Thursday, April 14, 2011

Esok Cuti

Esok cuti bagi negeri Melaka dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya. Cuti free ni mestila gumbira.

Cuti esok sempena Hari Pengisytiharan Melaka Bandaraya Bersejarah Warisan Dunia oleh UNESCO kalau tak silap. Ada macam-macam aktiviti kat Melaka hari esok. Yang paling besar mestilah Pesta Gendang Nusantara.

Tapi sebab kami dah pernah tengok dan tak sesuai nak bawak Ahmad bersesak-sesak, jadi inilah masanya untuk BALIK KAMPUNG...!! 

Nak balik Perak. Dah rindu sangat kat mak ni. Kesian kat mak sebab dah lama tak jumpa Ahmad. Tapi Ahnad cool, tak meragam walau travel jauh-jauh. Kan sayang mama? kan kan kan.. 

So, nak ucap siap-siap selamat hujung minggu. Kalau kita buat sesuatu aktiviti yang best masa cuti-cuti ni, kita akan rasa masa akan berjalan SEDIKIT perlahan. Kalau duk rumah tidur-tidur mesti rasa macam "Eh, CEPATNYA!.." Trust me..!!


:  P

35 comments:

Anamarza said...

yeay..yeay..balik kg, akak dah dekat setgh tahun tak balik tganu, erk macam la kampung akak kat tganu kan, Selamat pulng ke kampung amie...

ayu said...

ami, bestnya...makan durian banyak2 ye...hehe..masih terbayang2 makan durian kat jawang minggu lepas..

dona::rose said...

selamat balik kampung

Bionic women said...

macam best jer sambutan melaka bandaraya bersejarah tuh..hehe. tapi mesti x best kalau overpacked org kan??? eh tau x, last kita gi melaka masa tingkatan 4 dulu..lama dahhh woooooooo

etiey.com© said...

wahhh bestnya.. boelh tido bangun lambat, leh guling guling dan mcm2 lagi kan....

kak ina kl said...

selamat balik kampung ..semuga selamat pergi dan selamat kembali.

rempah ros tu akak ada tepek kat resepi daging gulai kawah..kamu cari label daging yer..

urutan kaki tu best per..akak pun suka gak..tapi biarlah kat tempat tertutup. Kena tenguk harga gak..kalau mahal..sorrylah

azzey said...

Bestnya cuti hari ni ek? siap blk kpg lagi. perak kat ne? saya pon org perak gak. org tk intan..:)

fiza said...

Selamat pulang ke kampung, bley makan durian, durian perak sedap ^_^

al-lavendari said...

selamat bercuti .. saya masuk melalui blog KOG !

sahromnasrudin said...

jgn lupe pekena durian tau....batu kurau yg paling syiook...

Lady of Leisure said...

wah bestnya melaka cuti hari ni.. mesti memacam activity kat sana kan, tapi sayangnya minggu ni tak balik melaka lak huhu

wahida said...

bestnya ko cuti ari ni...aku jeles nok!!

velasrizal said...

bestnye..blh la tdo lama sikit kan

Agen Jualan & Pengedar Rempeyek Di Perlukan @ Risya Expressions Enterprise

nur said...

masih berhujunh minggu ye.. selamat2..

amirah said...

kak ana : hehe..dekat je tu kan kak..takpe, pas nuya dah besar sket leh balik kg..

amirah said...

ayu : tak sempat pergi makan durian.kitorg pun xde dusun.ada pun rasanya dah xde pokok deriyan..heh..pergi jalan2 je..

amirah said...

dona, dah selamat balik melaka pun..

amirah said...

eily : meh la dtg bercuti kat melaka..best tau.melaka skrng dah ada mcm2.--nasihat dr orng melaka yg tk abis ronda melaka lagi..heh

amirah said...

etiey : tkleh golek2 sebab balik kampung this weekend..hehe

amirah said...

kak ina : oo..untuk daging kawah.tapi kalo camtu rasa dia lebih kurang mcm masak kari la kan kak..

urut kaki memang best kalau penat sgt kan..memang kalau kita nak tertutup dan perempuan, tapi kalau tertutup sgt mcm menimbulkan syak gitu

amirah said...

azzey : mestila syok.bukan selalu dpt balik kg..hehe..sy org kuala kangsar tau..azzey org teluk intan rupanya.kita senegeri la ni..

amirah said...

fiza : kan kan kan..durian perak the best tau..heh

amirah said...

al lavendari : mekasih menjenguk blog saya..oo..dtg dr KOG..hehe..silakan.silakan

amirah said...

bro sahrom : kompem memng the best..kalo dpt mkn free lagi best

amirah said...

lady : dah sihat ke?kena bayk rehat, baring2 tengok tv tau.. : P

amirah said...

velasrizal : yerrrrr..itulah yg kita carik..memng sejak ada anak kecik sleep deprived sungguh..huhu

amirah said...

nur : tak hujung minggu dah..ada je ni hah, tapi tktau nk update apa

Sharinginfoz said...

memang seronok cuti2 hujung minggu

eelobor said...

dah lama tak ke melaka. bila la berpeluang lagi nak ke sana pekena ikan bakar nih....

YobSumo said...

heh? ye ke. haha. kalau buat activity menarik masa berjalan lambat ke. kena try dan amati betul2 ni. hehe.

man yusoef said...

cuti dah lama dah...tak update gak ke?? lalalalla...hahaha

amirah said...

bro nik : iye, best betul kalau cuti umum bersambung dgn hujung minggu..heaven giler

amirah said...

eelobor : kena dtg ni.bukan jauh sgt pun kan..heh

amirah said...

yobsumo : cuba jgn tak cuba ek..hehe

amirah said...

man : komen berunsur dengki ni..akak dpt menghidunya..hehehe