Wednesday, March 30, 2011

Bila Hilang Nikmat Sihat

Saya tak pegi keje semalam sebab cherri berry. Sakit perut betul. Ntah apa la yang tersilap makan. Ataupun ada yang terlebih sudahhh mentekedarah.

Maka, rutin ke tandas yang sebelum ini sehari sekali je, nampak gayanya terpaksa dipertingkatkan ke lebih saploh kali sehari.

Tapi doktor semalam kejam. Ada ke patut kata saya sihat patutnya pergi keje je pagi semalam. Boleh je pergi keje, tapi kalau tak buat kerja, tapi duk dalam toilet je berjam-jam baikla duduk rumah kan. Nak jalan pun dah tak larat, pegang Ahmad pun takde daya.

Lagipun, apala salahnya dia bagi em cee. Bukan bengkrap pun klinik dia mahupun firm saya ni. Sehari je pun. Memang tak paham betul la. Tapi takpela, saya redha jela. Kena la ambik leave.

Eh, memulakan hari dengan mengumpat tuan dokter? Permulaan hari yang baik nampaknya. Kalau tak sihat, nak mengumpat orang yang berlaku tak adil pun tak berselera. Nampaknya saya dah sihat mental dah fizikal ni. Yeayyy.. syukur Alhamdulillah..

19 comments:

Anamarza said...

Cian amie, memang seksa klau kena'cherri berry' ni kan, rasanya doktor tuh tak penah kena kot tu yg dia selamba jer tak nak kaci MC tu...

✿ etiey erywan ✿ said...

memang letih sangat kan

fiza said...

Memang kejam lah dr tuh.

azzey said...

doktor tu dolu sekolah mana? sekolah memandu ke?
hape le mengong punya doktor.huh!

Sharinginfoz said...

Semoga cepat recover ya

wahida said...

sakit jiwa aku kalau dpt doktor sengal mcm tu...huh!!

BIONIC WOMEN said...

memang sengal ler doktor tu..
kalau dia yg kena ntah2 3,4 hari x datang kerja..hahaha

paperpun semoga cepat2 sembuh ek...

sahromnasrudin said...

..byk minum air suam ya..semoga cepat sembuh

wahida said...

beb, ko jgn minum kopi kluang kopitiam tu tau...dah disahkan ada gelatin babi...dia punya jem utk roti bakar dia pun dia buh benda tu jugak...

amirah said...

kak ana : dia kata amie x demam..oh..tak adilnya donia ini..

amirah said...

etiey : letih sbb hilang byk air dlm badan..heh

amirah said...

fiza : kan fiza kan..tensen sungguh.nasib cuti byk lagi. bolehla tolak dr annual leave..

amirah said...

azzey : kejam kan? benci.next time takmao pegi kat dia dah.kena pegi kat kinik lain pulak

amirah said...

bro nik : thanks..

amirah said...

wahida : serius!kalo ko baca pun sakit ati ni yg mengalami ni rasa cam nak ckp "whatever..!!"

amirah said...

eily : mekasih eily..dah semakin ok walaupun masih ada rase2 bisa2 lagik..

amirah said...

wahida : tu la..tensen aku ngn dorang2 ni semua.tau nak untunggg je. memang tak la pergi jejak dah kat kopitiam2 ni.dah la mengaburi orang awam pergi amik pekerja2 melayu islam.mmng tak bleh blah sungguh la wei

amirah said...

bro sahrom : mekasih. memang kena minum banyakkk sgt untuk cuci perut balik

a.samad jaafar said...

hahaha.. chery berry ?? ohh..sungguh bersopan istilah itu ahaha...