Friday, April 29, 2011

The British Royal Wedding of Prince William and Kate Middleton



The British Royal Wedding is today..!

Rasanya dah start dah beberapa channel kat Astro yang siarkan siaran langsung majlis perkahwinan di raja ni. Ntv7 tak silapnya mula dari pukul 5 petang.

Tengok tu, David dan Victoria Beckham antara tetamu jemputan. DYMM Yang Dipertuan Agong Sultan Mizan pun salah seorang tetamu jemputan. Victoria is expecting, comel je nampak perutnya..

Dikatakan antara 5 perkara yang dinantikan mengenai royal wedding of the decade ini:

- the wedding ring - dah menjadi tradisi cincin perkahwinan di raja Britain akan ditempa dari emas dari Wales sejak the Queen II. Dan semestinya sangat special okey.

- siapa kah tetamu jemputan dan siapakah teman Putera Harry. - Kebanyakan jemputan adalah kerabat di raja dari seluruh pelusuk dunia. Tapi ada yang terpaksa menolak, antaranya Maharaja dan Maharani Jepun disebabkan tsunami haritu. Iye, ramai yang ternanti-nanti siapakah gerangan yang telah menawan hati Putera Harry pulak lepas Putera William telah terpikat dengan Kate sejak bertemu kat St. Andrews University... cewah...

- the wedding gown - semua orang nak tengok gaun pengantin macamana. Tapi pereka nya memang tahan rahsia gila-gila. Tak banyak yang orang lain tau. Terutamanya paparazzi. Mesti kaya raya lepas ni pereka nya.

- the royal kiss - uhuk uhuk..saya pun tak pernah tengok royal wedding sebelum ni. Saya baca, kalau the royals kahwin no kissing dalam church macam kita tengok kat tv ye..hahaha..tapi Prince William dan Kate Middleton akan buat royal kiss kat balkoni Buckingham Palace macam Prince Charles dan Lady Di buat kut. Yang tu saya tengok...kejap giler..hahaha..tak gelojoh punnn...

- the wedding cake - saya baca kat yahoo, the wedding cake takdela macam kek bertingkat-tingkat yang biasa tu. Kek telah direka seolah-olah tak berkaki (?) dan nampak terapung-apung...macam hantu..hehe..nanti kita tengok, ye ke tidak ...


Nantikan lagi update pasal the British Royal Wedding ni..dan saya tengah menengok live jugak di CNN..nak tengok? klik SINI..heh

6 comments:

Wan Anie said...

sebab sibuk dengan urusan sendiri lupa pasal royal wedding ni...

dengarnya dari kecil kate ni memang berangan nak jadi puteri raja, ntah berapa lama dia duk menggoda orince... at last dapat jugak...

jemarioren said...

tak teringat nak tgk. tgk boleh, tak tgk pun kena boleh tgk jugak, kwang3

Bigdaddyz said...

tak teringat pun...

ARJUNA.Inc said...

huhu..dorang kawen ni msuk dlam sjarah tau..so kta wjib gak tau..hehe.

cik kodok said...

ternampak jgk elton john dgn "pasangannya".

Tp siyes aaa kate ni chantek.. kagum aiiii :P

amirah said...

kak wan : betul la..lepas ni lepas jadi princess, lagila bnyk rahsia org korek nanti...


jemarioren : huhu..betul betul betul

bigdaddyz : saya pun tgk sekejap je kat site CNN..

arjuna : aah la..ini akan jd history..

cik kodok : elton john dh semestinya ada sebab dia kan ke earl..