Wednesday, February 02, 2011

Penyakit Tua

Penyakit orang tua saya datang lagi. Makanya sebagai pekerja cemerlang 'terpaksa' lah MC beberapa hari sejak Isnin lepas. MC yang doktor bagi secara ikhlas lepas bayar bil ubat yang buat saya senyum kelat, pun saya terima dengan ikhlas.

Kelat tapi masih manis. Ahaks.. Eh, senyum tu kan sedekah. Senyum kat budak perempuan yang bagi ubat tu. Sian jugak kat dia. Muka ketat je. Stress agaknya sampai tersilap bagi ubat kurap..heh..

Eh, bukan nyanyuk mahupun tekanan perasaan ye. Saya sakit je macam orang tua, tapi jiwa masih remajeee. Muka pun remaja juga *wink wink*. Saya sakit sendi je. Dari bahu sampai ke jari kanan. Kebas dan bengkak sampai tak boleh tidur malam. Semua yang dijadikan Allah bersebab kan? Sebab tak dapat tidur malam, rumah ada la kemas sikittttt . : P   

Setelah di diagnos cewah..rasanya punca adalah mengangkat beban berlebihan. Heh. Hari Ahad adik ipar bertunang, jadi paham-paham la mak budak ni dah ada task lebih selain - tukang cuci - tukang ba ba cak - restoran bergerak - iaitu jadi bodyguard supaya si kecik tu tak menolong opah menghidang makanan sekali.

Paling ngeri kalau terbayang Ahmad masukkan kaki dalam kuah kari atau lap2 lumur tangan penuh dengan sambal ayam masak merah pada baju mahal orang..fuhhh..imejin je dah rasa berpeluh..!! Jadi kawalan mesti ketat..dukung la jawabnya..

Sebab terlampau macho, dah request baik-baik dengan doktor singh tu nak cocok je. Masa tu dah siap sua tangan dah pada tuan dokter singh tu. Tapi tuan dokter tu pulak yang tak sudi memandangkan level kesakitan di tahap sederhana. Level kesakitan ada 3. First biasa jerr-buat-tak-tau. Kedua sederhana-sakit-sakit-manja. Ketiga tahap-gaban-sakit giler. Jadi level masih di no 2.

Tapi hari ini saya dah okeh. Hoyeahh..dah boleh jenguk belog semula. Paling best, follower blog ni dah bertambah. Toce toce sume yang sudi datang sini ye.

Dan sori juga pada yang ajak join contest dan giveaway. Tak sempat nak buat sebab busy tak abih-abih lagi. Maybe bila dah masuk bulan 3, kurang sikit busy nya.

Sambil kita berbelog ni jangan lupa mendoakan keselamatan saudara-saudara seIslam kita di Mesir yang semakin hari makin huru hara. Doa yang termampu supaya takde lagi yang terbunuh dan dijauhkan dari makhluk-makhluk yang suka ambik kesempatan.


8 comments:

sahromnasrudin said...

semoga sihat hendaknya...

lydzar said...

sama-sama kita diuji allah rupanya..get well soon yer

Hanis MY said...

betul ke kak amirah dia bg ubat kurepss mesti bengang sebab muka ketat mcm kita ada hutang dgn dia haha.. sy pun tak suka org muka masam mencuka tanpa sebb.. take care ye kak...
p/s: nyampah dgn org amek kesempatan kat egypt tu huhu

amirah said...

sahrom : mekasih..huhu

lydzar : sakit bahu ni mmng dh lama, bila dia dtg mmng sakit.takut sbb ada staf yg pernah operate sebab bengkak urat bahu

hanis : hahaha..memang sebb doktor ada bg ubat sapu.akak selalunya baca dulu sebelum amik ubat.bestnya hanis kat sini nak cuti lama sebab chinese new year..hehe..sana x cuti?

ayu said...

ami, semoga cepat sembuh ye..jgn angkat ahmad lama2 sangat tau..boleh sakit belakang nanti...danial pun, ayu dah banyak galakkan berjalan skrg ni..penat woo dukung dia..tapi, sesekali dukung gak la...


semoga rakyat kita yg berada di mesir akan selamat kembali ke sini..

ardinihumaira said...

semoga cepat sembuh, amin..

amirah said...

ayu : tula, selalunya tugas mendukung memang bg pada jali.tp haritu jali busy nak nolong.bahu amie ni memang ada problem.pernah buat bekam jugakla.urat bengkak sebab byk ngadap laptop.tambah pulak kena dukung dia.sakittt.kalaula dia dh bleh jln cam danial mmng nk biar kan je.tp ahmad jalan setapak dua je baru.

dini :mekasih ye..selamat bertunang yer

BIONIC WOMEN said...

doc kata sakit aper camtuh? x serius ker/ semoga cepat sembuh yea