Tuesday, April 12, 2011

Gemilang Asmara

Saya masih di dalam mode "tidak percaya" hari ini adalah hari Selasa. Terpisat-pisat bangun pagi ingat-ingat lupa. Terasa macam masih di hari Ahad. Over melampau  : P .

Baca komen-komen sahabat blogger pun buat saya tersenyum-senyum malu. Mengalahkan senyum malu saya masa jadi pengantin baru 2 tahun 1 bulan yang lepas. 

Memang tak seswaiii nak komen kalau tajuk entri dari hari Isnin sampai Jumaat masih "Selamat Berhujung Minggu".

Kebanyakan blog ce citer ce citer pasal musim durian. Selalunya orang kata musim durian ni merangkap musim demam. Taktau la pulak samada 'Demam Durian' atau 'Demam Usop Wilcha'. heh..

Takpun demam Shahz Jaszle?! ahak ahak ahak..

Rasanya macam tengah naik pulak saham si Shahz Jaszle ni. Tapi takdela minat dengan Shahz Jaszle sangat, cuma minat dengan jalan cerita drama Gemilang dengan Asmara 2 kat tv3 ni. *cover, jangan tak cover..*
 

Gemilang tetiap hari Isnin pukul 9 sampai 10 malam macam dah nak habis dah. Suka lak tengok gaya chekgu Saifullah. Audiotografi (betul ke ??) pun sangatla cantik. Terasa sangatla veteran walaupun umur saya baru 20. Eh? : P


asmara 2
Asmara 2 tetiap hari Selasa pukul 9 malam pulak baru start. Hehe..haruslah berebut dengan Ahmad semata-mata nak nengok drama ni weh. Ala, Ahmad boleh tengok Barney hari-hari pun.
 
Asmara 2 ni walaupun adala sikit merapu, tapi takpela, layan kan jela. Karang kalau tak tengok, siapa lagi yang nak menyokong drama tempatan. Betul tak?? *ahak..cover lagik*.
 
Jadinya, hari Selasa ni, selain Desperate Housewives kat 8tv, Asmara 2 kat tv3 pun harus tengok. Harus je, tak jatuh wajib lagi. Kalau tak dapat tengok pun takdela mogok tak makan nasik. Ok je lagi. Siap boleh tambah 2 pinggan.
 
Eh, betul kan hari ni hari Selasa?!?
 
p/s : Terima kasih kepada follower blog yang baru ye sebab sudi memfollow blog personal saya ni...thanks..

pictures googled.







28 comments:

Kancilbiru said...

oh saya adalah desperate nk tgk desperate housewives..hehehe

Sharinginfoz said...

macam2 citer ada kan..... kekadang tak sempat nak follow

ayu said...

asmara tak tengok sbb tak suka pelakon itu..hehe..tak sabar nak tunggu desperate housewives..boleh plak lupa nak tengok minggu lepas..huhu

ardinihumaira said...

best citer ni ;)

lydzar said...

iyer..percaya la. esok dh hari rabu :)
saya tak sabar tunggu sabtu..cepat la cepat laa..

layan gak Asmara 2..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kenal.



bukan tak nak tengok tapi tak nak tunggu...

dona::rose said...

Saya baru follow :)

Bila terbaca "I am no other than a servant of Allah". Rasa mcm terhentap sekejap. kdg2 manusia selalu berbangga sampai terlupa. so thank you, even if it's only a description of yourself, it was really a BIG reminder to me.

sahromnasrudin said...

jarang layan asmara 2..tgk bola kat arena heheheee

kak ina kl said...

layan gak sekejap pastu tukakr tenguk cerita hantu kum kum

azzey said...

BETUL! MMG HARI SELASA...PANDAINYAAAAAAA...:)

wahida said...

aku selalu kalau ari selasa mmg wajib layan desperate housewive...asmara 2 ni aku dah malas layan...mengarut weh!!
start mlm tadi kul 9.30 mlm aku layan kum kum the series kat channel 104..lagi best drp asmara tu...

nur said...

dear..
betul tu.. hari2 shah jaszle ni kan..

(ske gak nengok dia..ada karisma gitu)

asybedazzle said...

desprate housewive selasa mlm pun best jugak. kantoi. hahaha

Cik Muda Sae said...

yew..suka shahz jaszle dalam lakonan..huhu

amirah said...

KB : kalau sy x tengok terasa mcm missing something..hehe..over..

amirah said...

bro nik : tu la, nak kata follow sgt tu takde mananya pun. duk melayan anak jela..

amirah said...

ayu : amie pun tkdela suka sgt, tp suka dia jadi cikgu saifullah dalam gemilang..rasa cam best je

amirah said...

dini : memang best kan?

amirah said...

lydzar : iye, sy memahami..sabar yer : P

amirah said...

hi azrina..thanks sudi dtg sini ye.. :P

amirah said...

dona : thanks a lot. : P

amirah said...

bro sahrom : sekali sekala kena tengok drama, baru boleh jadi drama king..heh

amirah said...

kak ina : hantu kum kum adalah prohibited..sebab TAKUT! hua hua hua

amirah said...

azzey : buat entri hari selasa, komen hari khamis..huhu

amirah said...

wahida : takde maknanya nak layan kum kum tu..seram wei. karang bukan nengok byk pejam mata ke.baik nengok asmara,..heh

amirah said...

nur : macam macho la..macam jela sebab tak pernah tengok dia live..huhu

amirah said...

cik muda : suka lakonan je ke? haha

Bionic women said...

saya pun kalau layan drama melayu ni main celup2 jer..huhu..bukan aper, budak kenit ni time kita nak tengok drama tu ler dia nak tengok kartun..sentap mak