Tuesday, November 09, 2010

Impian Gulai Tempoyak Ikan Patin Yang Kecundang..

Semalam semangat berkobar-kobar nak masak gulai ikan tempoyak..


Tapi malangnya, supermarket yang kami singgahi semalam tidaklah berapa super..Maka tidak dapat lah dijumpai tempoyak di dalam supermarket tersebut..

So, semalam ada orang sedey *nanges-nanges* sebab tak dapat masak gulai tempoyak. Sebab tu orang tu lambat update belog di pagi ni.

Kesian kat anak tekak..

Ermm..agak-agak kat mana ada jual tempoyak ek kat Melaka ni. Selalu beli kat Tesco Bachang, dekat dengan Melaka Sentral. Tapi sebab semalam malas nak basah-basah tiak pergi jejauh, takdela nak pergi Tesco.

Harapnya takdela kecundang lagi impian tu hari ni..

*gulai tempoyak ikan patin tidak kelihatan di dalam belog ini*



13 comments:

Lady of Leisure said...

huwaaa kesiannya.. lady dapat rasa kekecewaan itu.. now agak susah nak caritempoyak kan sebab bukan musim durian.. rumah mak lady pun itu hari ada skit sangat hehe...
huwaaa.. rasa bersalah pulak dok tayang masak tempoyak tu semalam..

lydzar said...

kt sana ada pasar tani tak? biasa pasar2 tani ni la yg meriah bahan2 ala kampung kan

Sharinginfoz said...

entahlah apasal tak suka benda alah ni

kucingorengemok said...

adalah sedikit musykil mencari tempoyak di supermarket? kat pasor tani ada la kot? hehe.

nur said...

la hai.. kesiannya.. kempunan nanti.. masuk batu belah lak.. heheh
ALL IN ONE

BIONIC WOMEN said...

hehehehe..kesiannya
tu lah kekadang time kita nak sangat tu la, susah nak dapt..kan?kan?
Kelmarin g mydin, baru tengok tempoyak..hahaha

kak ina kl said...

nasib baik tak makan tempoyak..tak lah hentak kaki kan

Mata Hati said...

huhuhu...baru tulis entry pasal tempoyak beberapa hari lepas. mmg peberet saya nih... cuab try buat sendiri tempoyak tu. boleh simpan lama2 dlm peti sejuk

amirah said...

lady : hehehe..tula, wat entri masak sedap2 lagi taw...sian anak tekak caye .hehe..takpe, usaha tgga kejayaan ni ... : P

lydzar : spanjang pengamatan hamba dalam masa setahun 5 bulan duk melaka ni rasa mcm tk pernah terserempak plak dgn pasar tani..ehhhh..pelik tapi benar ni..yela..tak pernah jumpa lagik la...erkk

amirah said...

bro nik : uii..sedapnya lain macam kalau gulai tempoyak ni..taktaula feel nya..kerane terai dulu la bro

amirah said...

kuch : adalah juga musykil di hati nan suci ini sebab tak pernah jumpe pasar tani kat melaka ni lagi...suci kan???macam anak dara tak pernah keluar rumah gituu

amirah said...

nur hafiz : tu la..kempunan nanti takleh wat keje rumah..sume husben yg kena buat..hehe..

bionic woman : owhhh..yelaaa...kat kedai pak mydin ada la..tak teringat le pulak..

amirah said...

kak ina tak makan tempoyak ke? kita ni org perak..kalo org perak tk makan selalunya kena wat kajian terperinci susur galur keturunan..hehe..jadik, musti kena makan punyer..

mata hati : ye..ingat nk wat sendiri nanti..tp kena tgu musim tiba