Friday, May 20, 2011

Pagi Jumaat Yang Berangin

Pagi Jumaat dimulakan dengan bangun lambat pukul 6.30 pagi. Mengaji-ngaji kat tibi dah nak habis dah. Mana sempat nak keluar rumah sebelum pukul 7!!!. Nak masak lauk Ahmad, nak mandi, nak solat Subuh, nak iron baju, nak letak baju dalam beg lagi, nak basuh pinggan semalam, basuh botol susu,...grrrr...


Seterusnya pagi Jumaat dimulakan dengan tudung berlubang kena iron...waaaa...satu-satunya tudung murah yang masih nampak mahal telah musnah...waaa...tragis...amik tudung yang tak perlu iron..herot-herot kat kepala..gasakkk...dah rupa acik senah dah.....pastu dah on the way, baru teringat suis iron dah tutup ke belum...ah, sudah! grrrr...


Pagi Jumaat yang mulia ini juga dimulakan dengan kasut yang basah tadah air air-cond kat luar rumah..benci! Dah berapa hari air bertakung dalam tu. Silap-silap ada jentik-jentik. Masa balik dari kerja asyik lupa nak jenguk khabar berita kasut tu. Nampaknya khabar buruk la tu..grrr tension! Apa lagi, terus zasss sarung selipar jamban. Nasib baik ada spare kasut kat opis..grrrrrrr...




Inilah satu-satunya pagi Jumaat yang mempunyai permulaan yang sangat menensionkan...!!! Inilah benda yang akan terjadi kalau tido awal. grrrr....Mana sempat nak iron baju semua. Kena iron baju sebelum tidur. 


Nasib baik selipar jamban seperti dalam gambar di atas tidak menjejaskan kecunnan..haha..over.


Hai semua..selamat hari Jumaat!!.. Jangan gelojoh, anda ada lagi belen 7 jam 41 minit waktu bekerja... : P



13 comments:

Bionic women said...

hahahhaha....Allah menguji tidak kira hari..hehee..

Comel aper selipar jamban tu..
pagi tadi pun kita tersedar lambat..
sedar2 hubby tengah gosok baju sendiri. Ya Allah malam tadi anak dara mengamuk, mamanya x sempat nak gosok baju papa dia..
palk tu pagi ni papanya x kejut..
sian sangat

lydzar said...

kalau gitu tak apalah sekali skala masuk opis lambat sket..

mmg kita kena setelkan semua keje bfore tidur kalau tak mo gelabah waktu pagi, kan..

amirah said...

eily : eh, semlm malam apa ek..hehe..ni pun pagi tadi ahmad dah merengek2..kalo tidak tk terjaga jugak rasanya..sy lak selalunya dh iron bju husben sminggu tp selalunya tudung sendiri yg x iron sbb tk decide nk pakai bju yg mana lagi...hehe

lydzar : kita ni kelam kabut sebab kena ikut laki kita sekali..kalo tidak steady je masuk keje kul 9. maklumla cekgu sekolah kena gi awal..

kucingorengemok said...

smlm kita biar kasut kat luar, cek² dah macam gayung penuh air, haha

takpe, petang jumaat insyaalah indah :)

man yusoef said...

lain kali pegi opis sendiri..rempit ke...tak yah rushing2...haha

sahromnasrudin said...

itu bukan selipar jamban..tue dah boleh buat jalan klu bagi kat saya..sempoi je huhuhhhh

amirah said...

KOG : haha..lenkali kena tadah kasut byk2..lagi banyak dapat..boleh guna siram pokok..heh

man : eleh, dengki la tu akak nak romantik2 ngan laki pagi2..heh

bro sahrom : saya pun sama!haha..tp keluar jenjalan jela..kasut lain sakit kaki pakai..kalo kat opis kenala proper sket takut client terkonpius mana satu acik cleaner mana satu loyer nya...! hehe

Hanis MY said...

haduilaaa ahkak ni sgt comel ok! selipar toi tu cun ape... komen man tu tak membina langsung hehe, mcm2 dugaan betul yang kebetulan terkena pd hari jumaat..takpe, have a nice day!

fiza said...

Ekekekekeke...memang kelam kabut betul tu, sampai berlubang tudung...adoiiii...☺☺☺

amirah said...

hanis, akak terharu ok..akhirnya ada juga org kata ahkak comel..hehe..

amirah said...

fiza : aah, abis tudung tu...lawa lak tu..mencik

ayu said...

alahai..ciaannya dia...lps ni iron bj dulu b4 tido ye...hehe

D_08 said...

kekekek.....kalo kat opis awok ni....sape2 yang udah kawen...deme lambat je haghi Jumaat...atopon yang pompuan ghambot nye basah....deme ngusik ooooo....hehehehe.......