Wednesday, June 15, 2011

Wordless Wednesday : The Place Where You Can Find These...



Patutnya "Wordless" tapi nak jugak explain..hehe..






Ho Chi Minh City is populated by more than 9 million people. Dan motorsikal di Ho Chi Minh City sahaja ada lebih kurang 5 juta. Merata-rata semuanya guna motor. Banyak gila. Please imagine now..heh 




Where you can always "invest your money"...




Kesan Orange Agent. Masih ada lagi masih hidup dan survive untuk meneruskan kehidupan...




Where you can always find good coffee...sedap..sebab dibancuh dengan fresh milk kut..tapi bau dia serious shit sedap!..







Bangunan ni tak senget ye tangan photograper yang pengko..heh..di Ho Chi Minh City, bangunan semuanya lonjong-lonjong sebab tanah mahal sangat-sangat..approximately USD50,000 per square foot especially in "golden area"..perghh..




Kubur di tengah sawah..ermm tak jumpa pulak orang tengah kebumi..agak-agak macamane nak tanam bila time sawah tengah banyak air ni?? 




Kebanyakan pekerja adalah wanita berhati waja..ehem ehem







Hati-hati jalan bawah ni Cik Salmah....Macamana la dorang nak memasang wayar-wayar ni kan..??...




Satu-satunya muzium yang boleh tangkap gambar yang saya pernah jumpa setakat ni... 








p/s : busy sangat.. tak sempat nak BW dan balas komen..insyaAllah lepas ni cuba nak komen dan BW...

21 comments:

Hanis MY said...

yeayyy ada jugak gambar cuti2 ni ye, hanis tertunggu2 jugak la... wahh girl power gitu, tapi kesian gak kan huhu... 2 gambar terakhir tu unik betul... kagum,...tapi takut nya nak masuk dlm lubang tu.. akak amek gambar tak kat situ?

Puan Kutu said...

kubur ditengah sawah?unik la..

Bionic women said...

wah best jengjalan...ada buah tangan dari sana??? hehe

Pssstttt: approved ler kita dalam FB..huhuhu

Anamarza said...

wayar berselirat tu yg tak tahan tu, camna la nak manage tu kan...

ayu said...

fuhhh..gambar2 dari sana daaaa...bestnya g jalan2..

jemarioren said...

kenapa vietnam, why? okey apa..diam2 sudey

lydzar said...

Ho Chi Minh mmg dh jadi salah satu destinasi jenjelan yg glemer..kan?

Yang motor tu, takpenah eksiden ke..mcm haru biru je cara dorang guna jalan raya

amirah said...

hanis : akak amik gambar je..nak masuk takdek la..hehe..karang Ahmad nak ikut sekali pulak

amirah said...

Puan Kutu : iye..bnyk sgt..disebabkan yuran yg mahal untuk urusan kebumi, jadik dorang tanam atas tanah sendiri

amirah said...

eily : hehehe..ada..ada..tapi tak reti nak buat GA GA ni..

amirah said...

eily : eh lupa lak..nanti kita nengok ek..fb nya kenkdang je bukak..husband jela yg rajen bukak fb kite

amirah said...

kak ana : kitorng jalan kat bawah macam ngeri giler..takut kena short..hehe

amirah said...

ayu : besttt...pastu makan megi hari2..hehe

amirah said...

jemarioren : susahnya soalan...hehe..taktau nape

amirah said...

lydzar : memang best la lydzar, vietnam ni..moto byk gila bab*..bila nak lintas kena mengucap siap2 sebab dorang ikut sukati je..tapi masa tu tak nampak pun ada eksiden

Huzn said...

ami...jali nek sampan kat mane tuh?dulu x pegi pun tempat tuh...mcm best...ish...rugi betul...

sahromnasrudin said...

itu topeng elak kene bom asap kan huhuhuhhhh

velasrizal said...

wah ramainye mat rempit kt sini

fiza said...

Gambar puan punya blog tak der ker? ☺☺

Hanis MY said...

mmg kagum ler kalau akak masuk dalam lubang tu hehe, kalau hanis pom tak masuk gak...

p/s: fulus belum mengizinkan, kena jimat en suami nak beli kereta sob sob...

Sharinginfoz said...

memang sungguh unik