Thursday, August 11, 2011

Mimpi Ngeri...

Ini adalah kisah benar dan bukanlah rekaan semata-mata.
Sementara menantikan waktu yang sesuai untuk kita melakukan perkara sunat di bulan Ramadhan (read as tidur sekejap) secara berjemaah, apa kata anda semua bacalah luahan hati saya pasal mimpi ngeri saya malam tadi.
Punyalah ngeri sampai terus terkejut bangun sahur. hehe


Ada ke patut pelik je mimpi saya ni.
Saya mimpi saya nak sambung study.
Bukan seorang, dengan kawan ramai-ramai pulak tu.
Ayu je pakai baju kurung pergi kelas dengan beg opah-opah nak pergi mengaji tu.


Pastu sampaila turn nak tau saya dapat course apa.
Selak la buku pasal course-course yang ada.
Selak-selak nama saya tersenarai dalam course "I love artis"


Haha..kejadahnya course ada macam tu sekali.
Apa bendala saya fikir sebelum mimpi ye sampai gitu sekali.
Cuba imejin apala soalan periksa dia nanti.


Soalan 1
Sila terangkan dalam 1000 patah perkataan adakah anda menganggap punca hubungan pertunangan di antara penjaga gol pasukan kebangsaan,  Khairul Fahmi Che Mat atau "Apek" dengan Harmie Aimelia atau "Elia Jejariruncing" terputus disebabkan oleh gosip yang mengaitkan Apek dengan seorang gadis bernama Dahlia Teck?
Soalan 2

Berapakah nilai anggaran persalinan perkahwinan yang ditaja untuk perkahwinan Memey dan Norman Hakim?

(a) sejuta
(b) berjuta-juta lemon
(c) ermmm..rasanya adalah dalam 3 juta kut
(d) eleh, orang sponsor

Astagfirullahal'azim..
Jiwa kacau sungguh rasanya kalau dapat course gitu.
Takmauuu..tak rela!!
Ngeri betul mimpi tersebut..grrr..


 

14 comments:

sifu im said...

mimpi mainan tido..

masuk pusat pemulihan kacau la..huhu

Fitri Senin said...

yeke tu...lebih baca gossip ni tu smpai terbawa dlm mimpi

lydzar said...

lawak la mimpi ni. betul gak kata Fitri tu kot, ni mesti banyak baca beautifulnara nih hihiihih

Hanis MY said...

aduiii pengsan! kak amirah mesti byk baca gosip artis sampai terbawa dlm mimpi hi gurau jekkk... saya takleh byg beg opah2 tu wuwuwu...

man yusoef said...

erk?? eh pagi tadi man mimpi sambut besday nora danish...pastu time bagi ucapan siap cakap "kita enjoy"...macam hape jek mimpi

fiza said...

Ekekekeke...ko ingatkan artis mana ni nok sampai mimpi²? Aku yg baca pon rasa ngeri...hehehehe...

bujal X said...

i love artis~~keh keh~~adakah?

juanita said...

Ahahahha...ank tergelak baca..heheh..tapi klu cam2 la soklan xm leh score 100%

Anamarza said...

tu maknanya kena kurangkan baca gosip dan banyakkan baca Quran dibulan puasa ni amie, hheheh

mekchu said...

hahaha... ni tak tipu kan... kelakooooo....

nampak sgt suka bergossip nih..

a.samad jaafar said...

hahaha... apa kene la sedare aku nih..?? mimpi yg bukan2 je hihihi.. ganti mama Juwie la amirah ... hihihi

ïêmå å¢klê§ said...

haha...
mantap nyah dapat course 2...
mau majalah je kat bilik xde note..
hihi

D_08 said...

cik amirah...
tak penah lagi le awok dengo course tu kat mane2 unibersiti kat dunie...... awok ghase mimpi cik amirah ni segham campo lawak..... kekeke.... jenoh le kalo ade....nak kene selalu2 le tengok Melodi..... bace pancaindera..... kekekeke.... Mangga....Hai....

sahromnasrudin said...

maslahnya...artis tue love kita huhhuhuuhhh