Monday, August 08, 2011

Semangat Raya..

Dah masuk hari ke 8  Ramadhan hari ni.
Tahun ni saya puasa "pelan-pelan kayuh".
Herannya semangat raya saya belum datang-datang lagi.


Tema baju raya pun belum ada lagi ni.
Tapi kalau pakai baju kaler-kaler pun apa salahnya kan. Meriah sikit.
Aish,..takkan malam-malam raya nak meredah bazaar Ramadhan beli baju raya lagi nanti ni?...macam tahun-tahun sudah nampaknya.
Dengan harapan akak kedai baju dapat memberi harga kesian bila tengok muka orang nak menangis sebab nak balik beraya kampung sendiri..


Tahun lepas Ahmad telah wujud di muka bumi Allah ini.
Jadi mama telah berusaha menjadi "pemegang amanah" yang amanah sehabis baik.
Walaupun adakalanya mama agak confuse.
"Eh, ni duit raya aku ke Ahmad??" dengan anggapan diri masih budak umur 15 tahun..ehehe


Tahun lepas Ahmad macam agak sangsi dengan kredibiliti mama je.
Sampai tidur pun pegang duit raya...ermmm




Baju raya tahun lepas warna maroon.
Tapi samping untuk Ahmad takde saiz lagi.
Kalau tidak memang dah tentu-tentu jadi mangsa fesyen ni.. ngeeee..

 


Apa kata jangan fikir dulu pasal semangat raya.
Kita fikirkan semangat nak habiskan sebulan berpuasa dengan jayanya...



21 comments:

lydzar said...

hehe pelan-pelan kayuh. sekali pi shopping complex, sambar satu baju..alih2 check almari on the 28th ramadhan, ada 28pasang baju..cemana tu?

kucingorengemok said...

tembaaammm! hehe

sahromnasrudin said...

thun nie warna kuning arr..bersih sokmo hehehehehee

Fitri Senin said...

raif pun dh jadi mangsa fesyen rambut raya tahun lepas..thn ni kenala proper sket nampaknye..

wahida said...

tahun ni kaler kami pink pepel...aku cop dulu, jgn tiru..ahaks!!

amirah said...

lydzar : aah kan..tetiba nanti mcm hilang ingatan bila aku beli baju ni...hehe

amirah said...

KOG : hehe..suatu ketika dulu..sekrng dah selim dah..

amirah said...

amboi bro sahrom ni semangat bersih tak abis lagik ni..hehe

amirah said...

fit : aah..tahun ni nak kena carik samping dia..teringin nak tengok dia pakai samping elok2..

amirah said...

wida : pink pepel??waaaa shantekkk..benci takleh nak tiru..!!

a.samad jaafar said...

tang duit raye tu yg best tu... konpius kununnn.. ceh !! Tahun nak pakai baju lama je la.. baru dua kali pakai.. bazir betul.. tak suka pakai sampin..rasa mcm pakai tuala nak ke tandas je.. hihihi

Anamarza said...

akak tahun ni tema ungu, baju akak dan safiyya dah hntr tukang jahit, baju suami dan rifqi sebulan sebelum puasa dah beli. Baju ainul je puas cari tak jumpa ungu gelap,biasa la baju baby girl banyak pink, merata cari ungu gelap tak jumpa last2 beli baju yg ada warna ungu gelap kat skirt, pink kat bhgn atas huhuh

ayu said...

ami, slow2 ye cari baju tu..hehe...tapi, tak pe mehhh...cari baju lambat2 ni...hehe

kak ina kl said...

akak tak pernah pakai sedondon..suami tak minat ..cam boria katanya

fiza said...

Aku tak fikir lagi kaler apa utk thn nih. Thn lepas kalerful ☺☺☺

amirah said...

yob mad : hehe..nk bg sy duit raya?

amirah said...

kak ana : nape tak tempah baju ainul sekali? mesti cute giler2 nanti kak..

amirah said...

ayu : rasanya memang gini pangai kitorang ni hah..lambattt je sesaje

amirah said...

kak ina : family akak mcm family abang saya la..suka pakai kalerful..

amirah said...

fiza : tahun lepas ko kalerful? nampak macam kitorng pun kalerful tahun ni

D_08 said...

awei lagi ni cik amirah.........tapi udah pun beli baju bebudak ni....... baju mak bapak deme je yang tak terbeli lagi....... awok tahon ni wane purple .....awok ikot je.....