Friday, May 27, 2011

A.A.K

Saya yang telah merasakan diri sangat up to date rupa-rupanya adalah sedikit ketinggalan dalam terma-terma yang sangat trend sekarang ni...heh..Memula staff kat opis ni sibuk sebut AAK...AAK, saya yang sangat innesen ini sumpah tak paham. Saya tanya diorang, apa kebenda nya tu. Rupa-rupanya abbreviation untuk ADA AKU KISAH..??!! hahaha...


Tetiba terus gelak macam syaitonnirrajim. Tau tak sebab apa? Sebab AAK tu initial namaku yang sweet itu. Iyela, kat mana-mana rujukan file saya, haruslah ada AAK kan. Kat punch card AAK, kat password itu ini pun AAK.


Cis..cis..cis..mati-mati ingat diaorang panggil saya. First time diorang sebut-sebut tu, ada ke patut saya jawab. hahaha..ngok je sape yang cipta abbreviation ni sama dengan initial nama aku. Nama saya telah diperkotak-katikkan..huhu...


Bukan apa, malam ni kan ke ada Maharaja Lawak minggu ke sembilan. Teringat Nabil  minggu lepas cerita pasal abbreviation yang gelemer sekarang ni. Maklumla, zaman teknologi Facebook, iPad, iPhone, Twitter bagai. Boleh pulak saya gelak dah macam syaitonirrajim bila tengok Nabil sebut "whateverrrrr.." gaya Kim Kardashian. Over tau tak. Abis ilmu terbang semua. Tapi kan  maksud ROTFL..apa lagi ek..cuma tau "Rolling on the Floor Laughing..." yang belen tu taktau..


Saya rasa Nabil dan Balas dalam kedudukan bahaya minggu ni...jeng jeng jeng. Tapi mungkin Balas yang keluar sebab rasanya lawak dorang dah tak berapa nak lawak kecuali tang 18SX tu jela. Takpela Bang Bil, saya tetap menyokong Bang Bil walaupun Bang Bil tewas di pertempuran. Mana aci..sebab Nabil seorang je. Lain la peserta berkumpulan. Masing-masing ada back-up kan.


Tapi kalau Jozan atau Sepah yang menang ok jugak sebab dorang boleh tahan cool. Jambu pun antara favorite orang ramai. Tapi saya tak suka Jambu. Sebabnya saya tak paham motif kenapa Pak Yus selalu nak back hand kan Tokey atau benda-benda yang sewaktu dengannya. Yang Nora Danish tu lawak memang lawak giler tapi seriously tak paham dengan ending dia. Nape dia marah-marah ek?? ...tolong explain..Lampi jugak aku rupanya..hehe..


Sepah last week memang terbaik la. Harap malam ni best-best. Kalau tak best, lepas abis je Maharaja Lawak, terus buang Mustika..heh


Yes yes...berjaya jugak buat satu entri merepek untuk hari ni..hehe....



16 comments:

Hanis MY said...

hallamak tak terupdate plak dgn maharaja lawak, tapi baca blog AAK ni rasa terupdate diri ku ini... wow ada aku kisah pun nk kena singkatan jugak ke haha cayalah...

wahida said...

nok, jambu best tau!! aku suka dorang...si yus tu selalu buat mcm tu sbb itu trademark dia la nok...
ko jgn lebih2 kutuk jambu, aku sentap!! hehehe..

sepah aku suka, nabil pun aku suka...kalau dorang buat lawak, sure aku gelak terkangkang2 punya...

man yusoef said...

abbreviation baru belajar minggu ni..ROTFLMAO...ingat ape la diorg ni sebut ROTFLMAO..ingt lemau ke ape ke..rupanya ROTFLMAO = rolling on the floor laughing my as* off..macam2 sekarang...

amirah said...

hanis..takpe2..nnt boleh tgk kat you tube..bila2 stress boleh tgk..hehe

amirah said...

wida, ko suka jambu??!!haha..alamak, kena tahan dari mengutuk ni..hahaha..jozan menang punya..cayala...kompem..

amirah said...

man : mekasih man..akak terhutang budi sebb baru tau penuh2 nya ROTFLMAO..hahaha..sengal je siapa yg cipta..

fiza said...

Entry merepek yang kelakar....ekekekeke...initial nama saya plak AAR ☺☺

Tak tgk pon ML. Klo balik umah mertua baru tgk.

amirah said...

afizah abdul rahman ek..hehe..agak2nya ada aku risau? kut...hihi

Rose said...

Hai AAK :P
kalau saya x baca blog ni saya tak kan faham kalau org sebut AAK. Lagipun kat srwk ni xde org sbut punya. sbb perkataan 'ku' 'aku' org x pakai. Kalau 'kamek' ada lah. hehe

tajnur said...

Assalamualaikum
Ate bile dah sampei ke Peghak, kene tukor le AAK ke AAS (Ade Aku Siyo) biyor deme terkanjei pulak!

ayu said...

hehe...ami, jambu mmg best la semalam..

amirah said...

hai rose..hehe...kalau camtu jadi 'ada kamek kesah' -- AKK..sedap jugak tu..

amirah said...

tajnur : waalaikumussalam...hehe..agak ganas jugak bunyinya tu ye..

amirah said...

ayu : aah la jambu lawak. tapi amie rasa dorang dapat partner yg serasi la.mmng berbaloi la dorang pilih acong swwetchild

Ardini Humaira said...

bestkan tengok lawak2 ni hehe

D_08 said...

awok idakle tau shotpom2 macam ni...kalo OMG tu awok tau le...yang lenlain haghammmm....tak mude ghemaje langsong awok ni...