Thursday, August 04, 2011

Oh, janji manismu..


Sebelum Ramadhan...

Suami R (bukan nama sebenar) : Mama takyah masak la masa berbuka. Masak waktu sahur je. Lepas keje kita beli dekat param je sorang sebungkus. Bantu majukan ekonomi orang Islam.

Isteri A (bukan nama sebenar) : yahooo..yabedabeduuu...boleh sila panggung tengok tibi sebelum buka..!! yahuuu..!!


Semalam 3 Ramadhan...

Suami R (Bukan nama sebenar) : Mama, abang dah keluarkan ikan dengan udang dari peti ais. Mama wat udang masak sambal. Ikan masak kari. Nasik abang dah masak dah. Sayur pun masak sekali la kalau camtu..

Isteri A (Bukan nama sebenar) : sob sob sob...tak dapat mama nak tengok Upin Ipin..


p/s : Kalau dapat masak untuk keluarga dalam bulan puasa kan lebih sweet gitu. Dapat pahala lagi menyediakan makanan untuk orang berpuasa. Lagipun masa ni kalau gulai kari ikan tawar gila-gila pun, makan senyap-senyap laju-laju je. hehe..




26 comments:

sahromnasrudin said...

semalam baru pekena gulai kari ikan bawal.....heheehheh..sodap...

Fitri Senin said...

lagi satu kalo xsedap tak boleh nak complain sebab tak boleh rasa

D_08 said...

kekekekek...... ni ceghite oghang lain ke ceghite sendighi ni???? tapi yang tak tahan nye cik amirah....cite upin ipin tu....kalah anak2...kekekek....sabo la yeee

kucingorengemok said...

hahhaa, upin jugak di dalam kalbu

Huzn said...

seronok ramadan kali ni...x payah masak...yeayyyy....tak percaya???tolong la percaya...!

bujal X said...

keh keh~~kasihan~~

*saya suruh bini saya masak weekend je~~lain hari beli! romantik tak saya? keh keh~

Kakzakie said...

Kakak puasa nie ikut selera anak-anak. So fahamlah banyak membeli. Masak nasi aje....:)

lydzar said...

hehe..janji manis betul la kamu abang..suami sapa la ni kan..

eRaY said...

hahahaha..maybe die ade niat nak ringankan beban wife die..tapi tetiba terindu lak masakan isteri terchenta...sbb tuh die request :)
selamat memasak di bulan pose

fiza said...

Bukan janji manismu, tapi mungkir janji...ekekekeke...

Kalau masak sendiri kan lebih afdal, even lauk tak rasa apa...hehehehe...AKu tak jejak lagi PARAM. Setakat semalam maasih memasak lagi. Gigih tak gigih lah mak nok, dgn anak kecik lagi...haihhh...

Hanis MY said...

windu nk beli kuih kat param hehe, skrg masak je seme kak... ha ah betul2 kalau rasa kurang makan je laju2 sebab tgh lapar hehe...sy selalu koya nk masak besh2 tapi tak retila wuwuwu...

amirah said...

bro sahrom : amboi sedapnya..kari saya pulak tawar meleset..hehehe

amirah said...

fit : haha..itulah pointnya.!!.selamatttt..

amirah said...

yob d_08 : mana bleh kalah dgn upin ipin..kalo termiss rugiii..hehe

amirah said...

KOG : hehehe..upin ipin ni rasanya originate dlm bulan pose, jadi sudah semestinya!!

amirah said...

roho : sangatttt la tak percayaaa...ikan semua dlm peti ais dah abis ke?

amirah said...

bujal : betapa bertuahnya mamainul. masak dlm bulan pose cuma 4 kali je ~ sehari sekali ~??!! unbelieveable keromantikannya..!!

amirah said...

kakzakie : suami saya tu siap kata nak memajukan ekonomi orang kita.hehe..last2 nnt kena masak jugak..

amirah said...

lydzar : tu la...kompius sungguh..

amirah said...

eray : bila baca ni kan..sedappppp hati rasanya eray..huhuhu

amirah said...

fiza : ni pun tak jejak lagi ni. first day, buka apa yg ada je. second day buka kat luor. teringinnn nk beli kueh kaler2..

amirah said...

hanis : akak pun sama.rindu kuih kat param. sebab selalu kuar kuih yg pelik2 time ni..

Anamarza said...

amie akak 2 hari dah tak payah masak tuk berbuka, hahaha kalah orang bekerja, balik letih2 pun larat memasak , org yg mmg duk saje kat rumah beli makanan tuk berbuka

a.samad jaafar said...

amirah..
saya lebih suka makan di rumah walau hanya berlaukkan telor rebus atau ikan masin..tp.. selalu sgt makan kat luar waaaaa..waaa..

velasrizal said...

klo dpt sama2 masak mesti sonok..tp klo free la

wahida said...

aku masak utk sahur je nok...utk buka mmg aku tak sempat, sempat masak nasik jer...huhu...