Thursday, March 31, 2011

Playground Time






















Eh, hari ni hari Khamis ek..silap hari pulak. Kengkonon nak buat Wordless Wednesday..hehe

Gambar-gambar masa kami sekeluarga "bersenam" atau dalam bahasa kasarnya "jalan-sekejap-panas la-masuk kereta-pergi breakfast nasi lemak" hari Ahad lepas.

Masa bawak Ahmad ni ada seorang auntie Chinese tengah joging kat tepi kami. Bila dia tengok kereta Ahmad, dia cakap "kids today lucky maa..semua pun dapat, semua pun ada. Dulu kita buat kereta guna box maa..macam The Flinstones.."

Pastu selamba je jawab balik secara sopan, maklumlah, menghormati orang yang lebih tua. *ish ish anak sape la ni..bersopan sungguh. pang sedas!* 

"Bukanlah auntie. Yang ni beli pun sebab parents dia yang excited lebih, anak taktau apa pun lagi.."

Hehehe..memang betul rasanya. Sebab dah penuh dah remote control car Ahmad kat rumah. Macam-macam jenis babah belikan. Mama takde la membeli-beli untuk Ahmad sangat pun *ok, poyo!*

Rasanya dah ada dekat 5. Nampak sangat babah nya yang terlebih excited padehal Ahmad main campak-campak je. Yelah, dulu zaman kita budak-budak susah nak dapat semua toys budak-budak sekarang. Mungkin babah nak balas dendam la ni..huhu

Saya pulak mujur tak terpedaya dengan tipu daya dunia yang sementara ni sebab dah nak beli dah kereta remote Ahmad (macam kat atas tu) Mini Cooper. Lawaaaa sangat. Sporty pulak tu. Sebiji Cooper yang sebenar sebab under licensed. Siap boleh dengar MP3, ada bunyi enjin. Syoknyaaa..agak pricey. Dalam RM600++ kut. Tapi cantik punya pasal.

Dah nak bayar dah kereta Mini Cooper tu, tiba-tiba ternampak kereta yang ni pulak dah. Akhirnya decided ambik je yang ni sebab  body tepinya agak tinggi.

Susah sikit kalau Ahmad buat-buat banyak kerja, panjat turun kereta ni pulak. Walaupun dalam hati saya beratttt je nak beli yang ni sebab tak cantik, tapi dah Incik Husben kata elok la safety first, better safe than sorry mama. Ok, fine.

Bila bawak pergi taman, memang budak-budak suka tengok dan nak datang dekat. Pernah sekali tu budak tu nangis takmau balik sebab dia nak naik kereta Ahmad ni. Kat Melaka susah  sikit la kut nak cari kereta macam ni.

Agak-agak kalau buat bisnes ok tak? ahak ahak ahak...

24 comments:

ayu said...

wahhhh..best..best..bila nak bagi abang hariz n danial naik ni..hehe

a.samad jaafar said...

salam kenal yong..
oghang kaghei jgk yak.. hihihi.. teman polo mike ni.. nanti teman datang balik to.. ni nok megholoh dulu ni.. jumpe lg..

Sharinginfoz said...

Betul memang beza zaman dulu ngan sekarang, macam2 ada ya nowadays

sahromnasrudin said...

selalu kat shopping mall byk krete lebih kurang cenggini..tp binatang jadi latarnya kan

azzey said...

Bese kan anak lelaki ni sinonim dg permainan2 kete nih..:)

amirah said...

jom jom auntie ayu..boleh main2 dgn abg hariz ngn danial..hehe

amirah said...

bro samad : iye, keciknya dunia boleh jumpe ngan orang kampung teman..hehehe..

amirah said...

bro nik : betul tu..beza sgt2..mcm2 ada

amirah said...

bro sahrom : aah, byk dah tp kat melaka x byk shopping mall sgt. mahal nak naik tu. 3 minit RM5 mcm x berbaloi je..

amirah said...

azzey : skrng ni rasanya gegirl pun boleh jugak..mcm2 kete ada. untuk gegirl pun ada

wahida said...

eh, aku pun terikut berkenan ngan keta anak ko...hehe...

lydzar said...

bestnya kereta ni..yg ni pon remote eh? berapa ek hsrga dia?

amirah said...

wida, bukan ko je berkenan mak dia mula2 je dh berkenan dulu..kuang kuang..kalo muat mau maknya masuk suh bapaknya control kan..hahaha..

lydzar : aah, remote and rechargable kete ni.yg ni x mahal sgt.ada yg mcm kete sebijik sejibun tu mahal sket.tapi cantekkk.yg ni rasanya aritu kitorng beli 300++.tp yg bestnya kete Ahmad ni tegap.body dia mantap sket plus besa

Hanis MY said...

Wah2 kemain lagi ahmad dengan mobil2nya..ha ah la kak sy dulu ssh sgt nak dpt toys...kena kumpul duit raya hehe..

p/s; eheh kellas gitu WW...teruskan...i likeee...

CIK TOM said...

seronok anak2 main kat playground ;)

suri solehah said...

salam kenal..hehe..sesuai sgt berbisnes..kalau keta tu 10hinggit lima minit je huhu

amirah said...

hai hanissss...lama x dgr khabar..sihat x? hihi..betul2..sebenarnya mak ayah dia yg nak ni..ahmad x de amik pusing pun lagi..

amirah said...

hai cik tom : iyeee..anak kecik dan besar..hehe

amirah said...

suri solehah : terima kasih dtg blog ni..huhu..nak berbisnes tapi tak rasa mcm xde bakat nak berbisnis ni..heh

fiza said...

Wah...seronok ahmad dpt keta yer ^_^

nur said...

Nak kete mini cooper tu... Hihi.. Betul.. Safety first..

amirah said...

fiza, maunya tk seronok..lalu je kt kete dia, nak naik..asal lalu je, nak naik..

nur , mini tu sgt cantekkk..hehehe

DKosongLapan said...

hehehehe....ate anak le aktekan...kite beli pun sebab die anak kite...campo sayang anak...tapi kite jangan melebih sangat le.....awok ghiso jugakk..sebabnye....kekadang awok mcam mike yong....terlebih eksaitednye membeli baghang bebudak ni....

amirah said...

yob, bahaya ni..ayah2 nmpknya lagi boros dari mak2..