Friday, May 20, 2011

Kasut Baru Ahmad vs. Selipar Mama




Beli kasut baru si kecik lagi. Maklumla, kanak-kanak riang ria cepat membesar kan. Kena tukar jela sentiasa. Lepas ahli jemaah berbincang secara aman tanpa ada usul gencatan senjata, kami decide untuk beli kasut Adidas dengan Kiki Lala ni.. 
 
















Kasut Ahmad dah banyak dah sejak beliau boleh berjalan sendiri. Rasanya ada lagi 4 pasang not in the picture. Berterabur sana sini. Dalam bonet kete, dalam playpen, dekat dapur, dalam handbag mama pun adaaa..


Yang paling mahal kasut COMBI kut. Ada jugak yang tak pakai lagi dah tak muat. Murah-murah je pun. Ada yang babah nya beli sebelum Ahmad keluar dari perut lagi..hah, excited tak excited tu..!!





Tapi sebenarnya berkenan sungguh dengan kasut Hubsche and Ginoble ni...boleh beli online kat www.thebabyloft.com. Tapi takut juga nak beli kasut online. Takpela, pasni boleh je beli.
 

 Ginoble: CFB022 ( Beige )
Ginoble: CFB023 ( Royal )
 Hubsche:CFB004( Red)
Cantik kan? Cantik kan? Sape la yang boleh tolong belikan kat KL. Maklumla, kat Melaka susah nak cari sikit barang-barang macam ni.





Mama? selipar je..sob sob sob....Cantik la jugakkk...errrmm...*sedapkan hati*..




11 comments:

Bionic women said...

wahhhh...banyak kasut ahmad yea..hehehe..

Alaaaa, mama tu tunjuk selipar tu, cer tunjuk selipar lain..hehe

kita x pandai nak memilih kasut budak lelaki sebab selalu pilih utk girls jer kan..x pernah menengok utk boy..haha

fiza said...

Cantik2 kasut ahmad.

Alaaaa...siannya tgk kasut mama.

Hanis MY said...

wahhh banyaknyaaa kasut Ahmad. ala akak suruh lah encik asben belikan. hanis ada anak nanti pun tak sabar nk sopim tuk anak weee sonoknyaaa seme nak beli haha ni lg excited peknen pun belum ha...

p/s: meeting tangguh kul 5.30 dush, ingtkan tangguh next week terus haha, ok kak selamat menonton sesungguhnya patik jelllleeeeessssss hokay!

amirah said...

eily : tunjuk selipar tu sebab tgh pakai kat opis ni ha..hehe..boleh tgkp gmbr nya..eee...kalo kasut gegirl lagi best2 kan eily..

amirah said...

fiza : bapak dia yg beli.sikit2 beli untuk anak, bila ntah nak beli untuk istri ni,,.huk huk huk

amirah said...

hanis : excited tu pentinggg..!!hahaha..akak doakan hanis peknen tau..boleh tgk muka mak yong mkn sushi..hehe

ayu said...

ami...cantik2 nya kasut ahmaddddd.. anak2 ayu pun tak de kasut mcm ni...simple2 je...hehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wah... cantik2 kasut ahmad yer... hehehe
tapi kan.... kasut mama paling menarik.

D_08 said...

Betoi le cik amirah....
awok kighe2 balik...kasot anak2 awok lagi lawo daghi awok...awok pakei sandal jeee...deme ...udahle 2-3 pasang....berjenih2 pulak....tapi itu le kite...mak bapak...keluo mane2 pun...anak2 dulu.... baghu le kite....

Syigim said...

byknya kasut! anak2 kak, seriously ade sepasang je utk setiap jenis - sepasang sports shoes, sepasang slipar, sepasang boot. tu je. bila dah xmuat/koyak/rosak br beli yg baru :)

Sharinginfoz said...

comel betul kasut