Tuesday, August 16, 2011

Lagu Raya Teratas Dalam Carta Hati...



Masuk 2/3 bulan Ramadhan..
Dah dengar lagu raya sana sini.


Tahun lepas Incik Husband bersemangat beli cd lagu raya.
Pasang dalam kereta masa nak balik Kuala Kangsar.
Nak ambik "bau-bau" raya katanya.
Saya korek-korek tak jumpa.
Maka.
Kena beli cd barulah nampaknya...




Lagu raya kegemaran saya..
Bagi saya lagu Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ni sangatlah klasik.
Menggambarkan zaman budak-budak saya.


Datuk Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal.
Jamal Abdillah - Salam Aidilfitri.
Allahyarham Sudirman Hj Arshad - Dari Jauh Ku Mohon Maaf.
Pun saya suka juga.




Owh, rupa-rupanya sentimental juga aku ni..huhu..
Suka kat lagu-lagu raya sedih.
Tapi bila dengar lagu raya ni sedih sangat sebab teringat pada arwah abah.


Apa lagu raya kegemaran sahabat semua?


33 comments:

wahida said...

aku suka satu hari di hari raya...nyanyian m. nasir..

cer ko nyanyi sikit...

amirah said...

hehe...lagu tu suka kan..satu hari di hari raya..dua hari di hari raya..3 hari di hari raya..4 hari di hari raya..

ayu said...

suka lagu raya dari m nasir juga..hehe...lepas tu suka gak lagu2 raya dari saloma..

velasrizal said...

saya suka lagu ahmad jais selamat hari raya

Anamarza said...

Suka semua lagu raya evergreen, hihihi lagu yg baru minat lagu dato siti jer

amirah said...

ayu, lagu saloma pun klasik gila..huhuhu..

amirah said...

velasrizal : ahmad jais..perghh mmng evergreen kan

amirah said...

kak ana : samala..lagu raya lama jugak yg best2..

Hanis MY said...

dendang perantau huhu pastu lagu selamat hari raya saloma tu, yang minta mak kuih sepotong tu hehe...

bujal X said...

saya belum dengar lagu raya lagi~keh keh~~

D_08 said...

awok suke sume lagu raye lame...... tapi bile lame2 dengo...teghase udah tue awok ni....

lagu raye baghu ni roh ghaye die takde....setakat seghonok je...

eRaY said...

sepasang kurung biru, walau xde kait mengait dengan citer lagu tue, tetap feeling2 jugak

Fitri Senin said...

syoknye..sedang mengira berapa hari lagi bos nak cuti

fiza said...

Banyak lah nok yg aku suka, especially lagu² raya lama² & lagu M nasir tu.

sahromnasrudin said...

yg hujan dengan raihan punya best gak...lagu moden la katakan huhuhhhhh

mekchu said...

mekchu ni tajuk lagu tak ingat.. tp boleh dikatakan setiap lagu raya yg kluar kat radio tu mekchu suka.. hehehe..

man yusoef said...

lagu raya dulu2 best2 dan tak lapuk dek zaman..dgr time skrg pon tetap nak terkinja-kinja..

amirah said...

hanis : dendang perantau tu wajib la tuk perantau2 kann..hihi

amirah said...

bujal : apakah? anda belum mendengar lagi? anda sedang berada di planet mana ini?

amirah said...

yob d_08 : iyela, lagu2 baru skrng ni takde jiwa..tp seronok le jugak dengor sebab nak beraya kan..

amirah said...

eray : eh, kita pun suka lagu tu eray..

amirah said...

fit : aik...dah nak cuti ke?syoknyaa

amirah said...

fiza : eh, ko pun minat lagu m nasir tu..ramai peminat..

amirah said...

bro sahrom : amboi advance nya..apsal la saya x pernah dengar lagi lagu tu

amirah said...

mekchu : bersemangat nak beraya kan kalo dgr lagu raya..

amirah said...

man : terkinja2? yeee...nampak nampak

Jemarioren said...

suke tol lagu klasik pramlee tuh. terimbau zaman budak2 dulu, kampungku yang jauh di mata dekat di hati, eceh, kengkawan, arghh tangkap leleh wehh

a.samad jaafar said...

paling suka lagu aisyah "pulanglah".. iskkk.. mane tisu ni.. nak nangis jap.. hihihi..

Yan said...

salam kenal..

akak suka lagu lama. Satu hari di hari raya..

amirah said...

JO : ooo suka dendang perantau ek...sedih2..

amirah said...

yob mad : tisu kena beli kat seven eleven..hihi

amirah said...

yan : salam kenal jugak...lagu satu hari di hari raya kira agak baru jugak kan..

eelobor said...

download jer..... huhuhu