Friday, August 26, 2011

Oh, baju raya ku...


"Acik, dah siap ke baju kurung saya?"
"Yang mana? Ooo..yang dalam beg plastik dengan contoh tu ye..tak sempat siap sebelum raya la. Banyak sangat nak kena jahit lagi ni. Tak sempat nak habiskan."

Bila makcik tu memberikan jawapan ikhlas seperti di atas, saya terkedu. Ok, fine. Redha jela.

Adoi, sedih ok sebab baju raya tak sempat siap. Walaupun confirm lepas solat sunat hari raya mesti kena kerja keras dekat dapur, tapi tetap jaki dengan apak dengan anak yang dah ada baju raya..


Tapi kan, tapi kan...tetap sedih...waaa...baju raya tak siap..!!

8 comments:

bujal X said...

masa ambik tempahan kemain berbunga2 janji makcik tu kan? keh keh~~

Anamarza said...

oh janji manis mu makcik tukang jahit...cian amie, tak pe sempat lagi shoping baju raya lain amie..jgn cedih2 ya

lydzar said...

hallamak acik tukang jahit dengan tenangnya bg jawapan mcm tu ye. nampaknya misi pencarian baju raya readymade kena bermula lah

wahida said...

pegi beli siap je la nok...size mcm ko senang nak carik...


selamat hari raya aidilfitri....
ampun maaf dipinta kalau ada terkomen over kat sini yer....

fiza said...

Kesiannya. Tak per lah...gi cari baju raya dah siap jer, sempat lagi nih ☺☺

Salam Aidilfitri untuk amirah & family.

Kakzakie said...

Mira mula tahun depan jahit sendiri baru puas hati... Untuk tahun ini nampak gaya kena beli yg dah siaplah mira...

Bigdaddyz said...

elok di lempang jer makcik tu...lain kali kompom dia tak buat lagi,,,hehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Happy Belated `Hari Raya Aidilfitri`. (tu cakap loghat leghah teman le). Ate usoh le serogoi (muram) benor, kan ke baju tahun2 lepeih berkepok dlm lemari? Simpan dan jahit le utk pakei tahun depan, InsyaAllah kalo umo panjang!