macam ni...hehehe..
Semangat nak masak datang balik ni.
Tak jadi masak, tiba-tiba petang karang beli kat kedai takpela.
Yang penting nawaitu dah ada..hehe


gambar nasi lemak buat jadi screen saver penemanku dikala ini..hehe

30 comments:

Anamarza said...

hahaha akak pun sama teringin nak makan nasi lemak, semalam dah minta suami belikan ikan bilis, tapi buatnya tak tahu la bila terlaksana, mungkin ketiadaan santan boleh dijadikan alasan untuk hanya membeli nasi lemak di bazaar ramadhan sahaja kot

Hanis MY said...

akaakkkk nak jugak! makan tu jgn lupakan i okies hehe...

sahromnasrudin said...

nasi lemak ayam goreng rempah la huhuhhhhh

Kakzakie said...

Kalau nasi lemak jadi screen saver memanglah asyik dok ingatkan dia. Alahai Mira beli di param senang je... sedap ke tidak tolak tepi janji nasi lemak...:)

kucingorengemok said...

kah kah kah... apa ke gila buat screen saver gambor nasi lemak! hahaha ;)

Fitri Senin said...

ehem..ehem..tumpang ek..masak ke beli..????

wahida said...

nasi lemak sambal sotong la terangkat nok...

pas tu ada ayam goreng...eh, apesal aku lak yg terliur ni?

Lady of Leisure said...

hehe kitorang pun itu hari asyik berbuka nasi lemak bungkus yang kekecik tu.. skali hadap 3 bungkus kekekek

ayu said...

wahhhhhhhhh..sedapnya nasi lemak..lama gak tak makan ni..hehe..

amirah said...

kak ana : amie teringin yg masak sendiri..tp slrng ni tak larat nak masak..dah lama tak masak..asik suami je yg masak

amirah said...

hanis : ai tak lupa kan yu punya.. : P

amirah said...

bro sahrom : tu pun sedappp

amirah said...

kakzakie : tapi kan kak teringin nak masak sendiri..tambah lagi nak sambal ikan bilis tu..

amirah said...

KOG : gila nak makan nasik lemak..hahaha

amirah said...

fit : ni tgh semangat ni nak masak..hihihi

amirah said...

wida : uuiiii..tu sedappppp sgt2 tu..

amirah said...

lady : kan kan kan..nasik lemak yg kecik2 tu mmng sedappp je..

amirah said...

ayu : amie ni sebab dh lama sgt la ni nak mkn sgt2..

Bigdaddyz said...

banyak2 makanan last2 nasilemak juga di mahunya....

Sharinginfoz said...

nasib baik tengok waktu malam

a.samad jaafar said...

senyum sorang2 saya tiap kali baca blog amirah.. kelakar..beza sgt ngan Ali hahahaha..

Fitri Senin said...

Mira...aah kamera LUMIX. Fit beli yang ni LUMIX Panasonic DMC-LX5. Raif muka fit...????????? Yeay me likey..ada ke cakap muka Redza kan..???Xde langsung.. Tapi nnti boh foto Raif dengan Abah fit..lagi sebiji..

amirah said...

big daddyz : memang teringin yg ni je..hehe

amirah said...

bro nik : skrng busy ek..

amirah said...

yob mad : lain ke? hehehe..jgn bgtau dia..hehe

amirah said...

berapa la harganya ek..hehe..memang sebijikla muka fit..

fiza said...

Aku sejak posa nih blom makan lagi nasi lemak. Teringin sangat nak makan. haihhhhh...gara² nasi lemak ko ni nok, ptg nih aku nak cari nasi lemak ah.

Kancilbiru said...

oh hoiiii sedapnyaa....daku pun terliur..hehehee

D_08 said...

err.....udah macam tak pose pulak awok ghase...... kekeke..... sabo..sabo...

eelobor said...

huhuhu....saya lak bulan puasa nie memang tak terasa langsung nak makan nasi lemak sebab hari2 biasa dah selalu sangat makan